خسرو غنیزاده، کارشناس اقتصادی در گفتوگو با ایکنا، درباره چاپ پول بدون پشتوانه و تأثیرات آن بر وضعیت اقتصادی کشور گفت: چاپ پول بدون پشتوانه به معنای سرقت از جیب مردم است و در مقطع کنونی با توجه به جلوگیری از آثار و عوارض مخرب آن ضرورت دارد، این رویه هرچه سریعتر متوقف شود و بر فعالیتها و توزیع بهرهمندیهای اقتصادی براساس موازین اقتصاد اسلامی تمرکز ویژهای صورت گیرد.
وی با بیان اینکه وضعیت امروز اقتصادی ایران اسلامی نتیجه غفلت بانک مرکزی در مهار بانکهای خصوصی و دولتی است، اظهار کرد: ظاهر اقتصاد ایران، اسلامی است ولی به دلیل کنز مال، بیتفاوتی به انفال و بیتوجهی به نیاز فقرا نمیتوان آن را اسلامی دانست. یکی از راههای تحقق اقتصاد اسلامی اصلاح نظام پولی و نظارت و احیاء مالیات بر همه اموال کنزشده و خارجشده از چرخه اقتصاد است.
این کارشناس اقتصادی بیان کرد: ارزش پول همانند امانتی است که حفاظت از آن بر عهده حکومت اسلامی است و باید تمام نهادهای پولی و مالی کشور نسبت به آن حساس باشند. حکومت اسلامی در برابر اموال و ثروت ملی مسئولیت دارد و نباید اجازه دهد با کاهش ارزش پول ملی، ثروت مردم در اختیار عدهای ثروتاندوز قرار گیرد و از طریق کنز مال به تولید ملی و تولید ناخالص داخلی آسیب وارد شود.
دولت و بانک مرکزی؛ مسئولان حفظ ارزش پول ملی
غنیزاده ادامه داد: دولت و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در رابطه با حفظ ارزش پول کشور اسلامی و حفظ ارزش سپردههای مردم نزد دولت و بانک مرکزی و بانکهای کشور بهخصوص در حفظ ارزش سپردههای قرضالحسنه مسئولیت دارند. به طور کلی امانتداری در هر امری از جمله امور حکومتی محسوب میشوند و حفظ امانت آثار و برکاتی ازجمله جلب اعتماد مردمی که بزرگترین سرمایه اجتماعی است را رقم خواهد زد.
وی افزود: بر این اساس میتوان نتیجه گرفت حفظ ارزش پول و قدرت خرید مردم مظلوم همانند مصداق امانتداری است و يک پيمان لازمالوفاست و باید در حکومت جمهوری اسلامی ایران رعایت شود ولی متأسفانه به این پیمان به درستی عمل نشده است.
این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه ریشه مشکلات اقتصادی و ناترازیهای مختلف و اشکال کار ما در الگو قرار دادن سیستم پولی و مالی غربی از خاندان شیطانی روچیلد بوده است، اظهار کرد: روچیلد میگوید: «اگر کنترل امور مالی یک ملت را به من بسپارید، دیگر برایم مهم نیست که قوانین حاکم بر آن را چه کسی وضع خواهد کرد.» این گفته مایر روچیلد، یکی از قدرتمندترین افراد تاریخ بشر تاکنون است که پول اعتباری بدون پشتوانه تولید کالا و طلا محصول نظرات اوست.
غنیزاده ادامه داد: مرحوم آیتالله حائری شیرازی بارها به مسئولان نظام تذکر داد که پول اسلام، پول با پشتوانه است و در اسلام پول بدون پشتوانه نداریم. این عالم بزرگ دینی تأکید کرد که باید از اقتصاد ربوی عبور کنیم و اقتصاد اسلامی را مبتنی بر پول اسلامی حاکم کنیم اما پول و مالیات اسلامی در این کشور اسلامی چه جایی دارد؟! در صورتی که باید نسبت مالیات اسلامی و مالیات قانونی و یا وجوهاتی اعم از زکات و خمس به راحتی قابل نظارت و محاسبه باشند.
راه تحقق اصلاح نظام اقتصادی
کارشناس اقتصادی تأکید کرد: قطعاً راه تحقق اصلاح نظام اقتصادی؛ اصلاح نظام پولی و احیاء مالیات اسلامی یعنی زکات بر مال و ثروتهای کنز شده است. امام خمینی(ره) فرمودهاند: «مالیاتهایی که اسلام مقرر داشته و طرح بودجهای که ریخته نشان میدهد تنها برای سد رمق فقرا و سادات فقیر نیست، بلکه برای تشکیل حکومت و تأمین مخارج ضروری یک دولت بزرگ است. مثلًا «خمس» یکی از درآمدهای هنگفتی است که به بیتالمال میریزد و یکی از اقلام بودجه را تشکیل میدهد. طبق مذهب ما از تمام منافع کشاورزی، تجارت، منابع زیرزمینی و روزمینی و به طور کلی از کلیه منافع و عواید به طرز عادلانهای خمس گرفته میشود.» مشکل اصلی در کشور این است که به احکام مالی و دستورات مالی اسلام دقیق و درست عمل نکرده و حرف امام خمینی(ره) را کامل و دقیق اجرا نکردیم و امروز با بیارزش شدن پول ملی مواجه شدهایم.
غنیزاده گفت: «مینارد کینز» سالهای پیش گفته بود به وسیله کاهش ارزش پول ملی، یعنی با خلق پول بدون پشتوانه، بدون سر و صدا اقتصاد یک کشور را میتوان واژگون کرد و آن را به مثابه خيانت بزرگ که به صورت نامحسوس انجام میشود توصیف کرد؛ به نحوی که حتی یک نفر از میلیون نفر هم متوجه آن نخواهد شد.
وی در پایان تأکید کرد: بسیاری از کارشناسان اقتصادی ایران مهمترین علت ایجاد تورم را در چند دهه اخیر کسری بودجه و پرداخت سود صوری و افزایش نقدینگی برای جبرانهای جزئی میدانند و باید گفت افزایش ساختاری و روزافزون هزینههای دولت نه تنها از میزان استقراض دولت از بانک مرکزی نکاسته بلکه مقدار آن همچنان در حال افزایش است. به طور کلی دولت به دلیل کسری بودجه دستش در جیب بانکهاست و بانکها هم به دلیل ناترازی دستشان در جیب بانک مرکزی است و بانک مرکزی هم با تورمی که وجود دارد دستش در جیب ملت است.
گفتوگو از سعید امینی
انتهای پیام
source