وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در نشستی با استانداران سراسر کشور در وزارت کشور اعلام کرد که علیرغم آنچه در سخنرانی‌ها مطرح می‌شود، گردشگری در اولویت برنامه‌های کشور قرار ندارد. او افزود که فاصله ایران با همسایگان در این حوزه به حدی افزایش یافته که دیگر امکان رسیدن به آن‌ها وجود ندارد.

صالحی امیری با اشاره به این که میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در چند دهه گذشته هرگز اولویت اصلی کشور نبوده‌اند، گفت: در کشوری که تمرکز بر نفت، معدن و پتروشیمی است، گردشگری مورد توجه قرار نگرفته است. او تاکید کرد که ۹۰ درصد ظرفیت گردشگری در استان‌ها قرار دارد، اما در حوزه میراث فرهنگی با فرسودگی مواجه هستیم و این موضوع نگران‌کننده است. ایران دارای یک میلیون اثر فرهنگی بی‌نظیر در جهان است و هیچ کشوری به اندازه ایران از نظر میراث فرهنگی غنی نیست. او از استانداران خواست تا دوگانه دروغین ایران و اسلام را کنار بگذارند، زیرا این دو هرگز در تعارض نبوده‌اند. همچنین بر لزوم ایجاد عناصر هویتی برای دانش‌آموزان در نظام آموزش و پرورش تاکید کرد.

وزیر میراث فرهنگی با اشاره به سابقه تمدنی و فرهنگی ایران، اظهار داشت که نتوانسته‌ایم تمدن ایرانی را به مردم خود و جهان معرفی کنیم. او گفت: بیش از هر زمان دیگری نیاز به بازتولید هویت داریم. یکی از دلایل مهاجرت این است که نتوانسته‌ایم به جوانان بیاموزیم که در متمدن‌ترین کشور جهان زندگی می‌کنند.

صالحی امیری همچنین خاطرنشان کرد که هر استان در جذب گردشگر ظرفیت بالقوه دارد و نمی‌توان یک استان را بر دیگری ترجیح داد. او از نیاز به یک برنامه پنج‌ساله در این حوزه خبر داد و از استانداران خواست تا اجرای این برنامه را در دستور کار قرار دهند. وی افزود که تعداد گردشگران سلامت حدود ۱.۲ میلیون نفر است و هدف افزایش این عدد به ۲ میلیون نفر است. ایران دارای کادر درمانی قوی و بیمارستان‌های پیشرفته است و هزینه‌های درمان در ایران نسبت به سایر کشورها بسیار کمتر است.

وزیر میراث فرهنگی با اشاره به توسعه گردشگری دریایی، گفت: ایران پس از عراق بزرگ‌ترین ظرفیت زیارتی را دارد. او از مذاکرات برای ورود گردشگران از کشورهای همسایه با خودروی شخصی خبر داد و از استانداران خواست تا در این زمینه فعال باشند. وی همچنین بر لزوم توزیع عادلانه گردشگر در تمام استان‌ها تاکید کرد و گفت: برای جذب ۱۵ میلیون گردشگر به یک میلیون تخت نیاز داریم و باید زیرساخت‌های لازم را تکمیل کنیم.

صالحی امیری با انتقاد از تلاش ابررسانه‌های غرب برای ناامن جلوه دادن ایران، گفت: ایران از بسیاری از کشورهای منطقه امن‌تر است، اما غرب به دنبال ایجاد ترس از ایران است. او اعلام کرد که ۸۵ درصد گردشگران خارجی پس از حضور در ایران، این کشور را امن توصیف کرده‌اند.

وی با تاکید بر جذب گردشگر از خلیج فارس، ترکیه، عراق، قفقاز و آسیای میانه، گفت: این اقدام می‌تواند به افزایش درآمد کشور کمک کند. او از ایرانیان خارج از کشور دعوت کرد تا به کشور خود سفر کنند.

وزیر میراث فرهنگی با اشاره به لزوم مشارکت بخش خصوصی در توسعه زیرساخت‌های گردشگری، گفت: ۲۷۰۰ پروژه زیرساختی در کشور در حال اجراست و تکمیل این پروژه‌ها نیازمند افزایش تسهیلات است. او از استانداران خواست تا از بخش خصوصی حمایت کنند و موانع فعالیت آن‌ها را برطرف نمایند.

صالحی امیری در پایان گفت: سال گذشته بیش از ۶ میلیون و ۳۰۰ هزار گردشگر خارجی وارد ایران شده‌اند و در ۹ ماهه اول امسال نیز ۵ میلیون و ۷۰۰ هزار گردشگر وارد کشور شده‌اند که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۷ درصد رشد داشته است. هدف نهایی رسیدن به مرز ۱۵ میلیون گردشگر است.

او همچنین با انتقاد از مغفول ماندن صنایع دستی در کشور، گفت: این ظرفیت باید صادر شود و فضای صادرات صنایع دستی در کشور فعال گردد. ایران دارای ۲۲۴ میلیون یورو صادرات صنایع دستی است و این رقم باید افزایش یابد. او افزود که ۵۰۰ هزار نفر در صنایع دستی فعال هستند و این عدد باید تا پایان برنامه هفتم توسعه به یک میلیون نفر برسد.

توسط jahankhabari.ir