آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، در آخرین سخنرانی خود در اندیشکده آتلانتیک، بار دیگر اتهامات واشنگتن علیه تهران را مطرح کرد و اظهار داشت که نباید به ایران اجازه دستیابی به سلاح هسته‌ای داده شود. او در این سخنرانی که به وضعیت خاورمیانه و اقدامات دولت بایدن پرداخت، مدعی شد که اسرائیل توانسته است سامانه دفاعی ایران را نابود کند.

بلینکن در مصاحبه‌ای با شبکه MSNBC نیز در پاسخ به سوالی درباره دلیل عدم حمله احتمالی اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای ایران گفت: «باید به این فکر کنیم که چه چیزی پایدار خواهد بود و چگونه می‌توان اطمینان حاصل کرد که این برنامه بازنگردد. یکی از مسائلی که باید ارزیابی شود این است که اگر چنین اتفاقی بیفتد، آیا ایران صرفاً دوباره آن را بازسازی می‌کند، آن هم در عمق بیشتری زیر زمین و در مکانی که دسترسی به آن حتی دشوارتر باشد؟»

وزیر خارجه آمریکا همچنین ادعا کرد که ایران به میزان کافی مواد شکافت‌پذیر برای ساخت سلاح هسته‌ای انباشت کرده است، اما ساخت واقعی سلاح هسته‌ای زمان بیشتری نیاز دارد. او افزود: «ایران با تصمیماتی روبرو خواهد بود که چگونه می‌خواهد پیش برود. اما دولت جدید (آمریکا) به‌ویژه به این دلیل که ایران در وضعیت دشواری قرار دارد، فرصتی خواهد داشت.»

بلینکن وضعیت اقتصادی ایران را «شدیداً آسیب‌دیده» توصیف کرد و این شرایط را «فرصتی» برای حل چالش هسته‌ای ایران به شکلی پایدار و مقابله با اقدامات ایران در منطقه خواند.

جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا، نیز در آخرین روزهای ریاست جمهوری خود، در سخنانی درباره میراث سیاست خارجی خود ادعا کرد که ایران در حملات خود علیه اسرائیل شکست خورده است و نیروی نیابتی اصلی آن در منطقه، یعنی حزب‌الله لبنان، نیز تضعیف شده است. بایدن که در چهار سال گذشته شعار دیپلماسی در قبال ایران را سر می‌داد، نتوانست به توافق بین‌المللی هسته‌ای با ایران (برجام) بازگردد و سیاست فشار حداکثری علیه ایران را ادامه داد. او گفت: «فشار تحریم‌ها علیه ایران را حفظ کردیم.»

بایدن همچنین ادعا کرد که سامانه‌های پدافند هوایی ایران در وضعیت نابسامانی قرار دارند و اقتصاد ایران در حال فروپاشی است. او افزود: «ایران ضعیف‌تر از دهه‌های گذشته است.»

رئیس‌جمهور آمریکا در ادامه مدعی تضعیف ایران و روسیه شد و گفت: «بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه، نزدیک‌ترین متحد هر دو کشور در خاورمیانه بود. هیچ‌یک نتوانستند او را در قدرت نگه دارند. صادقانه بگویم، هیچ‌یک واقعاً تلاش زیادی هم نکردند.»

بایدن همچنین درباره ادعای تضعیف ایران و روسیه گفت: «اسرائیل خسارات زیادی به ایران و نیروهای نیابتی‌اش وارد کرد، اما شکی نیست که اقدامات ما تأثیر قابل‌توجهی داشت.»

او در ادامه اظهارات خود درباره نزدیکی تهران و مسکو و همکاری‌های آنها گفت: «اکنون ایران، روسیه، چین و کره شمالی به یکدیگر نزدیک‌تر شده‌اند، اما این نزدیکی بیشتر از سر ضعف است تا قدرت.»

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که مقامات جمهوری اسلامی ایران چندین ماه پیش از شروع تحولات سوریه، دولت بشار اسد را از تحرکات گروه‌های معارض مسلح آگاه کرده بودند.

توسط jahankhabari.ir