وزارت بهداشت لبنان در روز جمعه خبر داد که حملات هوایی اسرائیل به دره بقاع در شرق این کشور، که شب گذشته انجام شد، منجر به کشته شدن دو نفر شده است. این حملات حدود دو ماه پس از برقراری آتش‌بسی شکننده در این منطقه صورت گرفته است.

بر اساس بیانیه این وزارتخانه، در حمله به منطقه مسکونی جانتا، دو نفر جان خود را از دست دادند و ۱۰ نفر دیگر زخمی شدند. ارتش اسرائیل نیز اعلام کرد که در این حملات، چندین هدف متعلق به حزب‌الله در دره بقاع مورد هدف قرار گرفته است. این منطقه به عنوان پایگاه اصلی این گروه شبه‌نظامی تحت حمایت ایران شناخته می‌شود.

در بیانیه ارتش اسرائیل آمده است که در این عملیات، یک سایت تروریستی حزب‌الله که شامل زیرساخت‌های زیرزمینی برای توسعه و ساخت تسلیحات بود، هدف قرار گرفته است. همچنین، یک زیرساخت تروریستی دیگر در مرز سوریه و لبنان که توسط حزب‌الله برای قاچاق تسلیحات استفاده می‌شد، نیز مورد حمله قرار گرفت.

روستای جانتا که در نزدیکی مرز سوریه واقع شده است، پیش از این نیز در تاریخ ۱۳ ژانویه هدف حملات اسرائیل قرار گرفته بود.

این حملات پس از آن انجام شد که ارتش اسرائیل اعلام کرد یک پهپاد جاسوسی حزب‌الله را که روز پنج‌شنبه به حریم هوایی اسرائیل نزدیک شده بود، رهگیری کرده است. ارتش این اقدام حزب‌الله را نقض تفاهمات آتش‌بس بین اسرائیل و لبنان دانست و تأکید کرد که همچنان به این تفاهمات پایبند است و اجازه هیچ گونه فعالیت تروریستی از این نوع را نخواهد داد.

در همین حال، اسرائیل اعلام کرده است که لبنان به تعهدات خود در قبال توافق آتش‌بس عمل نکرده است. بر اساس این توافق، ارتش لبنان باید در جنوب مستقر شود و حزب‌الله نیز موظف است نیروهای خود را به سمت شمال رودخانه لیتانی، در حدود ۳۰ کیلومتری مرز، عقب بکشد. علاوه بر این، حزب‌الله باید زیرساخت‌های نظامی باقی‌مانده خود در جنوب را از بین ببرد.

اولین ضرب‌الاجل ارتش اسرائیل برای عقب‌نشینی از لبنان ۲۶ ژانویه بود، اما این عقب‌نشینی به طور کامل انجام نشد. دومین فرصت برای این کار نیز در ۱۸ فوریه به پایان می‌رسد. اسرائیل به صراحت اعلام کرده بود که قصد ندارد به ضرب‌الاجل اولیه عمل کند، زیرا ارتش لبنان به تعهدات خود در این زمینه عمل نکرده است.

توسط jahankhabari.ir