مدتی پس از گفت‌وگوی محمدجواد ظریف با یک مجری و کارشناس سرشناس در حوزه روابط بین‌الملل، معاون راهبردی رئیس‌جمهوری هدف تجمعات محدود اما پرسر و صدای تندروها قرار گرفت. این تجمعات که توسط گروه‌هایی سازمان‌دهی شده بود، تلاش کردند تعداد بیشتری از افراد را نسبت به راهپیمایی موتوری چند هفته پیش در اعتراض به تصمیمات شورای عالی فضای مجازی به خیابان‌ها بکشانند.

در همین حال، وب‌سایت رسمی اجلاس داووس در جدیدترین خبر خود اعلام کرد که گفت‌وگوی ظریف پربازدیدترین ویدئوی این اجلاس در سال جاری و همچنین پربازدیدترین ویدئو در دو سال گذشته با بیش از ۱۴۳ هزار بازدید بوده است. با این حال، برخی گروه‌ها در تلاش هستند تا فشار بیشتری بر ظریف و به دنبال آن بر مسعود پزشکیان وارد کنند.

یکی از نمایندگان جریان پایداری در تجمع خیابانی روز شنبه ادعا کرد که «ظریف توسط ساواک به آمریکا فرستاده شده است». همچنین، مدیرمسئول روزنامه کیهان اظهار داشت که «معمار تحریم‌های ضدایرانی ظریف است، نه ریچارد نفیو».

در جدیدترین اقدام مخالفان ظریف، متنی منتسب به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی منتشر شده که در آن خواستار عزل ظریف شده‌اند. این بیانیه بیان می‌کند که طرح مسائل داخلی در مجامع بین‌المللی در شرایط حساس کنونی، تنها به نفع دشمنان و تضعیف وحدت ملی است. همچنین، سفر اخیر ظریف و اظهارات او به عنوان نمونه‌ای از اقدامات وحدت‌شکنانه و خلاف مصالح ملی توصیف شده است.

رسانه‌های مختلف به انتقاد از تجمعات خیابانی مخالفان ظریف پرداخته‌اند. نکته جالب توجه این است که اقدامات گروهی موسوم به «دلواپس» با انتقاد برخی رسانه‌ها و مطبوعات اصولگرا نیز مواجه شده است.

برخی روزنامه‌های اصولگرا معتقدند که انگیزه‌های جناحی و گروهی عامل اصلی رفتارهای رادیکال علیه دولت و دیگر مسئولان است. روزنامه صبح نو در گزارشی با عنوان «بازی شبه‌انقلابی‌ها در زمین چپ‌های رادیکال» اقدامات مبتنی بر برچسب‌زنی‌های افراطی و ایجاد قطب‌بندی‌های اجتماعی را موجب تنگ‌تر شدن فضای سیاسی و تضعیف نهادهای دولتی و مردمی دانسته است.

روزنامه خراسان نیز در گزارشی با عنوان «دور باطل رادیکال‌ها» مشروعیت قانونی تجمع روز شنبه را زیر سوال برده و نوشته است که برگزاری تجمعات بدون مجوز قانونی، ریسک‌های امنیتی را افزایش داده و بستری برای سوءاستفاده‌های سیاسی فراهم می‌کند.

روزنامه ابرار نیز به نقل از سعید شریعتی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب، از رفتار دوگانه وزارت کشور در برخورد با تجمعات انتقاد کرده است. شریعتی معتقد است که برخی گروه‌ها آزادانه می‌توانند تجمع کنند، در حالی که دیگران با کوچکترین تحرکی با برخورد مواجه می‌شوند.

روزنامه شهروند نیز این تجمع را غیرقانونی خوانده و به نقل از ایرنا گزارش داده است که امضای بیش از ۶۰ تشکل زیر فراخوان این تجمع نشان می‌دهد که مخالفان تندرو تمام تلاش خود را برای حضور گسترده در خیابان‌ها به کار گرفته‌اند، اما گزارش‌ها حاکی از آن است که این تجمع چندان پرشمار نبوده است.

برخی روزنامه‌ها نیز هشدار داده‌اند که جریان نفوذ در کشور در حال گسترش است. روزنامه ابرار به نقل از غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی، نماینده پیشین مجلس، تجمع‌کنندگان و آمران آن را «خوارج زمان» خوانده که به هیچ صراطی مستقیم نیستند.

روزنامه سیاست روز نیز به نقل از تارنمای الف نوشته است که احتمالاً طرح این قبیل بداخلاقی‌ها در پوشش دفاع از ارزش‌ها باعث شده تا در برخورد قانونی با این ادعاها تردید ایجاد شود.

در نهایت، روزنامه فرهیختگان این جریان را «دستیاران ایرانی ترامپ» خوانده و نوشته است که هر جریانی که در شرایط فعلی دوقطبی‌های واهی ایجاد کند، تنها به کاهش سرمایه اجتماعی و کمک به پروژه ترامپ منجر می‌شود.

توسط jahankhabari.ir