روزنامه نیویورک‌تایمز در گزارشی که روز پنجشنبه به وقت محلی منتشر شد، اعلام کرد که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا، اقدام به لغو تدابیر امنیتی مایک پمپئو، وزیر امور خارجه سابق، و برایان هوک، دستیار پیشین خود، کرده است. این دو نفر در دوره اول ریاست‌جمهوری ترامپ در دولت او خدمت می‌کردند. تاکنون هیچ واکنشی از سوی مقامات کاخ سفید در مورد این گزارش ارائه نشده است. این خبر بر اساس اطلاعات منابع ناشناس منتشر شده است.

ترامپ همچنین روز سه‌شنبه اعلام کرد که تدابیر امنیتی جان بولتون، مشاور امنیت ملی سابق خود را نیز لغو کرده است. او در پاسخ به سوالی درباره این تصمیم، بولتون را فردی احمق خواند و گفت که او به جورج دبلیو بوش، رئیس‌جمهور سابق آمریکا، پیشنهاد داده بود که خاورمیانه را منفجر کند. ترامپ تنها چند ساعت پس از آغاز دوره دوم ریاست‌جمهوری خود، حفاظت امنیتی سرویس مخفی آمریکا را که به بولتون اختصاص داده شده بود، متوقف کرد. بولتون این موضوع را در گفت‌وگو با شبکه سی‌ان‌ان تایید کرد.

بولتون که در نوامبر ۲۰۱۹ کاخ سفید را ترک کرده بود، پس از خروج از دولت ترامپ، تحت حفاظت مداوم سرویس مخفی آمریکا قرار داشت. او ادعا کرده بود که به دلیل نقش ایران در ترور سردار قاسم سلیمانی، در معرض تهدید است. ترامپ پس از پایان دوره اول ریاست‌جمهوری خود، این حفاظت را لغو کرد، اما جو بایدن، رئیس‌جمهور دموکرات، پس از به قدرت رسیدن، دوباره تدابیر امنیتی برای بولتون را برقرار کرد. دولت آمریکا تاکنون میلیون‌ها دلار برای حفاظت از بولتون و برخی دیگر از مقامات سابق دولت ترامپ هزینه کرده است.

بولتون در بیانیه‌ای به سی‌ان‌ان گفت: «من از این تصمیم ترامپ ناامید هستم، اما تعجب نکردم. با وجود انتقاداتی که از سیاست‌های امنیت ملی بایدن دارم، او تصمیم گرفت حفاظت سرویس مخفی را در سال ۲۰۲۱ برای من تمدید کند.»

در اوت ۲۰۲۲، وزارت دادگستری آمریکا یک شهروند ایرانی را که ادعا شده بود عضو سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است، به اتهام تلاش برای قتل بولتون تحت تعقیب قرار داد. این در حالی است که ترامپ خود نیز به دلیل ادعای مواجهه با تهدید ترور از سوی ایران، تحت حفاظت امنیتی قرار دارد.

علاوه بر این، مایک پمپئو، وزیر خارجه سابق دولت ترامپ، و برایان هوک، نماینده ویژه پیشین آمریکا در امور ایران، نیز از تدابیر امنیتی برخوردار بودند.

توسط jahankhabari.ir