تصمیم دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا برای قطع کمک‌های مالی کشورش به نهادها و پروژه‌های خارجی به نظر می‌رسد از سوی حکومت ایران مورد استقبال قرار گرفته است.

آگهی

بخش زیادی از مخالفان جمهوری اسلامی در خارج از ایران از این کمک‌های مالی (فاندها) بهره‌مند می‌شدند. رسانه‌های حکومتی ایران از این تصمیم دولت جدید آمریکا استقبال کرده‌اند.

دولت جو بایدن، رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا این کمک‌ها را به پروژه‌هایی که برنامه‌ای برای گسترش دموکراسی در سطح جهان داشتند، اختصاص داده بود.

استقبال رسانه‌های حکومتی ایران از این تصمیم دونالد ترامپ در حالی صورت گرفته است که نشانه‌هایی مبنی بر امیدواری حداقل بخشی از حاکمیت جمهوری اسلامی به مذاکره با دولت جدید آمریکا بر سر برنامه هسته‌ای دیده می‌شود.

به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

دونالد ترامپ روز سه‌شنبه هنگام امضای فرمان اجرایی مبنی بر بازگشت سیاست «فشار حداکثری» بر ایران از تمایل خود به کشاندن مقام‌های جمهوری اسلامی به پشت میز مذاکره سخن گفت.

این در حالی است که بسیاری از ایرانیان با نگرانی از تبعات اقتصادی تحولات اخیر به تغییر سیاست‌های واشنگتن می‌نگرند. قیمت دلار آمریکا طی هفته‌های اخیر در بازار آزاد ایران از بیم افزایش تنش‌ها و بازگشت سیاست «فشار حداکثری» علیه تهران افزایش یافته بود.

یکی از شهروندان در شمال تهران در مورد تصمیم دونالد ترامپ برای قطع کمک‌های مالی به نیروهای مخالف جمهوری اسلامی به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت: «این تندروها را در داخل ایران تشویق می‌کند تا به سرکوب‌هایشان ادامه دهند زیرا حس می‌کنند آمریکا ظرفیت کمتری برای حمایت از مردم ایران که به دنبال آزادی هستند دارد.»

احساس متناقض تندروها در ایران؛ دریافت پالس مثبت از «قاتل سلیمانی»

در مقابل رسانه‌های حکومتی ایران از قطع حمایت‌های مالی به «ضد انقلاب» خرسند هستند. روزنامه همشهری در همین راستا در مطلبی نوشت که همین «ضدانقلاب‌ها» انتخاب دونالد ترامپ را به عنوان نشانه «آخرین روزهای حیات جمهوری اسلامی» جشن گرفتند اما حالا بودجه خودشان قطع شد.

سخنگوی وزارت خارجه ایران نیز نفس وجود کمک‌های مالی آمریکا تا قبل از تصمیم اخیر دونالد ترامپ را نشانه «مداخله آمریکا در امور داخلی ایران» دانست.

دونالد ترامپ روز سه‌شنبه هنگام امضای فرمان اجرایی خود در مورد ایران گفت: «من امضایش می‌کنم اما امیدواریم که خیلی مجبور به استفاده از آن نشویم. حالا خواهیم دید که آیا می‌توانیم ترتیب یک توافق با ایران را بدهیم یا خیر.»

حکومت ایران از دونالد ترامپ نه تنها به دلیل سیاست «فشار حداکثری» بلکه به دلیل کشته شدن قاسم سلیمانی، فرمانده پیشین سپاه قدس به دستور دونالد ترامپ در سال ۲۰۲۰ دل خوشی ندارد. پیش از این گزارش‌هایی مبنی بر تلاش ایران برای ترور دونالد ترامپ منتشر شده بود اما ایران این ادعاها را رد کرده است.

احمد زیدآبادی، تحلیلگر مسائل سیاسی ایران در مورد تصمیم دونالد ترامپ برای قطع کمک‌های مالی به مخالفان جمهوری اسلامی می‌گوید: «این امر تاثیری بر روی گروه‌هایی که مخالف مذاکره با آمریکا هستند نخواهد داشت اما شاید برخی از اعتدال‌گرایان آن را بهانه‌ای برای گفتن این ارزیابی کنند که ترامپ گام‌هایی بر داشته است.»

یکی از شهروندان در تهران که به عنوان راننده تاکسی فعالیت می‌کند نیز در همین مورد به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت: «ما فایده‌ای از منابع مالی که آمریکا به کنشگران ایرانی مستقر در خارج پرداخت کرد ندیدیم. این کنشگران فقط در رسانه‌ها اظهارنظر می‌کردند.»

source

توسط jahankhabari.ir