شرکت هوافضای «بلو اوریجین» که توسط جف بزوس، بنیانگذار آمازون، تأسیس شده است، موفق شد موشک عظیم الجثه خود با نام «نیو گلن» را در اولین پرواز آزمایشی به فضا پرتاب کند. این پرتاب که روز پنجشنبه انجام شد، نمونه اولیه این موشک را به مدار زمین فرستاد و گامی مهم در پیشبرد اهداف فضایی این شرکت محسوب میشود.
موشک نیو گلن که به افتخار جان گلن، نخستین فضانورد آمریکایی که به دور زمین چرخید، نامگذاری شده است، از پایگاه فضایی فلوریدا به فضا پرتاب شد. این پایگاه پیشتر نیز برای پرتاب فضاپیماهای برنامههای مارینر و پایونیر ناسا مورد استفاده قرار گرفته بود. موشک ۹۸ متری نیو گلن که با سرمایهگذاری کلان جف بزوس طی سالها ساخته شده، یک سکوی آزمایشی را به همراه داشت که برای فرود یا پرتاب مجدد ماهوارهها به مدارهای مشخص طراحی شده بود.
با پرتاب این موشک در ساعات پیش از طلوع آفتاب، هفت موتور اصلی آن به طور همزمان روشن شدند و صحنهای تماشایی را برای تماشاگران حاضر در سواحل نزدیک به وجود آوردند. پس از ۱۳ دقیقه، موشک با موفقیت به مدار از پیش تعیین شده رسید و این موفقیت با تشویق پرشور کارکنان شرکت همراه بود. حتی ایلان ماسک، مدیرعامل اسپیسایکس، نیز در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس، این دستاورد را به جف بزوس تبریک گفت.
جف بزوس شخصاً لحظه پرتاب را از مرکز فرماندهی تماشا کرد. این موشک قرار است در مرحله دوم مأموریت خود، به دور زمین بچرخد و انتظار میرود این فرآیند حدود شش ساعت طول بکشد. پس از اتمام مأموریت، موشک در مداری امن و دور از سایر ماهوارهها قرار خواهد گرفت تا مطابق با دستورالعملهای ناسا، به کاهش زبالههای فضایی کمک کند.
با این حال، تقویت کننده مرحله اول موشک نتوانست بهدرستی بر روی شناور تعیین شده در اقیانوس اطلس فرود آید تا بازیافت شود. شرکت بلو اوریجین تأکید کرد که هدف اصلی این مأموریت، رساندن ماهواره آزمایشی به مدار بوده است. جف بزوس پیش از پرتاب اشاره کرده بود که تلاش برای فرود تقویت کننده در اولین تلاش، کاری چالشبرانگیز است.
نیو گلن با هدف حمل فضاپیماها و در آینده فضانوردان به مدار زمین و حتی ماه طراحی شده است. شرکت بلو اوریجین که ۲۵ سال پیش تأسیس شد، از سال ۲۰۲۱ مسافرانی از جمله خود جف بزوس را تا مرز فضا برده است. این پروازهای کوتاهمدت با استفاده از موشکهای کوچکتری به نام «نیو شپرد» انجام شدهاند که به افتخار آلن شپرد، اولین آمریکایی در فضا، نامگذاری شدهاند. در مقایسه، موشک نیو گلن پنج برابر بلندتر از نیو شپرد است.