بازدید ایتامار بن گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل، از مسجدالاقصی در قدس شرقی واکنشهای شدید تشکیلات خودگردان فلسطینی و اردن را برانگیخت.
ایتامار بن گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل روز پنجشنبه ۲۶ دسامبر (ششم دی ۱۴۰۳) از مسجد الاقصی در بیتالمقدس بازدید کرد. این اقدام واکنش شدید تشکیلات خودگردان فلسطینی و کشور اردن را در پی داشت و این سیاستمدار اسرائیلی که دارای عقاید راست افراطی است، به تحریک عمدی جوامع فلسطینی متهم شد.
آقای بن گویر مکرراً از سیاست دیرینه دولت اسرائیل مبنی بر ممنوعیت عبادت آشکار یهودیان در این مکان سرپیچی کرده است.
مسجد الاقصی در منطقه قدس شرقی تحت اشغال اسرائیل واقع شده است و در عین حال که مورد احترام مسلمانان و یهودیان است، همواره یکی از کانونهای تنش در مناقشه اسرائیل با فلسطینیان بوده است.
به فیسبوک یورونیوز فارسی بپیوندید
وزیر امنیت ملی اسرائیل در شبکه اجتماعی ایکس با اشاره به جنگ جاری در غزه و دهها اسیر اسرائیلی گرفتار در این باریکه نوشت: «امروز صبح به عبادتگاه خودمان سری زدم تا به خواست خدا برای امنیت سربازانمان، بازگشت سریع همه گروگانها و پیروزی کامل دعا کنم.»
او همچنین عکسی از خود در این مکان مقدس با اعضای نیروهای امنیتی اسرائیل و گنبد طلایی معروف قبه الصخره در پس زمینه آن منتشر کرد.
بر اساس وضعیت موجودی که از زمان اشغال شرق بیتالمقدس و بخش قدیمی این شهر توسط اسرائیل از سال ۱۹۶۷ بهوجود آمده است، یهودیان و سایر غیرمسلمانان میتوانند در ساعات مشخصی از این مکان بازدید کنند اما از انجام شعائر یا نمایش نمادهای مذهبی منع شدهاند.
فلسطینیها قدس شرقی را پایتخت کشور آینده خود میدانند، در حالی که رهبران اسرائیل معتقدند که کل این شهر پایتخت «ابدی و تقسیمناپذیر» آنهاست.
دفتر بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل بلافاصله در بیانیهای کوتاه اعلام کرد که «وضعیت موجود در کوه معبد تغییر نکرده است.»
ایتامار بن گویر از زمان ورودش به دولت اسرائیل در اواخر سال ۲۰۲۲، تا کنون چندین بار به این مکان مورد مناقشه در بخش اشغالشده و ضمیمهشده بیتالمقدس رفته است.
این مکان که بهعنوان سومین مکان مقدس اسلام شناخته میشود، بر روی ویرانههای معبد دوم یهودیان ساخته شده که در سال ۷۰ میلادی توسط رومیها تخریب شد. برای یهودیان، این مکان «کوه معبد» و مقدسترین جایگاه در آیین یهودیت است.
وزارت امور خارجه تشکیلات خودگردان فلسطینی در بیانیهای اعلام کرد که بازدید بن گویر از این مکان را محکوم میکند و عبادت این مقام اسرائیلی را در این مکان «تحریکی برای میلیونها فلسطینی و مسلمان» توصیف کرد.
به اینستاگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
اردن نیز به عنوان متولی محوطه این مسجد، به طور مشابه این اقدام را محکوم کرد و وزارت امور خارجه این کشور این قبیل اقدامات را «تحریک آمیز و غیرقابل قبول» خواند. در بیانیه این وزارتخانه از این بازدید به عنوان مصداقی از «نقض وضعیت تاریخی و قانونی موجود» انتقاد شده است.
این بازدید از سوی منصور عباس، عضو کنست از حزب اسلامگرای «فهرست متحد عربی» (رعام) نیز محکوم شد. آقای عباس گفت که آقای بنگویر «تقدس مسجد الاقصی را مورد هتک حرمت قرار داد.»
گروه حماس در واکنش به بازدید بن گویر بیانیهای صادر کرد و از [ملت (فلسطینی) خواست تا در برابر اشغالگری مقاومت کنند و رویارویی را تشدید کنند.»
source
سئو سایت