دولت سوئد اخیراً ادعا کرده است که ایران از طریق مسجد شیعیان در استکهلم به جاسوسی در این کشور پرداخته است. بر اساس این ادعا، محسن حکیم الهی، مدیر مرکز اسلامی امام علی(ع) در استکهلم، بازداشت شده است. وزیر امور اجتماعی سوئد نیز در پستی در شبکه ایکس، مرکز اسلامی امام علی(ع) را جاسوسخانه خوانده و مدعی شده است که ایران فعالیتهای تهدیدآمیزی علیه شهروندان سوئدی انجام داده است.
در واکنش به این ادعاها، سخنگوی وزارت خارجه ایران با رد اتهامات سوئد، سفیر این کشور را احضار کرده و اعتراض رسمی جمهوری اسلامی ایران را نسبت به بازداشت شهروند ایرانی اعلام کرده است. این در حالی است که سوئد در سالهای اخیر به عنوان پناهگاهی برای تروریستها شناخته شده است. تروریستهایی که با حمایت این کشور، اقدامات مختلفی علیه مردم ایران انجام دادهاند.
سوئد از جمله کشورهای اروپایی است که به گروههای مخالف ایران، از جمله منافقین و تجزیهطلبان، پناه داده و شرایط رشد این گروهها را فراهم کرده است. علاوه بر این، سوئد در بازداشت غیرقانونی حمید نوری، شهروند ایرانی، و برگزاری دادگاههای غیرقانونی علیه وی، همکاری داشته است. همچنین، این کشور از حبیب اسیود، تروریست تجزیهطلب که از استکهلم حملات تروریستی علیه ایران را طراحی میکرد، حمایت کرده است. حمایت از احمدرضا جلالی، جاسوس هستهای، و دیگر تروریستهای ضدایرانی نیز بخشی از سیاستهای سوئد در قبال ایران بوده است.
با توجه به این سابقه، دولت سوئد در جایگاهی نیست که بتواند علیه ایران اتهامزنی کند. به جای این کار، سوئد باید پاسخگوی سه دهه حمایت از تروریستهای ضدایرانی و مشارکت در اقدامات آنها علیه مردم ایران باشد.