جوان آنلاین: معاون سیاسی وزیر کشور عنوان کرد: تأکید وزارت کشور بر اجرای قانون فعلی است، بنابراین ما با هفت ساله شدن شورا‌های شهر مخالف هستیم، دوره آنها چهار ساله است، مگر اینکه قانون بخواهد تغییر کند. 

به گزارش فارس، علی زینی‌وند، معاون سیاسی وزیر کشور در گفت‌وگویی در مورد اولویت‌های سیاسی وزارت کشور اظهار کرد: مسئولان ارشد استان‌ها مستقر شده‌اند و مسئولان میانی و فرمانداران نیز در حال استقرار هستند و امیدواریم نتایج عملکرد دولت در این دوره تقویت همبستگی ملی، ایجاد امید در مردم و رضایتمندی مردم باشد. 

وی با بیان اینکه فرایند انتصابات در وزارت کشور زمانبر است، گفت: در حوزه استانداران کار به اتمام رسیده و در واقع در استانداری‌ها، همکاران در حال معرفی هستند تا در وزارت کشور ارزیابی شوند. 

معاون سیاسی وزیر کشور گفت: در مقایسه با ادوار گذشته در حوزه انتصابات استانداران در این دوره، زمان کمتری نسبت به اوایل چند دولت گذشته سپری شد. 

زینی وند در مورد انتخاب استانداران در دولت چهاردهم گفت: در این دولت، چون شعار وفاق ملی بود، ما به لحاظ دیدگاه، برنامه‌های راهبردی رئیس‌جمهور و پایبندی به اسناد بالادستی مانند سیاست‌های کلی برنامه هفتم، توسعه سند چشم انداز و بدون هیچ گونه نگاهی به وابستگی فرد به جناح خاص، گروه و قومیت خاص انتخاب استانداران را انجام دادیم. یکی از جنبه‌های وفاق این بود که ما به پایگاه‌های فکری، منطقه، قومی و مذهبی افراد نگاه نمی‌کردیم و هر کسی که شرایط عمومی و اختصاصی استاندار را داشت و در دل کمیته آمد، مورد ارزیابی قرار گرفت و در نهایت مورد تأیید وزیر کشور قرار گرفت. 

 

 استاندار پروازی نداریم

زینی‌وند در مورد اینکه دولت نباید استاندار غیربومی داشته باشد، گفت: ما قیدی برای بومی یا غیربومی‌بودن استاندار قائل نشده‌ایم و این تأثیر ندارد، اما استاندارانی که غیربومی هستند در آن استان سکونت دارند و استاندار پروازی نیستند. 

وی تأکید کرد: استانداران باید حتماً در استان محل سکونت مستقر باشند و باید به این موضوع پایبند باشند. معاون سیاسی وزیر کشور با تأکید بر اینکه سیاست‌های این دوره وزارت کشور استفاده از توان داخلی این وزارتخانه است، گفت: از ۳۱ استانداری که انتخاب کردیم، ۳۰ استاندار سابقه مرتبط وزارت کشوری دارند. 

زنی‌وند در مورد نحوه پایش و ارزیابی عملکرد استانداران گفت: ارزیابی استانداران به رغم اینکه در انتصاب آنها دقت زیادی شده است، در این خصوص وزیر کشور یک بازه یک ساله را تعریف کرده‌اند و نیز شاخص‌هایی تدوین شده است تا بر اساس آنها استانداران مورد ارزیابی و پایش قرار گیرند. 

وی افزود: علاوه بر شاخص‌ها، یک منشور حکمرانی بر اساس گفتمان وفاق ملی در حوزه‌های مختلف نیز تدوین شده به‌گونه‌ای که یک سامانه پایش سیستمی در وزارت کشور مستقر است تا به صورت روزانه و ماهانه از عملکرد استانداران گزارش‌گیری شود. 

