جوان آنلاین: رئیسجمهور که پیش از این یک بار به سیستانوبلوچستان رفته بود، بعد از ظهر پنجشنبه نیز باز راهی این استان شد تا سفر قبلی خود را تکمیل کند. این بار سفر از جنوب استان آغاز شد، از چابهار.
مسعود پزشکیان با تأکید بر ضرورت توسعه منطقه چابهار و سواحل مکران که اصل سفر استانی مجدد به این منطقه هم نشانی بر این اهمیتدهی است، گفت که دولت او توسعه کشور را از توسعه مکران آغاز کرده و این توسعه عدالتمحور و بر مبنای رفع تبعیض است. آنچنان که رئیسجمهور هم تأکید کرد، منطقه مکران طلای نابی است که اکنون از آن استفاده نمیشود و دچار محرومیت هم است. از سویی راه ارتباطی ایران با دنیاست و در صورت بهرهبرداری درست از منابع آن، میتواند هم محرومیت خود را نجات دهد و هم به پیشرفت کشور کمک کند.
رشد کشور را از سیستانوبلوچستان آغاز کردهایم
پزشکیان در بدو ورود به شهرستان چابهار و در جمع خبرنگاران گفت: هدف ما از این سفر ابتدا دیدار با مردم، آشنایی با مشکلات آنها و همچنین اطلاع از امکانات و ظرفیتهای موجود در این منطقه است. رئیسجمهور با بیان اینکه رفع فقر، محرومیت، تبعیض و بیعدالتی از اولویتهای اصلی دولت وفاق ملی است، تصریح کرد: برای تحقق این هدف، استان سیستانوبلوچستان مقصد نخست ماست و برای رشد و توسعه کشور کار را از این منطقه آغاز کردهایم.
رفع تبعیض اولویت دولت در منطقه مکران است
مسعود پزشکیان در نخستین برنامه از دومین بخش سفر دولت چهاردهم به استان سیستانوبلوچستان، در جمع مردم خونگرم و مهربان چابهار و منطقه مکران حضور یافت و با ابراز خوشحالی از این دیدار گفت: افتخار دارم در میان شما مردم عزیز حضور دارم. هدف ما در این سفرها، رفع تبعیض، بیعدالتی و نابرابریهایی است که گریبانگیر برخی مناطق شده و این وظیفه ما در حکومت است که عدالت را برقرار کنیم.
رئیسجمهور در ادامه تأکید کرد: ما در دولت مصمم هستیم، تبعیضهایی را که به دست برخی ایجاد شده است از میان برداریم. عدالت و برابری باید در همه عرصهها حاکم شود و تلاش ما بر این است چنین اتفاقی رخ دهد و همه مردم کشور از حقوق برابر برخوردار باشند.
پزشکیان در ادامه سخنان خود با تأکید بر اهمیت رفع تبعیض در شکوفایی استعدادهای مردم اظهار داشت: طبیعتاً وقتی تبعیض نباشد، مردم از درون خود توانایی مییابند که مشکلات را حل کنند و راهحلهای عملی برای چالشهای موجود ارائه دهند. ما در دولت مصمم هستیم راه را برای شما مردم عزیز باز کنیم و شرایطی را فراهم آوریم که استعدادهای شما شکوفا شود و با تواناییهای خود، مشکلات موجود را از میان بردارید.
وی با اشاره به اهمیت راهبردی منطقه مکران و شهر چابهار افزود: چابهار و منطقه مکران از مناطق حیاتی کشور ما هستند، اینجا همه چیزش طلاست، اما چه فایده که از این منابع بهخوبی بهرهبرداری نشده است. یکی از بزرگان جامعهشناسی میگفت، اگر ملتی روی طلا بخوابد، اما از آن بهره نگیرد، ممکن است از گرسنگی بمیرد. ما در ایران منابعی داریم که اگر درست مدیریت شوند، تمام مشکلات کشور حل خواهند شد.
