محمد رضا عارف، معاون اول رئیسجمهور، در جلسه شورای سینما که امروز (شنبه) برگزار شد، اظهار داشت: حفظ و انتقال میراث تاریخی و تمدنی ایران به نسلهای آینده از اهمیت بالایی برخوردار است. وی تأکید کرد که کشورهای حوزه تمدن ایران، دانشمندان، شعرا و بزرگان فرهنگ و هنر ایرانی را بخشی از هویت خود میدانند، چرا که این کشورها در حوزه تمدنی مشترک قرار دارند و موفقیت یک شاعر ایرانی در این کشورها، مایه افتخار برای همه است.
عارف با اشاره به اهمیت دیپلماسی فرهنگی، بیان کرد که حل مشکلات کشور نیازمند توجه به این حوزه است. وی افزود که با توجه به پیشینه غنی فرهنگی ایران، میتوان مسائل سیاسی را نیز از این طریق حل کرد. وی همچنین از فرصتهای ایجاد شده پس از روی کار آمدن دولت چهاردهم برای تقویت این مسیر سخن گفت و خواستار استفاده از نقدها و پیشنهادهای سازنده برای پیشبرد اهداف فرهنگی شد.
معاون اول رئیسجمهور بر حمایت دولت از حضور سینماگران ایرانی در عرصههای بینالمللی تأکید کرد و گفت که ایران با عضویت در سازمانها و پیمانهای منطقهای مانند اوراسیا، میتواند از این ظرفیتها برای معرفی فرهنگ و هنر خود استفاده کند. وی همچنین به اجماع و وفاق ایجاد شده در کشور پس از انتخابات اخیر اشاره کرد و آن را دستاوردی فرهنگی دانست.
عارف در ادامه به بازدید خود از موزه سینما و دستاوردهای سینماگران ایرانی در عرصههای بینالمللی اشاره کرد و گفت که دیدن این موفقیتها مایه افتخار است. وی خواستار حمایت بیشتر از هنرمندان و نخبگان شد و تأکید کرد که باید شرایطی فراهم شود تا آنها بتوانند در کشور بمانند و به رشد فرهنگ و هنر ایران کمک کنند.
وی همچنین بیان کرد که هنر و فرهنگ باید پیشتاز همگرایی در کشور باشند و ارتقاء این حوزهها تنها با هماهنگی و یکپارچگی امکانپذیر است. عارف سینما را ابزاری قدرتمند برای طرح مسائل اجتماعی و فرهنگسازی دانست و خواستار برخورد محبتآمیزتر با اهالی سینما شد. وی از هنرمندان خواست تا با انگیزه بیشتری به تولید فیلمهای اجتماعی و فرهنگی بپردازند.
عارف در پایان به برخی از فیلمهای اخیر اشاره کرد که به نظر میرسد در محیط فرهنگی کشور اسلامی تولید نشدهاند و پیامی جز سرگرمی ندارند. وی تأکید کرد که سینما باید علاوه بر سرگرمی، پیامهای ارزشمند و مفیدی برای بینندگان داشته باشد و به مسائل جامعه و مشکلات کشور بپردازد.