سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، در مصاحبه‌ای با شبکه الجزیره قطر به موضوع روابط ایران و آمریکا پرداخت. او با اشاره به تاریخ طولانی و پرتنش میان دو کشور، اظهار داشت که این روابط مملو از وقایع و مواضع منفی و خصمانه از سوی آمریکا بوده است. عراقچی خاطرنشان کرد که از زمان انقلاب اسلامی، ایران همواره با اقدامات خصمانه آمریکا مواجه بوده و این موضوع باعث ایجاد بی‌اعتمادی عمیق بین دو کشور شده است.

وی به خروج آمریکا از توافق هسته‌ای (برجام) و همچنین شهادت سردار سلیمانی به عنوان نمونه‌هایی از این اقدامات خصمانه اشاره کرد و تاکید کرد که این بی‌اعتمادی به سادگی از بین نمی‌رود. عراقچی افزود که ایران مواضع دولت جدید آمریکا را به دقت زیر نظر دارد و بر اساس آن تصمیم‌گیری می‌کند.

وزیر خارجه ایران در پاسخ به این سوال که آیا ایران آماده است تا فصل جدیدی از گفت‌وگو با دولت جدید آمریکا را آغاز کند، گفت که برای این کار باید زمینه‌های لازم فراهم شود. او تاکید کرد که در حال حاضر چنین زمینه‌ای وجود ندارد، اما این موضوع به سیاست‌های آینده آمریکا بستگی دارد.

عراقچی همچنین به مذاکرات قبلی ایران و آمریکا که منجر به توافق برجام در سال ۲۰۱۵ شد، اشاره کرد و گفت که این توافق نتیجه دیپلماسی موفق بود، اما دولت آمریکا تصمیم گرفت از آن خارج شود. او خاطرنشان کرد که خروج از فضای بی‌اعتمادی کار ساده‌ای نیست و نیازمند اقدامات عملی از سوی آمریکا است.

در پایان، وزیر خارجه ایران به مسدود شدن دارایی‌های ایران توسط آمریکا اشاره کرد و گفت که رفع این تحریم‌ها می‌تواند گام اولیه برای جلب اعتماد ایران باشد. با این حال، او تاکید کرد که جلب اعتماد ایران نیازمند اقدامات مثبت و تغییر مواضع از سوی آمریکا است.

توسط jahankhabari.ir