فروپاشی ناگهانی دولت بشار اسد در دسامبر 2024 بسیاری را بر آن داشت تا بر روسیه و ناتوانی یا عدم تمایل این کشور برای اولویت دادن به سوریه به دلیل درگیری در اوکراین تمرکز کنند، اما تمرکز بیش از حد بر روسیه، نقشی را که ایران و به‌ویژه نیروهای نیابتی تهران در حمایت از اسد ایفا کردند، کمرنگ می‌کند.

نواندیش: پیمان دفاعی ایران و روسیه می تواند بار دیگر محور مقاومت را احیا کند.

 

ایران و روسیه محور مقاومت را تقویت می کنند؟!

 

به گزارش آریا سعادتمند از سرویس ترجمه نواندیش، برکینگ دیفنس در مورد احتمال همکاری ایران و روسیه برای تقویت محور مقاومت نوشت: فروپاشی ناگهانی دولت بشار اسد در دسامبر 2024 بسیاری را بر آن داشت تا بر روسیه و ناتوانی یا عدم تمایل این کشور برای اولویت دادن به سوریه به دلیل درگیری در اوکراین تمرکز کنند، اما تمرکز بیش از حد بر روسیه، نقشی را که ایران و به‌ویژه نیروهای نیابتی تهران در حمایت از اسد ایفا کردند، کمرنگ می‌کند. به هر حال، روسیه تقریباً سه سال است که درگیر جنگ بوده است، اما رژیم اسد در نهایت تنها زمانی که حزب الله مشغول جنگ خود علیه اسرائیل بود و ایران دیگر حاضر به صرف منابع برای حمایت از اسد در حال شکست نبود، بود.

 

بر اساس پیشنهاد توافق “مشارکت راهبردی جامع” بین مسکو و تهران، ما احتمالا شاهد تقویت روابط ایران و روسیه در طول زمان خواهیم بود، این تقویت روابط نه فقط در سطح متعارف بلکه از نظر حمایت مسکو از نیروهای نیابتی ایران نیز خواهد بود.

 

 یک معاهده دفاعی مورد مذاکره مجدد احتمالاً منجر به این خواهد شد که حماس، حزب الله، حوثی ها و شبه نظامیان عراقی مورد حمایت ایران نقش بزرگ تری در روابط ایران و روسیه ایفا کنند.

 

با تمدید توافقنامه دفاعی «همه‌جانبه» ایران و روسیه، ایران احتمالا بودجه بیشتری را برای نیروهای نیابتی خود در خارج از کشور و افزایش محموله‌های تسلیحات، ایجاد می‌کند و فرصت‌های جدیدی برای روسیه ایجاد می‌کند تا از منابع تسلیحات بازار سیاه استفاده کرده و تحریم‌ها را کنار بگذارد. روسیه این کار را در مقیاس کوچک آغاز کرده است. در ماه مارس و آوریل 2022، شبه‌نظامیان حشدالشعبی مورد حمایت ایران، نارنجک‌های موشکی (RPG)، موشک‌های ضدتانک و موشک‌اندازهای برزیلی آستروس 2 را از طریق دریا به روسیه ارسال کردند که بعداً در اوکراین مورد استفاده قرار گرفت.

 

جریان معکوس سلاح ها نیز وجود دارد. کمتر از یک ماه پس از حمله حماس به اسرائیل در 7 اکتبر 2023، سی ان ان و وال استریت ژورنال گزارش دادند که بشار اسد رئیس جمهور سوریه با ارسال سامانه موشکی روسی SA-22 به حزب الله از طریق گروه واگنر موافقت کرده است.  اگرچه مقامات رسمی هرگز تایید نکردند که واگنر تحویل را انجام داده است یا خیر، اما ارتش اسرائیل بعداً شواهد تصویری از دیگر موشک‌های «به‌روزترین» روسیه را که در انبارهای تسلیحات حزب‌الله ذخیره شده بودند، منتشر کرد که از طریق سوریه قاچاق شده بودند. به گفته یک سرگرد اسرائیلی که با وال استریت ژورنال گفتگو کرده، تسلیحات روسی به تنهایی حدود 60 تا 70 درصد تسلیحات حزب الله را تشکیل می دهد که توسط ارتش اسرائیل در چند روز اول عملیات زمینی اسرائیل در سال 2024 در جنوب لبنان مصادره شده بود و نگرانی های عمده ای را برانگیخت. 

 

از آنجایی که منافع روابط نظامی و دیپلماتیک قوی‌تر بین ایران و روسیه به نمایندگان تهران در سراسر خاورمیانه می‌رسد، مبادلات مکرر دانش فنی-صنعتی نظامی و پرسنل می‌تواند همه طرف‌های درگیر را به زرادخانه‌ای از تخصص فنی کشنده مجهز کند و به آنها اجازه دهد تا از انواع تجهیزات پیشرفته استفاده کنند. با این شرایط ممکن است روس ها نیز به این نتیجه برسند که محور مقاومت می تواند در تقابل با آمریکا مفید باشد.

source

توسط jahankhabari.ir