جوان آنلاین: آیتالله سید احمد خاتمی در خطبههای نماز جمعه ۱۴ دیماه ۱۴۰۳ که در در مصلای امام خمینی(ره)، برگزار شد، درباره سالگرد شهادت شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی، گفت: اولین تحلیلم در رابطه با شهادت است. در رابطه با شهادت رهبر معظم انقلاب فرمودند که خون این شهدا هدر نمیرود.
وی با بیان اینکه در قرآن کریم آمده است کسی که در راه خدا بجنگد و شهید شود در هر حال برنده است، افزود: اگر این شهدا نبودند از خدا بیخبران عتبهای برای ما باقی نمیگذاشتند. خانواده شهدا باید سرشان را بالا بگیرند.
امام جمعه موقت تهران اضافه کرد: حاج قاسم مخلص بود و عشق به خدا در سراسر جانش موج میزد، خداوند پاداش او را در همین دنیا داد. افرادی زیادی از خارج کشور به مزار حاج قاسم میروند.
آیت الله خاتمی تصریح کرد: در سالهای اخیر دشمنان کم و بیش در یاس و ناامید مردم میدمیدند و ناکام هم بودند، اما در ماههای اخیر احساس میکنم که برخی ناامیدی را پمپاژ میکنند.
وی گفت: امروز قصه جبهه مقاومت، قصه مردم غیور و شجاعی است که به یاری خداوند دشمنان را زیر پا لگد خواهند کرد. ما نباید چراغهای امید را فراموش کنیم در این ۴۵ سال ذات مقدس ربوبی، این انقلاب را حفظ کرد.
آیتالله خاتمی تصریح کرد: مبالغه نیست که بگویم رهبری بیبدیل، هوشیار، رزمنده و شجاع داریم و ایشان هدایت مردم را برعهده دارد.
وی با بیان اینکه سرمایه دیگر ما مردم هستند، مردمی که ۴۵ سال وفادار بودند و وفادار هستند و خواهند بود، گفت: امسال ۲۲ بهمن باز هم شما مردم چشمان دشمن را خیره خواهید کرد.
خطیب نماز جمعه تهران خاطرنشان کرد: ۱۷ دی ۱۳۱۴ سالگرد اجباری کردن بیحجابی توسط رضاخان قلدر بود. من در رابطه با حجاب مبانی و منطق آن را گفتهام. برخیها میگویند این حرفها کهنه شده است، اما عزیز من خط این است که اینقدر ما در این باره نگوییم که قبح بیحجابی بریزد، در حالی که بیحجابی هم خلاف شرع و هم خلاف قانون است.
آیت الله خاتمی خطاب به مسئولان، بیان کرد: وضعیت اقتصادی مردم خوب نیست. برای سامان دادن اقتصاد مردم تلاش کنید. این مردم طرفدار نظام هستند.
راه اساسی گسترش فرهنگ عدالت عمل مسئولان است
وی همچنین در خطبه اول نماز جمعه این هفته تهران، اظهار کرد: امام باقر(ع) که دیروز ولادت ایشان بود فرمودند شیعه ما نیست، مگر کسی که در همه عرصهها برای خدا حریم نگه دارد.
وی افزود: قبلا گفتیم حکومت دینی باید زیرساختهای اجرای دین را فراهم کند. پذیرفته نیست از مسئولی که به او بگوییم شما حکم خدا را اجرا کن و او بگوید زیرساخت آن فراهم نیست شما حاکم شدید که زیرساختها را فراهم کنید.
خطیب نماز جمعه تهران درباره وظیفه حکومت دینی درخصوص گسترش فرهنگ عدالت، بیان کرد: مطلب اول اجرای عدالت است. رسالت حکومت دینی، اجرای بستر گسترش فرهنگ عدالت است. اگر چیزی در جامعه فرهنگ شد اجرایی میشود. عزاداری سیدالشهدا برای ما فرهنگ بوده، هست و خواهد بود. مانند همین وضعیت را در ارتباط با فرهنگ عدالت داریم.
آیتالله خاتمی گفت: عدالت اقتصادی، سیاسی، آموزشی و عدالت در واگذاری پستها و مناصب همه از مصادیق عدالت اجتماعی است.
وی درباره چگونگی گسترش فرهنگ عدالت گفت: از راههای اساسی گسترش فرهنگ عدالت عمل مسئولان است. اگر مسئولان خود عدالتمحور شدند این گام بلند برای گسترش فرهنگ عدالت خواهد بود.
دو پایه مکتب حاج قاسم، اخلاص و پایبندی به عهد و پیمان بود
بر اساس این گزارش، حجتالاسلام میراحمدرضا حاجتی امام جمعه موقت اهواز نیز پیش از خطبههای نماز جمعه با اشاره به بیانات رهبر انقلاب درباره ویژگی حاجقاسم، گفت: از ویژگی شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی این است که ما وقتی شخصیت او را بررسی میکنیم با یک مکتب مواجه میشویم.
وی افزود: در بررسی شخصیت وی موضوعی که توجه ما را جلب میکند، شخص سلیمانی نیست بلکه شخصیت سلیمانی است که با مکتب اسلام و با آموزههای دینی، مذهبی گره خورده بود.
امام جمعه موقت اهواز با بیان اینکه قاسم سلیمانی و مکتب او یک مدرسه است، اظهار کرد: کسی که به حاج قاسم اقتدا میکند، در واقع با این مکتب اتصال پیدا کرده است.
حاجتی خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب میفرمایند که اگر از من سوال کنند که در دو جمله ویژگیهای مکتب قاسم سلیمانی را بیان کنید، دست روی دو نکته میگذارم که به اعتقاد من بهتر است جوانان در ذهن خود بسپارید. یک: اخلاص و دو: پابندی به عهد و پیمان بود.
وی افزود: قاسم سلیمانی اهل اخلاص بود، دنبال دیده شدن نبود؛ کارهای بزرگی میکرد که هنوز بر من و شما پنهان است. او برای خدا کار میکرد و بر عهدی که با خدای خود، با امام راحل و امام حاضر بسته بود باقی ماند.
امام جمعه موقت اهواز با بیان اینکه حاجقاسم اخلاص داشت و در مقابل افراد معمولی متواضع بود، اظهار کرد: شهید قاسم سلیمانی از قبل از انقلاب اسلامی با امام بود، در جنگ تحمیلی با امام(ره) بود. شهید حاج قاسم با امام حاضر هم بود و هیچگاه نه تنها اظهار پشیمانی نکرد، بلکه بر عهد و پیمان خود تاکید و اظهار عشق میکرد، از اینرو باید به مکتب سلیمانی اقتدا کرد.
حاجتی گفت: خداوند به قاسم سلیمانی بصیرت بینظیر داد و او با این بصیرت زمانه خود را شناخت، جغرافیا را خوب تحلیل کرد. دشمن خود را هم خوب شناخت و کارهای دشمن را به خوبی تحلیل میکرد.
source