رئیسجمهور کشور در جلسهای با حضور فرهیختگان و نخبگان استان خوزستان اظهار داشت: رهبر انقلاب در سیاستهای کلی نظام تأکید کردند که باید بر اساس عزت، مصلحت و حکمت با همه کشورها ارتباط داشته باشیم، به جز اسرائیل. اسرائیل یک کشور متجاوز است که نشان داده برای انسانیت ارزشی قائل نیست.
وی در ادامه افزود: اگر ما و شما در کشور تلاش نکنیم، تنها با امضا و کاغذ نمیتوانیم مشکلات را حل کنیم. تصمیم گرفتهایم مشکل تبعیض و بیعدالتی در سیستم آموزش و پرورش را برطرف کنیم و این کار تنها با مشارکت و همکاری مردم امکانپذیر است.
رئیسجمهور که برای سفری دو روزه به خوزستان سفر کرده بود، در جمع فرهیختگان و نخبگان استان گفت: زمانی که تصمیم گرفتیم بیعدالتی در آموزش و پرورش را حل کنیم، برنامهریزی کردیم تا در مدت یک سال تمام مدارس و فضاهای آموزشی مورد نیاز در کشور را بسازیم و تحویل دهیم. البته بودجه کافی در اختیار نداریم، اما با کمک و مشارکت مردم این کار را انجام خواهیم داد.
وی با اشاره به تجربیات خود در دوران ریاست دانشگاه در استان آذربایجان شرقی، خاطرنشان کرد: زمانی که در آنجا بودیم، از آخر دوم بودیم. معاون وزیر آمد و مشکلات را با او در میان گذاشتیم. او قول داد ۶۰ میلیون تومان به ما بدهد، اما پس از شش ماه تلاش، حتی ۶۰ تومان هم دریافت نکردیم. این موضوع مرا بسیار ناراحت کرد. به خود گفتم که اگر آن افراد و امکانات در تهران نباشند، آیا مردم ما نباید خدمات دریافت کنند؟ وقتی از آنها ناامید شدم و به توانمندی خود و استان اعتماد کردم، موفق شدم ۶۰۰ خانه بهداشت را در شش ماه بدون دریافت کمک مالی از دولت بسازم و نیروهای انسانی را در آنها مستقر کنم. دولت سالانه بودجه ۱۰ خانه بهداشت را میداد، اما گاهی پول تمام میشد و کار ناتمام میماند.
رئیسجمهور تأکید کرد: این مردم هستند که میتوانند مشکلات را حل کنند، نه دولت. هر امضایی که لازم باشد به شما میدهم، اما اگر پول بخواهید، نداریم. با این حال، مردم را داریم و با کمک آنها میتوانیم مشکلات را حل کنیم.
وی در ادامه گفت: اگر امید ما به خدا باشد و جز از گناه خود از چیزی نترسیم، هیچ قدرتی نمیتواند ما را زمینگیر کند. این چیزی است که باید به آن ایمان داشته باشیم.
رئیسجمهور خطاب به فرهیختگان و نخبگان استان افزود: مسائل و مشکلات خود را مطرح کردید و حق با شماست. قبل از اینکه نامزد انتخابات شوم، زمانی که به عنوان نماینده از بیعدالتی صحبت میکردیم، سیستان و بلوچستان، کردستان و تمام مناطق محروم در نظرمان بود. اسلام، شیعه و باورهای ما راه درستی برای زندگی کردن و عزتمندی است. این کتاب باید ما را از ذلت به عزت برساند.
وی ادامه داد: وقتی در این شرایط هستیم، یعنی به کتاب عمل نمیکنیم. حضرت علی، رسول خدا و کتاب را فراموش کردهایم. کتاب برای عمل کردن است. شیعه فقط حرف نیست، ما باید زینت امام باشیم، نه اینکه وقتی به ما نگاه میکنند بگویند اینها به درد نمیخورند. این با تلاش و کوشش ما امکانپذیر است.
رئیسجمهور با اشاره به اهمیت علم، توانمندی، مدیریت و خلاقیت، اظهار داشت: در مدیریت دو دیدگاه وجود دارد: یکی دیدگاه کرم خاکی که جلوی خود را هم نمیبیند و دیگری دیدگاه عقاب که تمام زمین را زیر بال خود دارد. ما باید نگاه متعالی و چشم عقاب داشته باشیم و نپذیریم که از دیگران کمتر هستیم. اگر این باور در ما ایجاد شود که از آنها کمتر نیستیم، با تلاش میتوانیم به مقصد برسیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تهدیدات دشمنان علیه مردم ایران، تأکید کرد: با تهدید و تحریم به زانو در نخواهیم آمد. ما با دنیا جنگ و دعوا نداریم، بلکه به دنبال صلح هستیم. همسایگان در اولویت هستند و ما قصد کشورگشایی نداریم، بلکه به دنبال زندگی در صلح و آرامش هستیم.
