آیت‌الله صادق آملی لاریجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، در مراسم افتتاحیه همایش «تبیین سیاست‌های کلی تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی با محوریت تولید دانش‌بنیان» که امروز (سه‌شنبه) برگزار شد، به تدبیر حکیمانه امام راحل در تأسیس مجمع تشخیص مصلحت نظام اشاره کرد و گفت: اگر مجمع تشخیص وجود نداشت، شاهد بن‌بست در مصوباتی بودیم که بین مجلس و شورای نگهبان برای تصویب و تأیید نهایی اختلاف نظر وجود داشت.

وی افزود: مجمع تشخیص مصلحت نظام امروز به عنوان یک نهاد بن‌بست‌شکن، به این اختلافات رسیدگی می‌کند و نظر نهایی را در مورد مصوبات اختلافی بین مجلس و شورای نگهبان صادر می‌نماید. همچنین، هیأت عالی نظارت مجمع، حسن اجرای سیاست‌های کلی نظام را تضمین می‌کند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به این که اتکای لازم به بخش خصوصی و تعاونی‌ها انجام نشده است، تأکید کرد: این اقدام باید انجام می‌شد و سیاست‌ها نباید صرفاً به عنوان تابلو به دیوار نصب شوند. هیأت عالی نظارت، اجرای این سیاست‌ها را بررسی می‌کند.

آملی لاریجانی با تأکید بر این که هیأت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام، یک نهاد تشریفاتی یا خودسرانه نیست، گفت: آیین‌نامه داخلی این هیأت توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی ابلاغ شده است. متأسفانه برخی قوای کشور به ابلاغ صریح مقام معظم رهبری توجه کافی ندارند و بخش‌هایی از این آیین‌نامه را اجرا نمی‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: هر بخش و قوه مسئول باید برنامه جامع عملیاتی‌شدن سیاست‌ها را در مدت معین به هیأت عالی نظارت ارائه دهد. هیأت نیز پیگیری می‌کند که چرا برنامه اجرایی برای سیاست‌ها ارائه نشده است. این بهترین روش برای اجرایی‌شدن سیاست‌هاست.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به برخی اظهارات مبنی بر این که اقدامات اعضای مجمع در مقابل دریافتی‌های آنان است، گفت: اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام دریافتی ندارند. برخی ممکن است به صورت تمام‌وقت در مجمع فعالیت کنند، اما هیچ دریافتی در قبال این اقدامات دریافت نمی‌کنند. تصورات برخی در این زمینه بسیار سطحی است.

وی افزود: هر بخشی از نظام وظایف خود را دارد و قرار نیست همه مشکلات قانونی کشور در مجمع تشخیص مصلحت نظام حل شود. با این حال، مجمع تشخیص به ویژه در موارد اختلافی بین شورای نگهبان و مجلس شورای اسلامی، نقش بی‌بدیلی دارد که هیچ نهاد دیگری نمی‌تواند آن را ایفا کند.

آملی لاریجانی با بیان این که مصوبات مجمع تشخیص مصلحت نظام و هیأت عالی نظارت وحی منزل نیستند، گفت: همان‌طور که مصوبات مجلس نیز وحی منزل نیستند و گاهی می‌توان به آن‌ها انتقاد کرد. وی افزود: گاهی من نیز با برخی نظرات و مصوبات مجمع موافق نبوده‌ام، اما اعضای این مجمع افراد آزاد و صاحب‌نظری هستند و تصمیمات با کار کارشناسی گرفته می‌شود.

وی با تأکید بر تعامل با مجلس و عدم وجود تعارض، اظهار کرد: مجمع تشخیص مصلحت نظام در مورد مصوبه واردات خودرو به دولت کمک کرد. دولت در لایحه بودجه سال آینده دو میلیارد یورو برای واردات خودرو از درآمد ارزی صادرات در نظر گرفته بود. مجلس نیز یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون یورو به این مبلغ اضافه کرد. در بررسی این موضوع در مجمع تشخیص و هیأت نظارت، سازمان‌های مرتبط مانند سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی اعلام کردند که ارز کافی برای اختصاص به واردات خودرو ندارند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با طرح این سوال که در چنین شرایطی هیأت نظارت باید چه کند، گفت: دولت بار اجرایی کشور را بر عهده دارد و نظر خود را به صراحت بیان کرده است. هیأت نظارت نیز با در نظر گرفتن این شرایط تصمیم خود را گرفته است.

وی در پایان تأکید کرد: مصوبات هیأت عالی نظارت و مجمع تشخیص وحی منزل نیستند و قابل انتقاد هستند، اما تصمیمات با در نظر گرفتن نظرات مجلس و دولت گرفته می‌شوند.

توسط jahankhabari.ir