رئیس جمهور در مراسمی که به منظور تجلیل از برترینهای بخش کشاورزی برگزار شد، با تاکید بر تواناییهای داخلی، اظهار داشت: ما قادریم مشکلات خود را در کشور حل کنیم، به شرطی که ابتدا باور داشته باشیم جایگاه ما فراتر از این است و برای رسیدن به شرایط بهتر باید تلاش کنیم.
مسعود پزشکیان در این مراسم که روز شنبه، ۲۹ دی ماه برگزار شد، خطاب به شرکتکنندگان گفت: شما سرمایههای بزرگ این کشور هستید. هر تغییری از یک باور اولیه شروع میشود. این باور که من میتوانم کاری را انجام دهم، آغازگر رشد و توسعه است. ما میتوانیم مشکلات خود را در کشور حل کنیم. اول باید باور کنیم که دیگران چه کردهاند که ما نتوانیم. تنها یک تلنگر لازم است تا بیدار شویم. چه کسی گفته که ما از دیگران پایینتر هستیم؟
وی افزود: بسته به سوالی که در ذهن ما شکل میگیرد و دغدغهای که در وجود ما بروز میکند، فردای ما ساخته میشود. جایگاه ما اینجا نیست که هستیم. وقتی بپذیریم که باید به جایی برسیم، شروع به تلاش، مطالعه، تجربه و یادگیری میکنیم. امکان ندارد کسی باوری داشته باشد و به آن نرسد.
رئیس جمهور تاکید کرد: جای خودمان را باید خودمان مشخص کنیم. این آغاز هر تحول و دگرگونی است. اگر من به عنوان مسئول اینجا هستم، پدرم یک کارمند معمولی بود. در مزرعهها کشاورزی و کارگری کردیم. اما همواره فکر کردیم که خانواده، محل، شهر و کشور ما باید برتر شود. برای رسیدن به این هدف تلاش کردیم و باید این تلاش ادامه یابد. در کشوری زندگی میکنیم که مقدار آب و خاک آن مشخص است.
وی ادامه داد: ما باید کاری کنیم که این آب و خاک همواره باقی بماند و جاری باشد. شما میتوانید این مدیریت را داشته باشید. اگر بیش از حد تعادل مصرف کنیم، فردا مجبور خواهیم شد سرزمین را رها کنیم. اگر آب نباشد، نمیتوان کاری را پیش برد. اقداماتی که دختر عزیز ما در حوزه آبیاری انجام داده است، نمونهای از این است که باید با امکانات خود فکر کنیم و حرکت کنیم تا برای همیشه باقی بمانیم.
پزشکیان بیان کرد: اینکه چگونه این آب و خاک را مدیریت کنیم و چه چیزی را با چه کیفیتی بکاریم، جزو الفبای تصمیمگیری و سیاستگذاری ما است. چه بکاریم، چه مقدار بکاریم و کجا عرضه کنیم. سالها دیدیم که کشتی را کردیم و بعد مدتی روی دست کشاورز مانده است، چراکه نیازی به آن نبوده است. تناسب بین عرضه و تقاضا باید برقرار شود. باید برنامهریزی کنیم. حاکمیت، دولت و نهادها وظیفه دارند. چگونه میتوانیم با همسایگان تبادل کنیم؟ چه چیزهایی را باید با همسایگان خود تبادل کنیم؟ چه استانداردهایی داشته باشد که در بازارهای بینالمللی رد نشود؟ بازارها باید تشنه کالایی باشد که شما تولید میکنید.
وی تاکید کرد: اگر این نگاه را داشته باشید، بازار را به دست میگیرید. انجمنها، سازمانها و نهادهای شما میتوانند این کار را انجام دهند. وزارتخانه باید بستر را برای رشد و ارتقای شما فراهم کند. من خبر دارم که کشاورزان چگونه زحمت میکشند. جنسی که کشاورز تولید میکند را دلالان از دست آنها درآورده و چندین برابر در بازار میفروشند.
وی در ادامه گفت: باید با هم راهی پیدا کنیم تا کشاورزی که یک سال زحمت میکشد، محصولش را به قیمت پایین نگیرند و گران نفروشند. نباید حاصل زحمت کشاورز هدر رود. ما آماده هستیم و هر کاری بتوانیم برای رشد، ارتقا و بهبود کیفیت محصولات شما انجام دهیم. شما اگر نبودید، مردم نان شب نداشتند. خدا شما را برای کشور حفظ کند و قدرت شما را زیاد کند. ان شاءالله به دنبال ایدهآل بهتر باشید. کیفیتر کشت کنید. آب کمتری مصرف کنید. اگر باور خود را تغییر دهید.
وی در پایان خاطرنشان کرد: تناسب بین منابع و مصارف اصل است. باید بتوانیم با نگاه خود تناسب را در منابع و مصارفی که داریم ایجاد کنیم. منابع ما آب و خاک است. باید طوری برداشت کنیم که نابود نشود. وگرنه کشاورزی نابود میشود. ما کمک خواهیم کرد تا این مدیریت رقم بخورد. از همه عزیزانی که قدم بلندتر برداشته و با کیفیت بهتر کاشت، داشت و برداشت داشتند، قدردانی میکنم. ما در دولت پشتیبانی میکنیم تا استقلال و سربلندی حفظ شود و این منابع برای نسلهای بعدی باقی بماند.
در این مراسم با حضور رئیس جمهور از ۳۱ تولید کننده برتر در حوزه کشاورزی تجلیل شد.