پزشکیان با تأکید بر اهمیت همت و همکاری ملی ادامه داد: اگر اراده کنیم و دست به دست هم دهیم، ایران میتواند به کشوری مملو از امکانات و شکوفایی تبدیل شود. این کشور، با منابع و ظرفیتهای بینظیری که دارد، طلاست. ما و شما میتوانیم با همکاری و همدلی، این ظرفیتها را به بهترین شکل ممکن به کار بگیریم و تبعیض را از میان برداریم. رئیسجمهور با تأکید بر ضرورت توجه ویژه دولت به مناطق کمتر دیده شده، اظهار داشت: ما این منطقه و تمام مناطقی را که تاکنون به آنها توجه کافی نشده است، در اولویت قرار دادهایم. دلیل این مصمم بودن، سفرهای مکرر من به این استان است. این دومین بار است که به سیستانوبلوچستان میآیم و در مجموع، سومین سفر من به این منطقه است. هنوز به استان خودمان آذربایجانغربی و آذربایجانشرقی که مشکلاتی دارند، نرفتهام، حضورم در اینجا نشان میدهد رسیدگی به مشکلات شما از اولویتهای دولت است. پزشکیان با اشاره به ضرورت برنامهریزی در حوزههای مختلف برای توسعه منطقه مکران و کشور گفت: در زمینههای مختلف از جمله آموزش، سلامت، دریانوردی، شیلات و حتی مسائلی که ممکن است تاکنون به آنها اشاره نشده باشد، برنامههایی طراحی شده است. هدف ما این است که با نقشههایی مبتنی بر شناساییهای بینالمللی و طراحی داخلی، روند توسعه را بهصورت هدفمند پیش ببریم.
رقابت در خدمت به مردم باید جایگزین رقابتهای بیحاصل شود
دکتر مسعود پزشکیان شامگاه پنجشنبه در ادامه سفر دولت به استان سیستانوبلوچستان و در نشست «نهضت توسعه عدالت در فضای آموزشی با مشارکت مردم» با تأکید بر اهمیت تأمین فضاهای آموزشی در مناطق محروم گفت: ما اراده کردهایم مدارس مورد نیاز را نهتنها در بلوچستان، بلکه در تمام نقاط کشور که به امکانات آموزشی نیاز دارند، با کمک مردم بسازیم. این کار شدنی است و با همکاری و مشارکت شما مردم عزیز، میتوانیم این پروژهها را در کوتاهترین زمان ممکن به نتیجه برسانیم.
رئیسجمهور با اشاره به پیشینه موفقیتآمیز پروژههای ملی در کشور افزود: همانطور که در گذشته، با مشارکت مردم و دولت توانستیم پروژههای بزرگی نظیر ساخت خانههای بهداشت را اجرا کنیم، اکنون نیز با همین عزم و اراده میتوانیم نیازهای آموزشی مناطق محروم را برطرف کنیم. مشارکت مردمی همواره نقطه قوت ما در حل چالشهای بزرگ بوده است.
پزشکیان خاطرنشان کرد: توسعه عدالت آموزشی، راهی است برای رفع نابرابریها و ایجاد فرصت برابر برای تمام فرزندان ایران. این مسیر، نیازمند همکاری نزدیک دولت، مردم و خیرین است و نشستهایی نظیر این، نشاندهنده عزم جدی دولت برای تحقق این هدف است.
رئیسجمهور با تأکید بر اهمیت مشارکت مردم در رفع مشکلات آموزشی گفت: ما پول زیادی نداریم، اما وقتی مردم را در کنار خود داریم، یعنی همه چیز داریم. هدف ما این است که برای فرزندان این سرزمین، بستری فراهم کنیم بتوانند بهدرستی درس بخوانند و آینده این مملکت را بسازند. امروز نهتنها فضاهای آموزشی در حال ساخت است، بلکه تیمی در تهران روی بهبود کیفیت آموزش و روشهای آموزشی کار میکنند. قرار است یکی از شهرها برای اجرای آزمایشی این طرح انتخاب شود تا پیش از گسترش آن، مسیر و نتایج را بهخوبی بسنجیم و بدانیم که چه میخواهیم و چه باید بکنیم.
دکتر پزشکیان با اشاره به ضرورت باور به عدالت و کیفیت آموزشی افزود: این کار دیگر نیازی به منابع خارجی ندارد، فقط به اراده ما بستگی دارد. اگر باور کنیم که باید روشهای آموزشی را بهبود بخشیم و عدالت را در تمام کشور پیاده کنیم، مدیران، مسئولان و ائمه جمعه نیز به کمک ما خواهند آمد. چه هدفی بالاتر از اینکه بستری فراهم کنیم تا کودکان این سرزمین بتوانند با آرامش و کیفیت مطلوب آموزش ببینند؟
رئیسجمهور با تأکید بر لزوم طراحی نقشههای متناسب با نیازهای هر منطقه گفت: بسته به شرایط هر منطقه، باید نقشه و برنامهای خاص طراحی شود. ما نمیتوانیم یک طرح واحد را برای همه جا به کار ببریم.
از چشمانداز رهبری کوتاه نخواهم آمد
مسعود پزشکیان، رئیسجمهور در نشست توسعه فرصتهای سرمایهگذاری در منطقه آزاد چابهار با تأکید بر اینکه آمدن ما به منطقه سیستانوبلوچستان برای کمک به این منطقه است، گفت: تاکنون جلسات متعددی با دستگاههای مختلف برگزار کردهایم و تا حدودی درباره اینکه در چه وضعیتی قرار داریم، اطلاعاتی کسب کردهایم، این اقدامات در راستای نگاه رهبری به منطقه مکران است.