رئیسجمهور یادآور شد: رسول اکرم زمانی که وارد مدینه شد، قبایل با هم درگیر جنگ و خونریزی بودند. صدها سال با هم دشمنی داشتند، اما رسول خدا در بدو ورود به مدینه تمام کینهها را دور ریخت و گفت با یکدیگر پیمان برادری ببندید. در هنگام فتح مکه نیز پیامبر تأکید کرد که مسلمانان برادر هستند و مانند ید واحده عمل میکنند. ما با مسلمانان دعوا نداریم.
وی افزود: قدم اول برای حل مشکلات در کشور، رفع اختلافات و دعواهاست. مشکل مشخص است و راهحل علمی هم برای آن وجود دارد. همه مشکلاتی که در خوزستان وجود دارد، صدها راهحل دارد. مشکل اصلی نبود افراد متخصص و توانمند و نبود وحدت و انسجام است که باید دست به دست هم دهند و مشکلات را حل کنند.
رئیسجمهور ادامه داد: رود کارون سرشار از پول، سرمایه و اشتغال است، فقط کافی است از آن درست استفاده کنیم. خاک خوزستان مانند طلا ارزشمند است و ما برای حل مشکلات و مسائل آمدهایم. مصمم هستیم مشکلات را حل کنیم.
وی با اشاره به اولویت دولت برای رفع مشکل فضای آموزشی در کشور گفت: تصمیم گرفتهایم مشکل آموزش و پرورش و مدرسهسازی را با مشارکت مردم حل کنیم. نه تنها ساختمانها، بلکه روشها، کیفیت آموزش و نحوه تربیت را در مدارس اصلاح خواهیم کرد. نباید اینگونه باشد که دانشآموزان مدارس ثروتمند از امکانات بهتری برخوردار باشند و دانشآموزان مدارس روستایی و محروم مجبور به رقابت ناعادلانه شوند.
رئیسجمهور تأکید کرد: نمیتوان از کسی که امکانات نداشته است انتظار داشت با کسی که بهترین امکانات را در اختیار داشته، رقابت کند. باید افرادی را انتخاب کنیم که از همین مناطق هستند و برای مردم محلی کار میکنند تا مشکلات آنها را حل کنند.
وی با اشاره به تجربه ساخت خانههای بهداشت، گفت: زمانی که تصمیم گرفتم خانههای بهداشت را بسازم، نمایندگان اعتراض کردند که این خانهها کوچک هستند. ما به جای ۱۲۰ متر، ۶۰ متری میساختیم. آنها در تهران نشسته بودند و برای روستاهای ما تصمیم میگرفتند. من گفتم چه کسی گفته است که آنها که در تهران هستند کارشناس هستند و کسی که در اهواز، خوزستان یا بلوچستان است، کارشناس نیست.
رئیسجمهور تأکید کرد: اگر به استعداد استانها فرصت رشد بدهیم، آنها قادر خواهند بود مشکلات را حل کنند. باید منابع را بر اساس عدالت تقسیم کنیم و از تجربیات یکدیگر استفاده کنیم. اگر وحدت و انسجام را دوباره زنده کنیم، با رهبری و درایت رهبر انقلاب قادر خواهیم بود همه مشکلات را حل کنیم. اما معتقدم که باید با دنیا با زبان صلح و سلامت صحبت کنیم، نه با دعوا.
وی افزود: چین با همه عظمتی که دارد و با وجود اینکه در کتابهایشان آمریکا را دشمن اول خود میدانند، در مقابل تهدیدات آمریکا مدارا میکند، زیرا میخواهد حداکثر منفعت را داشته باشد. ما حتی با خودمان مدارا نمیکنیم، چه برسد به همسایگان و دنیا.
رئیسجمهور در پایان گفت: همه مباحثی که مطرح کردید را در نظر خواهیم گرفت و تا جایی که امکان داشته باشد، پیگیری خواهیم کرد. با اختیاراتی که در استان داریم و با همکاری مدیران و اساتید دانشگاه، همه مشکلات را با کمک شما و به حول و قوه الهی حل خواهیم کرد.
رئیسجمهور برای انجام سفری دو روزه، روز گذشته با استقبال استاندار و نماینده ولی فقیه در استان خوزستان وارد فرودگاه اهواز شد. از برنامههای روز نخست سفر وی، ادای احترام به شهدای دفاع مقدس، دیدار با مردم، نشست با فعالان اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی بود.
وی همچنین در یکی از مناطق محروم شهر اهواز، نخستین خشت «طرح ملی خشتگذاری» را بنا نهاد و «طرح مردمی مدرسهسازی» را کلید زد. پس از آن در نشست نهضت عدالت فضاهای آموزشی با مشارکت مردم حضور یافت. ملاقات با فعالان سیاسی، اجتماعی و فرهنگی و شرکت در شورای برنامهریزی و توسعه استان از دیگر برنامههای وی در خوزستان بود.
گفتنی است، رئیسجمهور تاکنون به همراه اعضای هیئت دولت به استانهای سیستان و بلوچستان و خراسان شمالی سفر کرده است. وی در نخستین سفر استانی خود به زاهدان و در دومین سفر به خراسان شمالی رفت. همچنین شهرستانهای چابهار و زابل در سیستان و بلوچستان مقاصد سومین سفر استانی وی بودند.