بانو منیره گرجی، متولد سال ۱۳۰۸ در تهران، از چهره‌های برجسته تاریخ معاصر ایران به شمار می‌رود که نقش مهمی در تحولات سیاسی و اجتماعی پس از انقلاب اسلامی ایفا کرد. او به عنوان تنها زن عضو مجلس خبرگان قانون اساسی، جایگاه ویژه‌ای در تدوین قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران داشت.

مراسم تشییع پیکر این بانوی قرآن‌پژوه، بر اساس وصیت‌نامه وی، بدون تشریفات مرسوم برگزار شد و پیکر او توسط شاگردان و دوستانش به سوی خانه ابدی بدرقه شد. پیکر مرحومه گرجی صبح روز سه‌شنبه، همزمان با سالروز ولادت حضرت علی (ع)، از منزل شخصی وی با حضور تعداد محدودی از اعضای خانواده و شاگردانش تشییع شد. این استاد برجسته تفسیر فقه و قرآن در قطعه ۱۰۳ بهشت زهرا به خاک سپرده خواهد شد.

منیره گرجی به عنوان نمادی از مشارکت زنان در ساختارهای سیاسی نوین ایران شناخته می‌شد. او تلاش کرد تا حقوق زنان را در چارچوب آموزه‌های اسلامی در قانون اساسی جای دهد و توجه ویژه‌ای به مسائل مرتبط با جایگاه خانواده و زنان در جامعه داشت. علاوه بر این، او در زمینه آموزش و ترویج ارزش‌های اسلامی نیز فعالیت‌های گسترده‌ای انجام داد و زندگی ساده و معنوی‌اش همواره مورد توجه قرار داشت. وی همچنین بنیان‌گذار نخستین سازمان مردم‌نهاد مرتبط با مسائل زنان بود که تحت عنوان مؤسسه مطالعات و تحقیقات زنان فعالیت می‌کرد.

در مصاحبه‌ای با روزنامه کیهان در تاریخ ۱۲ مرداد ۱۳۵۸، مرحومه گرجی درباره قانون اساسی گفته بود: «امیدوارم در مورد خودم نیز هوی نفس بر من پیروز نگردد که خدای ناکرده خلاف فرمان خدا بروم. آن‌چه حکم است، اجرا شود، حالا خواه پسند اکثریت باشد یا نباشد.»

بانو منیره گرجی در روز یکشنبه، ۲۳ دی‌ماه ۱۴۰۳، دار فانی را وداع گفت و به دیار باقی شتافت.

توسط jahankhabari.ir