رئیسجمهور با بیان اینکه آنچه باید در چشمانداز محقق شود، چیزی نیست که امروز در حال انجام است، اظهار داشت: معنای این حرف آن نیست که اقداماتی که تاکنون انجام شده اقدامات کوچکی است، بلکه تاکنون اقدامات بزرگی انجام شده است و ما قدردان این اقدامات هستیم، اما از سوی دیگر سند چشمانداز مجموعه نگاه کارشناسی موجود در کشور است که به تأیید مقام معظم رهبری رسیده و در آن آمده است ایران به کشوری توسعهیافته، دارای جایگاه نخست اقتصادی، علمی، فرهنگی و مدیریتی در منطقه و الهامبخش و الگو تبدیل شود، برای الگو و بهترین شدن، باید تلاشهای بسیاری انجام شود چراکه این مهم به راحتی محقق نمیشود.
وی گفت: قرار است مجموعه آقای عبدالعلیزاده یکسری کارشناسان بینالمللی با رتبهبندی بالا را به کار بگیرند تا برای رفتن و رسیدن به هدف، نقشه مشخصی داشته باشیم، چراکه حرف زدن و خواستن یک بحث است و نقشه درست طراحیکردن بحث دیگری، مدیریت شامل تصمیم درست گرفتن و اجرای دقیق تصمیم صحیح است. ما خیلی وقتها حرفهای بسیاری میزنیم، اما حین اجرا خراب میکنیم، ابتدا باید تصمیمات درستی اتخاذ کنیم چراکه ما امکانات و اختیارات محدودی داریم و باید تلاش کنیم بهترین را برای خودمان، فرزندان و نسلهای آینده انتخاب کنیم، باید آینده را عمیق و درست ببینیم و تصمیمات را درست اجرا کنیم. رئیسجمهور در پایان بر ضرورت توجه به توسعه منطقه مکران تأکید کرد و گفت: ما باید مکرانی بسازیم که بهترین و بالاترین است و انشاءالله با کمک مردم، ایران را خواهیم ساخت و بستر را برای اجرای قوانین فراهم خواهیم کرد.
بازدید رئیسجمهور از فاز اول بندر شهید بهشتی چابهار
رئیسجمهور صبح جمعه از بخشهای مختلف فاز نخست بندر شهید بهشتی چابهار بازدید کرد و با توضیحات ارائه شده از سوی مسئولان و مدیران، از جزئیات فعالیتها و برنامههای توسعه این بندر مهم و تنها بندر اقیانوسی کشورمان مطلع شد. به گفته مدیران این بندر، با کمک بخشهای مختلف وزارت راه و شهرسازی از جمله سازمان بنادر و دریانوردی، در حال حاضر در این بندر فعالیتهای منظمی در زمینههای واردات، صادرات و ترانشیپ و نیز خدمات لجستیک مربوط و ارائه خدمات به صاحبان بار و تخلیه کالا انجام میشود.
انتقاد دکتر پزشکیان از جامع و آیندهنگر نبودن طرحهای توسعه چابهار
پزشکیان در نشست «بررسی مسائل جنوب استان» که پیش از ظهر جمعه برگزار شد، با بیان اینکه اساساً خیلی اهل سخنرانی کردن و وعده دادن نیستم، اظهار داشت: به نظر بنده دادن وعدهای که نتوان به آن عمل کرد، یکی از بدترین گناهان است. رئیسجمهور با تأکید بر اینکه سفر ما به استانها به معنای آن است که تلاش داریم در حد توان و امکانات مشکلات را حل کنیم، افزود: باور بنده این است که اگر مشارکت مردم باشد، میتوانیم مشکلات را حل کنیم و اگر مردم همراهی و مشارکت نکنند، دولت به تنهایی نمیتواند مشکلات را حل کند.
رئیسجمهور با تأکید بر اینکه بنده قول میدهم و باور دارم که اگر مردم پای کار بیایند، میتوانیم مشکلات را حل کنیم و اگر مشارکت نداشته باشند، حل و فصل مشکلات امکانپذیر نیست، گفت: ۴۵ سال است همواره منتظر بودهایم دولت برای ما کاری کند، قبل از پیروزی انقلاب اسلامی زمانی که بنده در زابل سرباز بودم، مردم روستاهای مختلف هر کدام بخشی از نهرها را لایروبی میکردند و مشکلی در این زمینه وجود نداشت، اما بعد از انقلاب گفتند دولت میآید این کارها را میکند و حالا نمیدانم اساساً توانستهاند مشکلات آب و فاضلاب خودشان را حل کنند یا نه!
