قالیباف: امنیت سرمایه‌گذاری را باید تضمین کنیم

رئیس مجلس شورای اسلامی در جلسه شورای توسعه و برنامه‌ریزی خراسان رضوی با بیان اینکه اگر تولید ثروت نکرده، مولدسازی نکنیم، تمرکززدایی نکرده و جلوی اسراف را نگیریم اگر گنج قارون هم داشته باشیم نمی‌توانیم مدیریت کنیم گفت: امنیت سرمایه‌گذاری را باید تضمین کنیم؛ این باور سران قواست.

خبرگزاری میزان

محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی که صبح امروز (پنجشنبه، ۱۳ دی ماه ۱۴۰۳) به‌منظور نظارت میدانی وارد شهرستان تربت حیدریه شده بود، پس از بازدید و افتتاح از چندین پروژه‌های صنعتی، فرهنگی و ورزشی و پس از آنکه از طریق ویدئو کنفرانس فرمان آغاز پروژه‌های اصلاح مصرف برق شهری در تربت حیدریه را صادر کرد در جلسه شورای توسعه و برنامه‌ریزی استان خراسان رضوی که در محل فرمانداری این شهرستان برگزار شد، ضمن تبریک میلاد امام محمدباقر (ع) و گرامیداشت پنجمین سالگرد شهادت شهید سلیمانی، گفت: همانطور که امام (ره) فرمودند زمانی که شخصیت‌های بزرگ را از دست می‌دهیم از طرفی بهره‌مندیم و از طرفی دچار خسران شده‌ایم. چنانچه امروز اثر شهید سلیمانی مؤثرتر از حاج قاسم سلیمانی اهداف و آرمان‌ها انقلاب را پیش می‌برد.

قالیباف با بیان اینکه زمانی که من و شما به‌عنوان مسئول تصمیم می‌گیریم در عین حال که به سنت‌های الهی معتقدیم، بر اساس همین سنت‌ها باید در زمین (مسائل و امورات جاری) تدبیر کنیم، گفت: این به این معناست که اول باید محاسبه و بعد عملیات کنیم و اینجاست که نبود و جای خالی شهید سلیمانی، شهید بهشتی (ره) و سایر شهدا را احساس می‌کنیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید بپذیریم مردم امروز، از نوع مدیریت، کار و تصمیم گیری‌های ما و تأثیر آن در زندگی‌شان به‌ویژه در حوزه اقتصادی گلایه‌مند هستند و شکایت دارند که البته حق با آنها است و ما آنگونه که باید کار خود را انجام نداده‌ایم.

وی افزود: این منطق ندارد که با دارا بودن ۱۹.۵ درصد منابع نفت و گاز دنیا، رتبه اول را داریم، اما زمستان گاز و تابستان برق نداریم که اگر همینطور پیش برویم زمانی می‌رسد که هر دو را در یک زمان نداشته باشیم و همه اینها حاکی از اشکال در مدیریت ما است که باید آن را حل و فصل کنیم.

قالیباف با اشاره به تجربه ۴۰ ساله خود در امور اجرایی کشور، یادآور شد: همواره بر این باور بودم اگر هرفردی هرکجا مدیر شد و دو شرط پول و اختیار را درخواست کرد، باید عذر او را برای ادامه همکاری خواست. ما معتقدیم مدیر می‌آید که این دو را بیاورد نه اینکه بنشیند و از سیستم پول و اختیار بخواهد.

رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان در ادامه با بیان اینکه در حوزه قوه مقننه موظف به تسهیل‌گری امور هستیم، گفت: یکی از اشکالات ما که باعث بروز ضعف‌ها می‌شود، تمرکزگرایی در تصمیم‌گیری است و متأسفانه کشور دچار تمرکزگرای بی‌حد و اندازه است.

وی در ادامه با بیان اینکه در جریان ماده ۱۰۵ قانون برنامه هفتم پیشرفت بر کوچک‌سازی تأکید کرده و آورده‌ایم که خرید خدمت در طول اجرای قانون برنامه ممنوع شود، اظهار داشت: ما هرگونه تولید خدمات در دستگاه‌های دولتی را ممنوع کردیم. حتماً دیوان محاسبات در طول اجرای برنامه هفتم نیز باید دقت کند که هرکجا دستگاه دولتی تولید خدمات کرد خلاف قانون عمل کرده است. دولت باید صرفاً خرید خدمات انجام دهد، اما در حال حاضر می‌بینیم که در بخش‌های دولتی خدمات را به شدت چند برابر بخش خصوصی تولید می‌کنیم.

قالیباف در ادامه با اشاره به آمادگی دولت برای واگذاری قابل توجه اختیارات به استان‌ها، عنوان کرد: ما باید با دولت هماهنگ باشیم تا اختیارات ذاتی شده و به استان‌ها و شهرستان‌ها واگذار شود که کار پیش برود و بخش اعظمی از نابسامانی‌های مدیریتی را برطرف کند.

