جلیلی در پاسخ به سوالی درباره علت عدم شرکت در مناظره با بیژن نامدار زنگنه، وزیر اسبق نفت، اظهار داشت که در بسیاری از مناظره‌ها و جلسات پرسش و پاسخ حضور فعال دارد. او افزود که برخی موضوعات نیاز به زمان بیشتری دارند و نمی‌توان آن‌ها را در یک یا دو ساعت به طور کامل بررسی کرد.

قرارداد کرسنت، یکی از پرحاشیه‌ترین توافقات نفتی و گازی ایران است که در اوایل دهه ۱۳۸۰ بین شرکت ملی نفت ایران و شرکت اماراتی کرسنت پترولیوم امضا شد. این قرارداد به صادرات گاز ایران به امارات متحده عربی اختصاص داشت. جلیلی، که در فاصله سال‌های ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۲ به عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی فعالیت می‌کرد، نقش مهمی در متوقف کردن اجرای این قرارداد داشت. او و برخی دیگر از مسئولان آن زمان، این توافق را به دلیل قیمت پایین گاز، مغایرت با منافع ملی و ابهامات حقوقی مورد انتقاد قرار دادند. اگرچه این قرارداد در دوران احمدی‌نژاد اصلاحاتی را تجربه کرد، اما جلیلی همچنان مانع اجرای آن شد.

این تصمیم باعث شد شرکت کرسنت پرونده‌ای حقوقی علیه ایران در دیوان داوری بین‌المللی مطرح کند که در نهایت به صدور حکم‌های سنگین مالی علیه ایران منجر شد. زنگنه، وزیر نفت در دولت‌های خاتمی و روحانی، بارها خواستار برگزاری مناظره با جلیلی شده است، اما جلیلی تاکنون از این درخواست استقبال نکرده است.

توسط jahankhabari.ir