نشست مشترکی میان بابک نگاهداری، رییس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، و مسئولان این مرکز با هیئت پارلمانی پاکستان برگزار شد. در این جلسه، احمد علی نوری، معاون سیاسی حزب وحدت و نماینده مجلس ایالت گلگت بلتستان، محمد کاظم میثم، رئیس اپوزیسیون مجلس ایالت گلگت و وزیر سابق کشاورزی، وزیر محمد سلیم، نماینده مجلس ایالت گلگت و وزیر سابق راه و ترابری، و سید سهیل عباس، نماینده مجلس ایالت گلگت و وزیر سابق دادگستری، حضور داشتند.

نگاهداری در این نشست به فعالیت‌های مرکز پژوهش‌های مجلس اشاره کرد و اظهار داشت که این مرکز در حوزه‌های مختلفی مانند اقتصاد، امور زیربنایی، و مسائل سیاسی و فرهنگی فعالیت می‌کند. وی افزود که نزدیک به ۵۰۰ پژوهشگر در این مرکز مشغول به کار هستند و علاوه بر اظهار نظر درباره طرح‌ها و لوایح مجلس، گزارش‌های راهبردی و نظارتی نیز تهیه می‌کنند که در اختیار مسئولان قرار می‌گیرد.

وی همچنین به نقش مرکز پژوهش‌ها در تهیه پیش‌نویس بسیاری از طرح‌های مجلس اشاره کرد و گفت که این مرکز در بخش‌های دیگری مانند مرکز نوآوری، خانه خلاق، و اندیشکده‌های حکمرانی استانی نیز فعال است. این بخش‌ها وظیفه دارند ظرفیت‌های مختلف کشور را به مرکز پژوهش‌ها متصل کنند و نخبگان سراسر کشور را به این مرکز وصل نمایند.

نگاهداری ادامه داد که مرکز پژوهش‌های مجلس علاوه بر مجلس، به قوه قضاییه و مجریه نیز مشورت‌های تخصصی ارائه می‌کند. وی از تأسیس موسسه افکارسنجی ملت در این مرکز خبر داد و گفت که این موسسه با استفاده از نظرسنجی‌های تلفنی و تحلیل فضای مجازی، نظرات مردم را درباره طرح‌ها و لوایح مهم به نمایندگان منتقل می‌کند.

وی همچنین به فعالیت مرکز داده‌کاوی با بیش از ۴۰۰ داشبورد داده‌های مدیریتی و سامانه‌های شبیه‌سازی قانون و سیاستگذاری اشاره کرد و گفت که در این سامانه‌ها بیش از هزار متغیر در حوزه حکمرانی و بیش از سه هزار متغیر در اقتصاد کلان وارد شده است. این سامانه‌ها امکان شبیه‌سازی آثار مثبت و منفی لوایح و طرح‌ها را قبل از اجرایی شدن آن‌ها فراهم می‌کنند.

نگاهداری به راه‌اندازی سامانه دستیار تنقیح قوانین با استفاده از هوش مصنوعی نیز اشاره کرد و گفت که در این سامانه بیش از ۱۲۵۰ قانون کشور بارگذاری شده و فرآیند تنقیح آن‌ها در حال انجام است.

وی همچنین از فعالیت مدرسه حکمرانی و قانونگذاری شهید مدرس و برگزاری دوره‌های سه‌ماهه مدیریت و قانونگذاری برای جوانان نخبه و دانشگاهی خبر داد. مرکز پژوهش‌های مجلس تاکنون چهار دوره پارلمان دانشجویی برگزار کرده است تا نخبگان به صورت عملی با مسائل حکمرانی آشنا شوند.

نگاهداری افزود که علاوه بر دانشجویان، دانش‌آموزان با استعداد نیز در برنامه‌های این مرکز مورد توجه قرار گرفته‌اند. وی تأکید کرد که در دنیای امروز، علم و فناوری پیشران تحولات است و حکمرانی باید دانش‌بنیان باشد. به همین دلیل، ورود نخبگان به این حوزه ضروری است.

اعضای هیئت پارلمانی پاکستان نیز در این نشست با اشاره به سوابق روابط ایران و پاکستان، از فعالیت‌های مرکز پژوهش‌های مجلس استقبال کردند و ابراز امیدواری کردند که روابط پارلمان‌های دو کشور تقویت شود.

توسط jahankhabari.ir