معاون سیاسی وزیر کشور تأکید کرد: همچنین بازدید‌های سرزده نیز از استان‌ها وجود دارد تا از این طریق استانداران مورد ارزیابی قرار گیرند و در نهایت هر استاندار در پایان یک ساله خدمت خود یک کارنامه دریافت می‌کند. 

 

 برگزاری انتخابات شورا‌ها به صورت تمام الکترونیک

وی در مورد برگزاری انتخابات سال آینده گفت: بر اساس سیاست‌های کلی مقام معظم رهبری در حوزه انتخابات بنا بوده که در کشور هر دو سال یک بار انتخابات برگزار شود، اما با توجه به شهادت شهید رئیسی در واقع انتخابات ریاست جمهوری یک سال به جلو افتاد و این انتخابات برگزار شد و خللی در روند ایجاد نشد. 

زینی‌وند گفت: انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و روستا در سال آینده برگزار خواهد شد. وی درباره چگونگی برگزاری انتخابات نیز گفت: هدف وزارت کشور برگزاری انتخابات شورا‌ها به صورت تمام الکترونیک است و اگر در تمام حوزه‌ها نتوانستیم، لااقل بتوانیم در شهر‌های پرجمعیت که حدود ۵۴شهر است، انتخابات را تمام الکترونیک برگزار کنیم، اما این امر نیاز به یک فرایندی دارد. 

معاون سیاسی وزیر کشور با بیان اینکه وزارت کشور به‌دنبال تأمین بودجه برای برگزاری انتخابات الکترونیک است، گفت: در حال حاضر بخش عمده‌ای از برگزاری انتخابات الکترونیک است، اما تمام الکترونیک نیست. 

وی درباره هفت ساله شدن انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا گفت: اصرار ما بر اجرای قانون بوده، بنابراین دوره شورا‌ها چهار ساله است، مگر اینکه قانون بخواهد تغییر کند.

معاون سیاسی وزیر کشور عنوان کرد: تأکید وزارت کشور بر اجرای قانون فعلی است، بنابراین ما با هفت ساله شدن شورا‌ها مخالف هستیم. 

زینی‌وند اظهار کرد: ما به عنوان مجری انتخابات موظفیم کل زمانبندی انتخابات را به صورت دقیق اجرا کنیم، بنابراین تاریخ انتخابات شورای شهر و میان‌دوره‌ای مجلس ۳۰خرداد ۱۴۰۴ است. طبق قانون کسانی که می‌خواهند در مجلس نامزد شوند شش ماه قبل باید استعفا کنند ولی جز در تبریز در بقیه حوزه‌ها کمتر از شش ماه است که نمایندگان استعفا کرده‌اند.

وی ادامه داد: بحثی مطرح شد برای اینکه این بازه رعایت شود، انتخابات به ۳۰ شهریور بیفتد، اما فعلاً مبنای ما قانون فعلی و ۳۰خرداد است. 

زینی‌وند با تأکید بر اینکه سیاست قطعی ما تقویت و حمایت از احزاب است، گفت: وقتی به یک حزب مجوز قانونی دادیم باید شرایط را فراهم کنیم تا آن حزب بتواند به راحتی کار کند. معاون سیاسی وزیر کشور با بیان اینکه تخلف احزاب باید بر اساس قانون بررسی شود نه سلیقه عنوان کرد: مادامی که حزبی تخلفی نکرده و شرایط قانونی دارد، مورد حمایت قرار می‌گیرد. 

 

 پزشکیان قصدی برای تشکیل حزب ندارد

وی درباره اینکه آیا در دولت چهاردهم حزبی تشکیل می‌شود یا خیر گفت: با روحیاتی که از آقای پزشکیان سراغ داریم قطعاً خودشان سراغ تشکل حزب نمی‌روند. معاون سیاسی وزیر کشور عنوان کرد: زمزمه‌ها و مراجعاتی برای تشکل حزب وفاق ملی بوده، اما از طرف رئیس‌جمهور و نزدیکان ایشان این موضوع وجود ندارد.

source

توسط jahankhabari.ir