حجت الاسلام سیداحمد علم الهدی امام جمعه مشهد در مصاحبه با روزنامه خراسان گفته است ما با خطبه نماز جمعه قرار نیست افراد را بسازیم، فقط تذکر میدهیم.
بخشهایی از این مصاحبه را میخوانید:
*در نهم دی سال ۸۸ دو جریان داشتیم. جریان اول رهبری بود؛ نفس افشاگری رهبری و بیدار سازی رهبری یک جریان بود که ۹ دی را به وجود آورد. جریان دوم مردم بودند و حرکت مردم در ۹ دی یک حرکت بسیار اصیل و ریشه داری بود. مردم وقتی مقدسات خودشان را در معرض اهانت دیدند، عمق احساسات دینی شان دچار جراحت شد و آن انگیزه اصلی حرکت مردم بود. ما امروز این دو جریان را در قوتی بیشتر از سال ۸۸ حس میکنیم
*در کشور و جامعه ما یک جریان بی تفاوت وجود دارد که این جریان گاهی اوقات خودنماییهایی میکند که ما اشتباه میکنیم و خیال میکنیم که همه کشور همین است و فکر میکنیم مردم عقایدشان عوض شده و مشکلات معیشتی، اقتصادی و فرهنگی، مردم را مقداری نسبت به نظام و رهبری بی تفاوت کرده است.
* نخبگانی داریم که متاسفانه مقداری فروتر و پایینتر از لسان و احساس مردم سخن میگویند.
*در دوره ریاست جمهوری شهید رئیسی زمانی بحث کمبود دارو به شدت مطرح بود، حاج آقای رئیسی در این برهه در عین اعتقاد و التزام سخنی از عفاف و حجاب به این شکلی که آقایان مطرح کردند، نگفتند. مستقیم رفتند به داروخانههای تهران و جالب این جاست و الان عکسها و فیلمهایش هم موجود است، در داروخانهها هم خانم محجبه و هم خانم کم حجاب بعضا با زبان پرخاش جلوی ایشان را گرفته بودند که آقا وضعیت چگونه است و ایشان با سعه صدر واقعا ستودنی به مردم امید بخشیدند که من پیگیری میکنم، نگران نباشید.
* ما الان از چند طرف در محاصره دشمن هستیم و این طور نیست که دشمن مثلا فقط از نظر نظامی خطرناک باشد، خب از نظر اقتصادی دارید میبینید که دارد چه کار میکند، تحریمها و این حرکتهای فوق العاده توفنده و کوبنده اقتصادی که دارند بر ما انجام میدهند که وضع ما را در این شرایط قرار داده اند، خب این کم نیست به همین مقدار در عرض این تهاجم اقتصادی، تهاجم فرهنگی هم به ما دارند. مقام معظم رهبری چند روز قبل فرمودند که «اروپا و آمریکا برای ایران نقشه آندلس سازی دارند.» این را خودشان فرمودند یعنی الان فقط بحث این نیست که بگوییم ما را تحریم کردند، عمده آن که در آندلس انجام گرفت، این بود که غربیها مقاومت مردم و مقاومت نسل جوان مسلمان اسپانیایی را از بین بردند یعنی با برنامهای که داشتند آنها با همان نقشهای که مقاومت را در آنجا از بین بردند، الان میخواهند مقاومت را در بین ما از بین ببرند، چون محور اصلی مقاومت در جامعه ما جوانان هستند.
*ما مسئله حجاب با مردم نداریم و اصلا حجاب قابل بحث نیست، مثل مسئله نماز خواندن. خب ما ترویج نماز میکنیم، اما هرکسی بخواهد میخواند و هرکسی نخواهد نمیخواند، حجاب هم یک وظیفه واجب شرعی است، حالا یک نفر انجام میدهد و یک نفر انجام نمیدهد، ما مشکلی که داریم مسئله بی حجابی است.
* آقای مطهری کتاب حجاب را نوشتند، ایشان چقدر توانست دخترهای بیحجاب را با حجاب کند با کتاب مسئله حجابش؟ البته مرحوم آیت ا… مطهری آن چه زحمت کشید به قلم درآورد، برای ما تبدیل به یک زمینه و بنیه عظیم شد که بعد از پیروزی انقلاب با ظهور گروهکها و اندیشههای مختلف ما صاحب اندیشه بودیم که به مردم آنها را ارائه دهیم.
* ما هیچ وقت نمیتوانیم بگوییم آقا ما میخواهیم بیاییم با خطبههای نماز جمعه مردم را بسازیم بلکه باید با خطبههای نماز جمعه به مردم تذکر دهیم. آن چه مردم را میسازد، جریان تربیتی و اقناعی است. خطبه نماز جمعه یک ابزار جریان سازی است.
*ما الان در قشر بی تفاوت خودمان مشکلی که داریم این است که اینها دشمن شناس نیستند و ضعف ما این است. این طرف مرگ بر آمریکا را خیلی محکم میگویند، اما آن طرف دشمن شناس نیستند و یعنی اینها نسبت به جریانات دشمن نه آشنایی دارند و نه دشمنی او را میدانند. نه شخص دشمن را هنوز قبول دارند که دشمن است و نوع دشمنی اش را هم نمیدانند.
*مسئله ۱۴۰۱ با مسئله ۱۳۸۸ فرق میکند، در فتنه ۸۸ متاسفانه یک عده از خواص خودمان جلوی فتنه بودند و این باعث شد که یک عده واقعا اشتباه کنند و به تعبیر مقام معظم رهبری خواص بی بصیرت ما جلوی قضیه هستند، خب اینها برایشان ایجاد شبهه میشد، در فتنه ۱۴۰۱ این گونه نبود و هیچ خواصی هم در جلو نبود آن که آمد یک تحلیل لازم دارد و باید روی فتنه ۱۴۰۱ واقعا تحلیل کنیم.
*من بعد از آن رویدادها با بعضی از جوانها گفتگوهای فردی کردم. حقیقتا و اساسا فاقد یک منظومه فکری بودند و این که تصور کنید برای مخالفت با نظام و انقلاب آمده نه این گونه نبودند. گمشده اینها یک نوع تخلیه انرژی است.
*بحث بنده این است که همین هیئتهای سینه زنی که داریم چطور چهارتا بچه جمع میشوند در یک محله هیئت راه میاندازند؟ این که ما بیاییم مسائل ورزش قهرمانی را منحصر کنیم به چند فدراسیون و آن هم که یک وضع خاص خودش را دارد این درست نیست. ورزش قهرمانی را اگر برایش در یک سطح گستردهای برنامه ریزی کنند و این امکاناتی هم که اینها دارند، این مصارف سنگین و هنگفتی که عبث و بیهوده هم دارند این پول را این امکانات را تقسیم کنند در هر شهری، در هر روستایی. این بهترین راهش است، اما متاسفانه این کار را نمیکنند.
*در مسئله هنر هم اینها اگر بیایند در داخل مردم، خود مردم پولش را میدهند، مگر هیئتهای سینه زنی که مردم راه میاندازند، بودجه دارد؟ مردم خودشان کمک میکنند و خود مردم هزینهها را تامین میکنند، اگر قضیه را مردمی کنند بودجه اش تامین میشود و بودجه خاصی نمیخواهد ولی خب فکرش نیست در این ها، بعد هم گوش به حرف امثال ما نمیدهند!
source