رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی اعلام کرد که انحلال حشدالشعبی به نفع گروه‌های تروریستی در منطقه خواهد بود. وی تأکید کرد که این اقدام به طور قطع به سود رژیم صهیونیستی و آمریکا تمام می‌شود.

در جریان دیدار هیئتی از نمایندگان ادوار و روسای عشایر اهل سنت عراق با ابراهیم عزیزی، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، موضوعات مختلفی مورد بحث قرار گرفت. عزیزی در این نشست با اشاره به روابط نزدیک و اشتراکات فرهنگی بین ایران و عراق، اظهار داشت که این روابط نه تنها به نفع دو کشور است، بلکه امنیت و ثبات کل منطقه را نیز تضمین می‌کند. وی همچنین از روابط مثبت بین دو ملت قدردانی کرد و بر توسعه بیشتر این روابط تأکید نمود.

عزیزی در ادامه به ترور شهید حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس اشاره کرد و آن را نمونه‌ای از دخالت‌های خارجی در امور داخلی عراق دانست. وی مخالفت ایران با هرگونه مداخله کشورهای فرامنطقه‌ای، به ویژه آمریکا، در امور داخلی عراق را اعلام کرد و این اقدامات را به ضرر تمام کشورهای منطقه دانست.

وی همچنین جنایات رژیم صهیونیستی در غزه، فلسطین و لبنان را محکوم کرد و گفت که حمایت از مردم مظلوم فلسطین و جبهه مقاومت از وظایف مشترک ایران و عراق است. عزیزی افزود که آرمان ملت فلسطین باید به عنوان آرمان همه ملل اسلامی تلقی شود.

رئیس کمیسیون امنیت ملی با تقدیر از تلاش‌های مردم عراق و نقش حشدالشعبی در حمایت از مردم فلسطین، تأکید کرد که هرگونه تضعیف این نهاد به معنای تقویت تروریست‌ها است. وی خواستار ادامه حضور حشدالشعبی در ساختار دفاعی عراق شد و گفت که انحلال این نهاد تنها به نفع گروه‌های تروریستی و رژیم صهیونیستی خواهد بود.

عزیزی در پایان با اشاره به تحولات سوریه، ابراز نگرانی کرد و اطمینان داد که آینده سوریه در دست اندیشه‌های سیاه و نظام سلطه نخواهد بود. وی تأکید کرد که کشورهای اسلامی اجازه نخواهند داد سوریه به دست بیگانگان بیفتد.

در این دیدار، عباس مقتدایی، نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، نیز حضور داشت. وی با اشاره به موقعیت خاص تاریخی، اجتماعی و فرهنگی منطقه، بر اهمیت همکاری بین ایران و عراق تأکید کرد و گفت که این دو کشور در مبارزه با صهیونیسم و تروریسم در یک راستا عمل می‌کنند.

حجت‌الاسلام نبویان، دیگر نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، نیز در این نشست با اشاره به نقش صبر و استقامت در پیروزی بر دشمن صهیونیستی، اظهار داشت که رژیم صهیونیستی با پشتیبانی آمریکا و دیگر کشورها دائماً در حال طراحی توطئه‌هایی علیه کشورهای اسلامی است، اما در نهایت شکست خواهد خورد.

شیخ عبود العیساوی، نماینده چهار دوره پارلمان عراق، نیز در این دیدار با اشاره به اشتراکات تاریخی و مذهبی بین دو کشور، بر ضرورت اتحاد در برابر دشمن مشترک تأکید کرد. وی از حمایت‌های جمهوری اسلامی ایران در مقابله با داعش قدردانی کرد و گفت که حضور نیروهای آمریکایی در عراق به نفع کشورهای عربی نیست.

وی همچنین به نقش مهم عشایر و شیوخ در عراق اشاره کرد و گفت که این گروه‌ها می‌توانند نقش مثبتی در تقویت روابط بین دو کشور ایفا کنند. العیساوی با اشاره به فعالیت‌های حشدالشعبی، تأکید کرد که این نهاد یک پشتیبان قوی برای نیروهای مسلح عراق است و هرگونه تجاوز علیه آن مردود است.

شیخ فرید الابراهیمی، دیگر نماینده سابق پارلمان عراق، نیز در این جلسه از حمایت‌های ایران در مبارزه با داعش قدردانی کرد و گفت که بدون این حمایت‌ها، سرنوشت عراق به گونه‌ای دیگر رقم می‌خورد. وی همچنین از شرایط جدید منطقه ابراز نگرانی کرد و گفت که حضور گروه‌های تروریستی در عراق باعث نگرانی دولت و مردم این کشور شده است.

توسط jahankhabari.ir