در مراسمی که به همت معاونت مهندسی دفاعی و پدافند غیرعامل وزارت دفاع برگزار شد، نخستین دوره جایزه صنعت سبز این وزارتخانه در سه حوزه مدیریت انرژی، محیط زیست و تعمیر و نگهداری ابنیه و تأسیسات برگزار گردید. در این رویداد، ۳۶ صنعت وابسته به وزارت دفاع در این حوزهها مورد ارزیابی قرار گرفتند. علاوه بر تجلیل از صنایع برتر، نظامنامهای با عنوان «توسعه صنعت سبز در وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح» نیز با حضور مدعوین رونمایی شد.
هدف اصلی از تدوین و ابلاغ این سند، تبیین راهکارهای توسعه صنعت سبز و اجرای آن در سطوح مختلف وزارت دفاع است. این اقدامات شامل مدیریت بهینه منابع انرژی، کاهش آلودگیهای هوا، آب و خاک، مدیریت پسماندها، اطمینان از استقرار نظام نگهداری و تعمیرات داراییهای فیزیکی و ارتقای سطح تخصص نیروی انسانی در حوزه صنعت سبز میباشد.
معاون مهندسی دفاعی و پدافند غیرعامل وزارت دفاع، برگزاری این جایزه و ابلاغ نظامنامه را گامی مهم در راستای مسئولیتهای این وزارتخانه در حوزه انرژی و محیط زیست دانست. وی اعلام کرد که مدل بومی صنعت سبز، که بر اساس مبانی تعالی سازمانی و استانداردهای داخلی و بینالمللی توسعه یافته، پس از دو سال اجرای آزمایشی، اکنون به طور رسمی در سطح سازمانهای وزارت دفاع اجرایی شده است. این مدل شامل فرآیندهای ارزیابی دقیقی در سه حوزه مذکور است که از جمله آنها میتوان به ارزیابی خوداظهاری، ارزیابی توسط معاونت مهندسی با استفاده از ظرفیت ارزیابان سایر سازمانها و ارائه برنامههای بهبود برای درج در برنامههای سالیانه سازمانها اشاره کرد.
وی همچنین افزود که این نظامنامه بر اساس استانداردهای بینالمللی مانند ISO 50001 (مدیریت انرژی)، ISO 14000 (مدیریت محیط زیست) و EFQM (مدیریت کیفیت) تدوین شده و برای تهیه آن حدود ۲۵۰۰ نفر ساعت کار کارشناسی صرف شده است. علاوه بر این، برای اجرای این سند، بیش از ۱۹۶۰ نفر ساعت آموزش برای کارشناسان و ۴۳۲ نفر روز ارزیابی صنایع انجام گرفته است.
معاون محیط زیست انسانی سازمان محیط زیست نیز در این مراسم بر اهمیت حفظ تعادل در طبیعت و کاهش اثرات منفی زیستمحیطی تأکید کرد. وی به ضرورت توجه به پیامدهای فعالیتهای صنعتی و توسعهای بر محیط زیست اشاره نمود و اظهار داشت که وزارت دفاع با توجه به قدرت اجرایی و توانمندیهای خود، میتواند نقش مهمی در پروژههای زیستمحیطی کشور ایفا کند.