حجت‌الاسلا‌م‌ والمسلمین احمد سالک، عضو جامعه روحانیت مبارز

سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی، دومین فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و شخصیتی اثرگذار در شکل‌دهی به جبهه نبرد علیه داعش بود که توانست با طراحی نقشه‌ها، حضور راهبردی و استراتژیک در عراق و سوریه، سازماندهی نیروهای مردمی برای فروپاشی داعش و بکارگیری تجربه‌های عملیات‌های متعدد در جنگ هشت ساله تحمیلی، نقشه‌های شوم آمریکا و رژیم صهیونیستی را در غرب آسیا خنثی کند. همین خنثی‌سازی طراحی‌های استکبار موجب شد تا به دستور مستقیم ترامپ ایشان در ۱۳ دی‌ماه ۱۳۹۸ در بغداد همراه با ابومهدی المهندس و هشت نفر از همراهان به شهادت رسیدند. 

امسال شاهد برگزاری پنجمین سال گرامیداشت شهید حاج قاسم سلیمانی و هفته مقاومت با شعار محوری «سرباز وظیفه قاسم سلیمانی» هستیم. 


بیشتر بخوانید: 


در این راستا حجت‌الاسلا‌م‌ والمسلمین احمد سالک، عضو جامعه روحانیت مبارز گفت‌وگو کردیم که در ادامه می‌خوانیم:

شناخت حاج قاسم به جمیع مسائل محیطی 

ایکنا ـ با توجه به اینکه شهید سلیمانی، فردی نظامی بودند، همواره تلاش می‌کردند تا اقناع طرف مقابل را با شناخت ظرفیت‌ها انجام دهند. درباره نقش شهید سلیمانی در نهادینه کردن گفتمان مقاومت در منطقه و پیوند دیپلماسی و میدان بفرمایید. 

حاج قاسم تربیت‌شده سه مکتب مهم است؛ مکتب و کتاب اول، تهذیب و تزکیه نفس و تسلط بر نفس در راستای عبودیت و بندگی خالصانه خدا است، یعنی خود را ندیدن و خدا را دیدن. کتاب دوم، شناخت مکتب و کتاب پیرامونی زندگی خود در کشور، حضور در جنگ تحمیلی هشت ساله و فعالیت پیرامون محیطی که در آن زندگی می‌کرد. شهید سلیمانی به جمیع مسائل کشور از جمله مسائل سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و جهادی شناخت داشت. 

مکتب و کتاب سوم، آشنایی سردار سلیمانی با کتاب جهان و به عبارت دیگر مسائل مختلف جهانی، سلطه و جنایات آمریکا و تسلط بر کشورهای ضعیف در دنیا است. ثمره مطالعه کتاب سوم، قوی شدن، اقتدار و قوت براساس دشمن‌شناسی و  اسلام‌شناسی است. 

ترکیب این سه محیط و کتاب، حاج قاسم را  به مکتب سلیمانی تبدیل کرد به طوری که ایشان هم در بُعد اخلاقی و ارزش‌های الهی و انسانی، در بُعد سیاست، حکومت و حکمرانی و هم در برخورد با خصم و دشمن جهانی آمریکای جنایتکار و اسرائیل غاصب الگو و اسوه شد. 

نقش حاج قاسم در تقویت مقاومت

براین اساس سردار سلیمانی خط مشی حرکت خود را در راستای تنظیم مقاومت در منطقه، تقویت نیروهای مقاومت، حشدالشعبی، مقاومت لبنان، فلسطین، یمن، حتی سوریه، پاکستان و افغانستان قرار داد. ایشان در این صحنه‌های مختلف از طریق فرماندهی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، میدان‌داری کرد. سردار سلیمانی همواره در میدان بود. بهترین مکتب، حضور در میدان و مبارزه با دشمن است.

مجموعه این ویژگی‌ها توانست شهید حاج قاسم سلیمانی را در سطح بین‌المللی به عنوان یک شخصیت بزرگ و ابرمردی که هم سیاست می‌دانست و هم با حکمرانی آشنا بود، معرفی کند. لذا برخورد، منش و گفتمان ایشان طی جلسه‌ای که با پوتین و سایر سران کشورها داشت، بسیار مهم و حائز اهمیت است.  این مسائل نشئت گرفته از ساختار توحیدی اندیشه و مکتب شهید سلیمانی است. 

حاج قاسم به مقاومت سرعت بخشید

ایکنا ـ چگونه پس از حضور سردار سلیمانی، محور مقاومت به این شدت و حدت، منسجم‌تر از گذشته عمل کرد؟

البته دوستانی پیش از ایشان در میدان مقاومت بودند اما حاج قاسم به مسئله مقاومت در میدان سرعت بخشید و محور مقاومت را تجهیز کرد. ایشان مقاومت را با نیروهایی متشکل از افراد مختلف با اعتقاد به مقاومت،، سازماندهی کرد و فعالیت آن را بسیار گسترده کرد.

دلیل گستردگی فعالیت‌های جبهه مقاومت نیز جنگ‌های نیابتی آمریکا، انگلیس خبیث و رژیم صهیونیستی بود که در غالب داعش و جریاناتی از این مقوله شکل گرفت. لذا سازماندهی و تقویت محور مقاومت ضرورت داشت این موضوع سرعت پیدا کند تا مقابله با داعش و ریشه‌کن کردن آنها را رقم بزند. این حرکت به وسیله حاج قاسم صورت گرفت فلذا تقویت بنیه مقاومت برای پایداری و ماندن، قابل تقدیر است. 

ایکنا ـ شهید سلیمانی همواره فراتر از جریان‌های سیاسی و بر خط ولایت حرکت می‌کرد، شاید راز محبوبیت ایشان در میان گروه‌های مختلف سیاسی و اغلب مردم را بتوان خضوع و فروتنی ایشان و همچنین سرباز وطن دانستن ایشان بیان کرد. درباره راز ماندگاری و اسوه بودن سردار سلیمانی بفرمایید. 

بالاخره فردی که خادم اسلام، رهبر معظم انقلاب و انقلاب باشد، در قالب یک سرباز عمل می‌کند یعنی هم اطاعت تشکیلاتی دارد، هم روحیه امتثال امر دارد و هم فرمانده میدان است. سرباز کسی است که تابع نعل به نعل فرماندهی کل قوا عمل کند فلذا از این بابت ولایتمداری و تبعیت ایشان نیز از ولایت بسیار بالا بود. 

گفت‌وگو از سمیرا انصاری

انتهای پیام

source

توسط jahankhabari.ir