محمد ناظمی اردکانی، کارشناس مسائل سیاسی در گفتوگو با ایکنا، درباره ضرورت الگوبرداری از شخصیت شهید سلیمانی در راستای تحقق وفاق ملی گفت: شهید سلیمانی از یک شخصیت بهنام و ریشهداری برخوردار است؛ طوری که مقام معظم رهبری این بزرگمرد را به عنوان قهرمان ملی و قهرمان امت اسلامی نامیدند. یک قهرمان خوب ویژگیهایی دارد که دیگران از این ویژگیها برخوردار نیستند یا این ویژگیها در آنها کمتر دیده میشود؛ از جمله این ویژگیها ارتباطی است که ایشان با آحاد مردم برقرار کرده بود و از این طریق توانست در میان مردم و با مردم باشد و حتی در زمان خودش با مردمی کردن مقاومت، جبهه مقاومت را در برابر داعش به پیروزی رساند.
وی افزود: وفاق در شخصیت شهید سلیمانی ریشه دوانده بود؛ زیرا شخصیت خودساختهای داشت و او را به فردی تبدیل کرد تا از دوران کودکی تا شهادت در کوران حوادث از مشکلات و تهدیدات هراس نداشته باشد و مأیوس نشود. به طور کلی شهید سلیمانی خودساختگی را در خود متبلور ساخت و این را میشد از اخلاص، شجاعت و صداقتش دریافت.
حل مسائل پیچیده امنیتی با درایت شهید سلیمانی
این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه شهید سلیمانی برای اکثر مشکلات تدبیر و درایت داشت، اظهار کرد: او برای پیچیدهترین مسائل در عرصههای دفاعی راهحل داشت. فرماندهی کاریزماتیک بود و رهبران و فرماندهان کاریزماتیک ویژگیهای خاص خود را دارند که یکی از آنها پیشبینی برخی از متغیرهای پیش رو و احاطه بر مسائل پیرامونی است. همچینن از دیدگاهی جامع، بسیط و عمیق برخوردار بود و ارزشهای اجتماعی مسائل روز را به خوبی فهم میکرد. او قدرت درک، بصیرت بالا و توانمندسازی داشت و با بهرهگیری از این ویژگیها توانست در فرآیند اجماعسازی با تودههای مردم ارتباط قوی برقرار کند و بسیج مردمی را در عرصه دفاعی شکل دهد و با توانمند کردن آنها ظرفیت کمنظیری را به وجود آورد.
ناظمی اردکانی با بیان اینکه شهید سلیمانی علاوه بر وفاق در داخل به وحدت در امت اسلام ایمان و باور داشت و ضرورت دارد مجموع این ویژگیها مورد توجه دولتمردان قرار گیرد، گفت: متحد کردن مردم سوریه، لبنان، عراق و حتی افغانستان و پاکستان برای مقابله با خطر داعش، اقدامی مشکل و سخت بود ولی شهید سلیمانی توانست با برقراری ارتباط فکری، دینی و مذهبی این امر مشکل را آسان کند.
وی بیان کرد: اگر بسیج دفاع وطنی که در سوریه شکل گرفته بود، حفظ میشد به احتمال بسیار زیاد سوریه به سرنوشت امروز دچار نمیشد ولی به طور کلی شهید سلیمانی خدمات ارزندهای به جهان اسلام، مردم ایران و ملتهای منطقه ارائه داد و نمونه آن در ایستادگی حزبالله لبنان و محور مقاومت مقابل رژیم صهیونیستی تبلور یافته است.
این فعال سیاسی اصولگرا ادامه داد: این شهید عزیز همواره بر وحدت و برادری تأکید داشت و صرفنظر از سلایق سیاسی، زبان، قومیت، نژاد و سلایق اجتماعی، وحدت و وفاق ملی را مقدمه تشکیل بسیج مردمی در داخل و خارج میدانست و با همین شیوه، اتحاد و همگرایی کمنظیری در درون محور مقاومت به وجود آورد و معادلات و میلیاردها دلار هزینه آمریکا و رژیم صهیونیستی در تأسیس داعش را با شکست مواجه ساخت.
ناظمی اردکانی با تأکید بر اینکه شهید سلیمانی نشان ذوالفقار را از مقام معظم رهبری دریافت کرد، افزود: این شهید بزرگوار را باید ذوالفقار وحدت و وفاق ملت ایران و امت اسلام دانست. شهیدی که هم دیپلمات و هم ژنرال بود و با درخشش در عرصه دیپلماسی، قلوب امت اسلام را تسخیر و با مجاهدت، مردمی بودن و رویکرد فراجناحی به نماد و پرچمدار وفاق ملی تبدیل شد.
وی با بیان اینکه وفاق ملی زمانی عمق پیدا میکند که بتوان از ظرفیتهای کشور به خوبی بهره برد، گفت: ظرفیتهای نخبگانی، سیاسی و مردمی بسیاری در کشور وجود دارند که اگر به اندازه بسیار زیاد از این ظرفیتها استفاده شود در عمل وفاق هم شکل خواهد گرفت.
مکتب شهید سلیمانی؛ محور وفاق ملی
کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: با تأسی از مکتب شهید سلیمانی، وفاق را میتوان با کاهش نارضایتیهای عمومی محقق کرد و امیدواریم دولت چهاردهم در مسیر تحقق وفاق ملی به این ویژگیهای مورد اشاره توجه داشته باشد. همانطور که شهید سلیمانی برای حل مسائل امنیتی از همه نقطهنظرها فارغ از نگاههای قومیتی و سیاسی بهره میبرد، باید مسئولان کشور هم اینگونه عمل کنند.
ناظمی اردکانی تأکید کرد: عمیقنگری و بسیط بودن منجر به استفاده از همه ظرفیتها میشود. شهید سلیمانی همانند پیشوای زمان خود به مردم باور داشت و معتقد بود با استفاده از ظرفیتهای مردمی میتوان وفاق را محقق کرد و خود او هم در نوک قله ظرفیتسازیها قرار داشت.
گفتوگو از سعید امینی
انتهای پیام
source