بازدید رئیسجمهور از شهر جدید در حال احداث «تیس»
رئیسجمهور در آخرین بخش از برنامههای این سفر و پیش از عزیمت به زابل، از شهر جدید تیس در محدوده شهرستان کنارک بازدید کرد.
احداث شهر جدید تیس در محدودهای به وسعت حدود ۴ هزارو ۳۰۰ هکتار و با کاربری مسکونی- گردشگری برای سکونت ۱۵۰ هزار نفر با رویکردهای نوین و استانداردهای بالای خدماتی با مشارکت بخش خصوصی در محدوده شهرستان کنارک در حال اجراست.
پزشکیان: وعده دروغ نمیدهم
رئیسجمهور در ادامه سفر استانی به سیستانوبلوچستان، عصر دیروز به زابل در شمال این استان رفت و طی سخنانی در جمع مردم این شهر گفت: برای من به عنوان یک ایرانی، مسلمان و مسئول کشور پذیرش چنین وضعیتی برای زابل، سیستانوبلوچستان و کشور قابل پذیرش نیست. این وضعیت قابل قبول نیست، من به شما وعده دروغ نمیدهم، اما تلاش خواهم کرد به هر شکل ممکن این وضعیت را تغییر دهم. حرفی نمیزنم که فردا زیر آن بزنم، به شما دروغ نخواهم گفت ولی تلاش میکنم به هر شکلی که امکان دارد، وضعیت موجود را تغییر دهم. به امید خدا و با همراهی مردم و روندی که در استان وجود دارد، تلاش ما وضعیت را عوض خواهد کرد. وقتی که اراده کنیم و این وضعیت را قبول نداشته باشیم، خداوند راه را به ما نشان خواهد داد. تو پای به راه در نه و هیچ مپرس، خود راه بگویدت که، چون باید رفت. پزشکیان گفت: ما پای به راه نهادیم و مطمئن باشید تغییر ایجاد خواهیم کرد، با تمام وجود و به رغم تمام مشکلاتی که ایجاد کردهاند، اگر اراده کنیم تمام مشکلات را برطرف خواهیم کرد و اراده ما این است که تا جایی که از دستمان برمیآید مشکلات شما را حل کنیم. مطمئن باشید با کمک شما، در این روند تغییرات ایجاد خواهیم کرد و شما شاهد این تغییرات در آینده نه چندان دور خواهید بود.
تکمیل بزرگراه زابل- زاهدان پس از ۲۲ سال
افتتاح بزرگراه زابل- زاهدان پس از ۲۲سال با حضور رئیسجمهور از دیگر برنامههای روز دوم سفر پزشکیان به سیستانوبلوچستان بود.
بنا به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت، از مجموع ۲۳کیلومتر باقی مانده برای تکمیل فاز نهایی این پروژه، ۱۰کیلومتر آن در این دولت اجرایی شده است. ساخت بزرگراه زابل- زاهدان که در دهه۸۰ آغاز و به علت کمبود اعتبار چند سال متوقف شده بود، با تخصیص اعتبار در دستور کار وزارت راه و شهرسازی قرار گرفت. با بهرهبرداری از این پروژه، بخشی از کریدور شمال- جنوب تکمیل شده است و فاز دوم به سمت چابهار آغاز خواهد شد. کاهش تلفات جادهای، تسریع توسعه استان سیستانوبلوچستان و ایجاد آرامش و امید در منطقه از جمله اهداف ساخت این آزادراه است.
رئیسجمهور در آیین افتتاح این بزرگراه، با اشاره به اینکه این دومین سفر دولت چهاردهم از ابتدای به کار به استان سیستانوبلوچستان است، اظهار داشت: ما هر کاری که از دستمان بربیاید برای رفع محرومیت و حل مشکلات مردم عزیز استان سیستانوبلوچستان و سایر استانهای محروم کشور انجام خواهیم داد.
دکتر پزشکیان رسیدگی به مشکلات مردم و رفع محرومیت را از جمله رسالتهای مهم دولت دانست و خاطرنشان کرد: وضعیتی که امروز در آن قرار گرفتهایم، شایسته مردم ایران نیست، بنابراین میخواهیم به کمک نخبگان استان و سرمایهگذاران و تولیدکنندگان و با همراهی شخصیتهای فرهنگی و مذهبی طرحی نو دراندازیم و تغییرات مورد نیاز را اعمال خواهیم کرد.
دکتر پزشکیان همچنین ظهر دیروز در میان استقبال پرشور مردم وارد روستای کلوخی در شمال این استان شد. روستای کلوخی از توابع زابل در شمال سیستانوبلوچستان است که ۵۱سال قبل رئیسجمهور در این روستا در دوران خدمت سربازی اقامت داشته است.
source