تاریخ انتشار به روز شده در

ترجمه شده از زبان: ایتالیایی

وزیر دادگستری ایتالیا خواستار لغو بازداشت و استرداد احتمالی یک مهندس ایرانی به نام محمد عابدینی شد. وی که به درخواست ایالات متحده توسط ایتالیا دستگیر شده بود، متهم به همکاری در حمله مرگبار علیه سربازان آمریکایی در اردن است.

آگهی

کارلو نوردیو، وزیر دادگستری ایتالیا در دادگاه تجدیدنظر میلان «درخواستی برای لغو حکم بازداشت یک شهروند ایرانی به نام محمد عابدینی نجف‌آبادی ارائه کرده است.»

آقای عابدینی در دسامبر گذشته بر اساس حکم بازداشت آمریکا در فرودگاه مالپنسا در شهر میلان دستگیر شده بود. این موضوع در بیانیه رسمی وزارت دادگستری که به‌تازگی منتشر شده، اعلام شده است.

محمد عابدینی نجف‌آبادی، شهروند دو تابعیتی و ۳۸ ساله ایرانی- سوئیسی است که پیش‌تر گفته شده بود به دلیل دور زدن تحریم‌های ایالات متحده، در معرض استرداد به آمریکا قرار دارد.

آقای عابدینی چند روز پیش از بازداشت یک خبرنگار ایتالیایی به نام چچیلیا سالا در تهران، بازداشت شده بود.

به‌رغم آنکه مقامات رسمی ایران «نقض قوانین» این کشور را دلیل اصلی بازداشت خبرنگار زن ایتالیایی عنوان کرده بودند، اما به اعتقاد برخی تحلیل‌گران، خانم سالا در واقع قربانی گروگان‌گیری برای تلاش در جهت تبادل وی با آقای عابدینی شده است.

قرار بود دادگاه تجدیدنظر میلان در تاریخ ۱۵ ژانویه در مورد استرداد عابدینی تصمیم‌گیری کند، اما بر اساس قانون، وزیر دادگستری این اختیار را دارد که درخواست استرداد را رد کرده و مهندس ایرانی را آزاد کند.

اتهامات عابدینی چه بود؟

در بیانیه منتشر شده توسط وزارت دادگستری ایتالیا آمده است که «بر اساس ماده ۲ معاهده استرداد میان دولت ایالات متحده آمریکا و دولت جمهوری ایتالیا، تنها جرایمی که بر اساس قوانین هر دو طرف قرارداد قابل مجازات باشند، می‌توانند مبنای استرداد قرار گیرند. شرطی که در شرایط فعلی نمی‌توان آن را محقق دانست.»

در این بیانیه تأکید شده که «اولین اتهامی که به عابدینی نسبت داده شده، یعنی مشارکت جنایتکارانه با هدف نقض قانون فدرال آمریکا موسوم به قانون اختیارات اقتصادی اضطراری بین‌المللی (Ieepa)، مطابق با موارد پیش‌بینی شده و مجازات‌ در نظام کیفری ایتالیا نیست.»

به فیسبوک یورونیوز فارسی بپیوندید 

همچنین در این بیانیه آمده که اتهامات مربوط به حمایت از «فعالیت‌های تروریستی» نیز مردود است.

در مورد اتهامات دوم و سوم، یعنی «توطئه برای ارائه حمایت مادی به یک سازمان تروریستی که منجر به مرگ شده» و «ارائه و تلاش برای ارائه حمایت مادی به یک سازمان تروریستی خارجی که منجر به مرگ شده»، تا کنون هیچ مدرکی برای تأیید این اتهامات ارائه نشده است.

این بیانیه می‌افزاید که تنها چیزی که به طور قطعی مشخص شده، «تولید و تجارت ابزارهای فناوری با کاربردهای بالقوه نظامی، اما نه صرفاً نظامی، از طریق شرکت‌های مرتبط با عابدینی و کشورش بوده است.»

سخنگوی وزارت خارجه ایران پیش تر گفته بود که زندانی‌شدن خبرنگار ایتالیایی در تهران ارتباطی با بازداشت عابدینی در میلان ایتالیا ندارد.

خانم سالا در تاریخ هشتم ژانویه در ایران آزاد و به ایتالیا بازگشت شد.

source
سئو سایت

توسط jahankhabari.ir