رئیس قوه مقننه در ادامه با تأکید بر ضرورت تولید ثروت در کشور، بیان کرد: بخشی از ثروت کشور در قالب انفال است که از آن به درستی استفاده نمی‌کنیم. صرفه‌جویی برق در شهرستان تربت حیدریه را در جریان پروژه‌ای که افتتاح شد دیدیم که به همین سادگی و صرفاً با تغییر لامپ‌ها، مصرف برق را هزار مگاوات کاهش می‌دهند و بخش خصوصی سرمایه گذاری می‌کند و ما به ازای صرفه جویی، کار تولید پیش می‌رود.

وی در ادامه با اشاره به اینکه صنایع هر مترمکعب گاز را در بورس انرژی ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری می‌کنند، گفت:، اما زمانی که باید این گاز را به آنها تحویل دهیم، نمی‌دهیم و بعد این گاز را جای دیگر در صنعت، متر مکعبی ۵ هزار تومان و در بخش‌هایی در کشاورزی متر مکعبی ۵۰۰ تومان می‌دهیم در شرایطی که قیمت آن، این نیست گفت: این همانجایی است که باید درباره آن تصمیم گرفته شود.

 قالیباف در ادامه یادآور شد: یکی از موضوعاتی که در جلسات سران مطرح و با تصمیم رهبری و هدایت ایشان برای ساماندهی پروژه‌های نیمه تمام در نظر گرفته شد، مولدسازی است. من به‌عنوان کارشناسی که در حوزه مولدسازی تجربه دارم می‌گویم که از این طریق به راحتی می‌توانیم چند برابر ردیف‌های تملک دارایی کسب درآمد کنیم. اختیار این کار باید به استان‌ها واگذار شده و استان‌ها نیز کار را به شهرستان‌ها واگذار کنند تا کار انجام شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با ابراز تأسف از اینکه پروژه‌های نیمه تمامی در کشور داریم که بیش از ۱۳ سال زیر باد، باران و آفتاب مانده و در واقع سرمایه کشور است که از بین می‌رود، یادآور شد: پولی هم برای تکمیل این پروژه‌ها نداریم از این رو باید آنها را واگذار کنیم. قانون مولدسازی ابلاغ شده، اما طی ۲ سال گذشته اصلاً آنطور که باید از ظرفیت آن استفاده نشده است.

وی تأکید کرد اگر نصف زمانی که وقت می‌گذارید تا اعتبارات بودجه‌ای را دریافت کنید، برای مولدسازی بگذارید، می‌توانید موفق‌تر عمل کنید.

قالیباف با اشاره به اینکه ما قوه چهارمی به نام دیوانسالاری داریم که این قوه بر سه قوه دیگر حاکمیت می‌کند و ما برای حل این معضل نیازمند مدیران امین و قوی هستیم گفت: ما حق نداریم به گونه‌ای اقدام کنیم که مدیران شجاع دیگر تصمیم نگیرند چرا که در اداره کشور نیازمند شجاعت مدیران هستیم و باید از آنها حمایت کنیم. همانطور که افرادی که خیانت، تخلف و بی‌نظمی می‌کنند با آن برخورد می‌کنیم و بعضاً انفصال خدمت می‌دهیم حتماً افرادی هم هستند که با شجاعت تصمیم گرفته و بیت‌المال را نجات داده‌اند و گاهی کاری کرده‌اند که به نفع کشور بوده است، لذا باید این افراد را پیدا و به جامعه معرفی کرد. از این رو ما باید به مدیران امین و قوی، شجاعت بدهیم.

وی در ادامه با اشاره به اهمیت واگذاری اختیارات و مولدسازی که از اعتقادات دکتر پزشکیان هم هست و باید دنبال شود، ابراز داشت: ما در جلسات سران قوا تصمیماتی در این خصوص گرفته‌ایم که اعلام می‌شود. ما بر این باوریم که امنیت سرمایه سرمایه‌گذاران را هر سه رئیس قوه تضمین کنیم. اگر تولید ثروت نکرده، مولدسازی نکنیم، تمرکززدایی نکرده و جلوی اسراف را نگیریم اگر گنج قارون هم داشته باشیم نمی‌توانیم مدیریت کنیم و این مدیریت نیست.

 قالیباف ادامه داد: ما در حوزه قانونگذاری در این خصوص اقداماتی داشته‌ایم که از جمله آن قانونی برای رفع موانع تولید در حوزه صنعت برق بود که سه سال پیش انجام شد که اگر نمی‌شد خیلی زودتر از اینها شاهد وضعیتی بودیم که امروز با آن مواجه هستیم از این رو باید به درستی امور را پیش ببریم.

وی در ادامه تأکید کرد: از این پس حتماً از دوستانی که مسئول کار‌ها و امور هستند چند سوال درباره قانون برنامه هفتم پیشرفت خواهیم پرسید که ببینیم آیا حداقل مواد مربوط به حوزه کاری خود را در برنامه هفتم خوانده‌اند که بر اساس آن، چه وظیفه‌ای دارند؟ امروز خیلی‌ها با وظیفه خود بر اساس این قانون، آشنایی ندارند.

رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: در پایان به روح پرفتوح همه شهدا، به ویژه شهدای استان خراسان رضوی و ویژه‌تر شهدای شهرستان تربت حیدریه؛ شهید برونسی، شهید رمضانی و همه شهدای ۹ دی ۱۳۵۷ این شهرستان درود می‌فرستیم و به یاد آنها هستیم.

انتهای پیام/

source

توسط jahankhabari.ir