سقوط بشار اسد، رهبر سوریه در اوایل دسامبر، میلیون‌ها یمنی را به فکر فرو برد! برخی می‌گویند سقوط حوثی‌های متحد ایران در یمن که صنعا و بیشتر مناطق شمالی و غربی یمن را کنترل می‌کنند ممکن است “غافلگیری بعدی” در منطقه باشد.

نواندیش: سقوط بشار اسد، رهبر سوریه در اوایل دسامبر، میلیون‌ها یمنی را به فکر فرو برد! برخی می‌گویند سقوط حوثی‌های متحد ایران در یمن که صنعا و بیشتر مناطق شمالی و غربی یمن را کنترل می‌کنند ممکن است “غافلگیری بعدی” در منطقه باشد.

 

به گزارش آریا سعادتمند از سرویس بین الملل نواندیش، الجزیره در مورد تحولات کنونی در یمن و احتمال درگیری دوباره برای کنارزدن حوثی ها نوشت: یمنی ها امروز دیدگاه‌های متفاوتی دارند. برخی از سقوط رژیم سوریه خوشحال بودند و برخی دیگر از چنین واقعه ای سخت ناراحت! 

 

سقوط اسد برای حوثی ها که خود را بخشی از یک «محور مقاومت» گسترده‌تر تحت رهبری ایران در برابر اسرائیل و ایالات متحده می‌دانند، موضوع کم اهمیتی نیست.

 

سوریه در زمان اسد به عنوان بخش کلیدی این محور و مسیری برای انتقال تسلیحات بین ایران، عراق و لبنان به شمار می رفت.

 

عبدالرحمن علی، کارشناس حوزه بین الملل در گفتگو با الجزیره گفت: زمانی که اخبار سقوط دمشق به دست گروه های شبه نظامی سوری تحت حمایت ترکیه را تماشا کردم، گریه ام گرفت. من البته شخصاً به بشار اهمیتی نمی دادم بلکه برایم صرفا تداوم قدرت محور مقاومت مهم بود.

 

حوثی‌ها که در سپتامبر 2014 کنترل صنعا را به دست گرفتند و سپس در سال 2015 دولت به رسمیت شناخته شده بین‌المللی را برکنار کردند، بخشی از «محور مقاومت» ایران هستند که شامل مقاومت اسلامی در لبنان و نیروهای حشد الشعبی در عراق می‌شود.  دولت سابق سوریه نیز بخشی از این محور محسوب می شد.

 

حوثی ها در حالی به جنگی دامن زدند که دولت سرنگون شده و متحدان منطقه ای اش به رهبری عربستان سعودی و امارات متحده عربی بار ها تلاش کردند تا کنترل یمن را پس بگیرند.

 

در آوریل 2022، آتش بس تحت حمایت سازمان ملل متحد، جنگ را متوقف کرد، اما کنترل همچنان بین گروه های مختلف، از جمله حوثی ها، و دولت یمن و شورای انتقالی جنوب در جنوب و شرق تقسیم شده است.

 

امروز، یمنی‌های طرفدار حوثی‌ها مانند علی می‌گویند که جنگ ممکن است دوباره در یمن آغاز شود.

 

وی با استفاده از نام رسمی حوثی‌ها گفت: «سناریوی فعلی در سوریه ممکن است گروه‌های ضد انصارالله را به جنگ سوق دهد. این ما را وارد چرخه جدیدی از خشونت خواهد کرد.»

 

محمد علی الحوثی، یکی از اعضای ارشد شورای عالی سیاسی حوثی ها در صنعا، در مصاحبه ای تلویزیونی در 12 دسامبر گفت که رهبری حوثی ها از تجدید جنگ هراسی ندارد.

 

شرایط یمن امروز بسیار پیچیده است، انصارالله اکنون جلوتر از حماس و حزب الله در خط مقدم نبرد با اسرائیل قرار دارد و همین شاید باعث شود غرب و اسراییل با همکاری اعراب منطقه به فکر کنار زدن کامل حوثی ها از یمن بیافتند.

source

توسط jahankhabari.ir