صبح امروز، شنبه ۲۹ دی ماه، مسعود پزشکیان در همایشی که به منظور تجلیل از برگزیدگان ملی بخش کشاورزی در سالن اجلاس سران برگزار شد، خطاب به فعالان این حوزه اظهار داشت: شما سرمایه‌های اصلی این کشور محسوب می‌شوید. وی با اشاره به صحبت‌های یکی از بانوان حاضر در جمع که معتقد بود زنان در این عرصه نمی‌توانند پیشرفت کنند، افزود: این خانم در کار خود موفق شد و نباید فراموش کنیم که هر تغییری از باور اولیه آغاز می‌شود.

پزشکیان با خواندن شعری از اقبال لاهوری، گفت: «ضربتی باید که جان خفته برخیزد از خاک؛ ناله کی بی زخمه از تار رباب آید برون، ذره بی مایه‌ای ترسم که ناپیدا شوی؛ پخته‌تر کن خویش را تا آفتاب آید برون، گر بروی تو حریم خویش را در بسته‌اند؛ سر بسنگ آستان زن لعل ناب آید برون.» وی با تاکید بر اینکه باور به توانایی‌های خود، نقطه شروع رشد و توسعه است، بیان کرد: ما قادریم مشکلات کشور را حل کنیم. شرط اول این است که باور داشته باشیم که می‌توانیم. چه کسی گفته است که ما از دیگران پایین‌تر هستیم؟ وقتی این سوال مطرح می‌شود، تحول در انسان رخ می‌دهد.

وی ادامه داد: جایگاه ما همین جایی که هستیم نیست. باید بپذیریم که برای رسیدن به جایگاهی که شایسته آن هستیم، باید تلاش کنیم، مطالعه کنیم و زحمت بکشیم. اگر انسان باوری داشته باشد و به سمت آن حرکت کند، حتماً به آن خواهد رسید. رسد آدمی به جایی که به جز خدا نبیند، بنگر که تا چه حد است مکان آدمیت.

پزشکیان با اشاره به پیشینه خود، گفت: من اگر امروز به عنوان مسئول اینجا هستم، پدرم یک کارمند ساده بود. ما در مزارع و زمین‌ها کار کردیم، اما همیشه به این فکر بودیم که خانواده، شهر و استان ما باید بهتر از این باشد. وی تاکید کرد: وقتی نسبت به وضع موجود اعتراض داشتیم، برای رسیدن به اهدافمان تلاش می‌کردیم و این تلاش باید ادامه یابد. ما در کشوری زندگی می‌کنیم که آب و خاک آن مشخص است. شما بهتر از من می‌دانید که ارزش این منابع چقدر است. باید کاری کنیم که این آب و خاک همیشه برای ما باقی بماند.

وی در ادامه به ضرورت مدیریت آب و خاک کشور اشاره کرد و گفت: شما هستید که می‌توانید این منابع را مدیریت کنید. اگر بیش از حد تعادل بین منابع و مصارف، از آب و خاک استفاده کنیم، مجبور خواهیم شد آن سرزمین را رها کنیم. اگر آب نباشد، دیگر کاری نمی‌توان کرد. باید با هم فکر کنیم و ببینیم چگونه می‌توانیم با امکانات موجود، مدیریتی انجام دهیم که این منابع برای همیشه حفظ شود.

پزشکیان در مورد نحوه کشت و عرضه محصولات کشاورزی نیز اظهار داشت: بارها شاهد بوده‌ام که محصولی تولید شده اما به دلیل عدم نیاز بازار، روی دست کشاورز مانده است. انجمن‌ها و سازمان‌ها می‌توانند تعادل بین عرضه و تقاضا را برقرار کنند. وظیفه دولت نیز این است که مشخص کند هر محصولی با چه کیفیت و مقداری در کدام منطقه کشت شود و سپس در کجا عرضه گردد تا نیاز کشور تامین شود.

وی با اشاره به روابط ایران با کشورهای همسایه در حوزه کشاورزی، گفت: محصولات ما باید چه استانداردها و کیفیتی داشته باشند تا در بازارهای بین‌المللی پذیرفته شوند؟ اگر این نگاه را داشته باشیم، راه آن را پیدا خواهیم کرد و بازار را به دست خواهیم آورد.

پزشکیان خطاب به کشاورزان حاضر در جلسه، تاکید کرد: شما می‌توانید ظرفیت‌های کشاورزی را توسعه دهید. وزارت جهاد کشاورزی نیز باید بستر لازم را برای رشد کشاورزان در بازارهای جهانی فراهم کند و مانعی بر سر راه آنان ایجاد نکند. وی با اشاره به وضعیت کشاورزی در روستاها، گفت: اگر کشاورزان محصولات خود را مستقیماً به بازار عرضه نکنند، سود بیشتر به جیب دلال‌ها می‌رود. باید تعاونی‌های روستایی را تقویت کنیم تا کشاورزان بتوانند محصولات خود را به قیمت مناسب بفروشند.

وی در پایان سخنان خود، از برگزیدگان جشنواره تقدیر کرد و گفت: باید سازمان‌های مردم‌نهاد را تقویت کنیم و دست به دست هم دهیم تا استقلال و سربلندی برای کشورمان و نسل‌های آینده حفظ شود.

توسط jahankhabari.ir