به نوشته اکسیوس، با اینکه گفته شد ایران با دو سوء قصد نافرجام علیه دونالد ترامپ مرتبط نبوده است، اما نگرانیهای امنیتی چنان بالا بود که تیم حفاظتی او دست به اقدامات احتیاطی بیشتری زدند.
به نظر میرسد دونالد ترامپ، رئیس جمهوری کنونی آمریکا بیش از آنچه ظاهر و گفتار او در ملأعام نشان میدهد، نگران توطئه ادعایی ایران برای ترورش در جریان مبارزات انتخاباتی بوده است.
کما اینکه براساس جزئیات کتاب تازه خبرنگار معروف وبسایت پلتیکو، تیم حفاظتی آقای ترامپ برای رد گم کردن و فریب سوءقصدکنندگان احتمالی، از یک تاکتیک پیچیده شبیه فیلمهای جاسوسی استفاده کرده است.
الکس آیزِنْشْتات، نویسنده این کتاب روز یکشنبه نهم فوریه (۲۱ بهمن) جزئیاتی از کتاب جدید خود تحت عنوان «انتقام: روایت اندرونی از بازگشت به قدرتِ ترامپ» را بهصورت آنلاین در وبسایت آکسیوس منتشر کرد. این کتاب قرار است روز ۱۸ مارس (۲۸ اسفند) به طور رسمی منتشر شود.
بر این اساس، مأموران فدرال آمریکا سال گذشته میلادی به آقای ترامپ، که در آن زمان نامزد جمهوریخواهان در انتخابات ریاست جمهوری این کشور بود، هشدار دادند که ایران به طور مخفیانه مأمورانی را وارد خاک ایالات متحده کرده است و نکته مهمتر اینکه این افراد به موشکهای زمین به هوا دسترسی دارند.
هدف عواملی که گفته میشود ایران اجیر کرده، این بوده که مخالفان منتقد نظام را ساکت کنند و همچنین از ترامپ به دلیل کشته شدن قاسم سلیمانی انتقام بگیرند.
به اینستاگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
پس از آگاهی از این تهدید که البته مقامات ایرانی بعداً آن را تکذیب کردند، برخی از اعضای کارزار انتخاباتی ترامپ نگران شدند که مبادا استفاده از هواپیمای معروف «ترامپ فورس وان» برای جابه جایی آقای ترامپ منجر به این شود که او به یک هدف آسان و قابل شناسایی تبدیل شود.
این نگرانیها به طور خاص پس از آن شدت گرفت که یک عامل سوءقصد در تاریخ ۱۵ سپتامبر (۲۵ شهریور) در زمین گلف ترامپ در فلوریدا اقدام به تیراندازی کرد. دو ماه قبل از آن نیز ترامپ در جریان یک گردهمایی در پنسیلوانیا از ناحیه گوش هدف گلوله قرار گرفت.
ماجرای «پرواز شبح» چگونه پیش آمد؟
مجموع اینها باعث شد که تیم حفاظت آقای ترامپ تصمیم بگیرد که او را برای شرکت در یک رویداد تبلیغاتی با یک هواپیمای دیگر که اصطلاحا هواپیمای «فریبگر» گفته میشود، جابه جا کنند. در نتیجه آقای ترامپ با هواپیمای یکی از دوستانش به نام استیو ویتکاف، از تاجران املاک و مستغلات جابهجا شد.
به نوشته آقای آیزنشتات، اینجا بود که کریس لاچیویتا، از مشاوران تبلیغاتی آقای ترامپ به سایر همراهان گفت که «رئیس امروز با ما پرواز نمیکند. ما مجبور شدیم او را سوار یک هواپیمای دیگر کنیم.» او افزود: «این فقط یک نوع آزمایش است برای اینکه ببینیم در آینده چه اتفاقی ممکن است بیفتد.»
این خبر باعث ناراحتی برخی از مشاوران حاضر در هواپیمای اصلی آقای ترامپ شد، زیرا آنها نگران بودند که در صورت هدف قرار گرفتن جت «ترامپ فورس وان»، آنها بهعنوان «تلفات جانبی» قربانی و طعمه شوند. آنها توصیف کردند که این پرواز برایشان به یک تجربه «سورئال» تبدیل شد و در طول مسیر، مدام شوخیهای تلخ رد و بدل میکردند.
یکی از کارکنان سابق به آیزنشتات گفت: «این واقعاً یک وضعیت افتضاح بود.»
به گفته آیزنشتات، این پرواز بعدها در کارزار انتخاباتی به «پرواز شبح» لقب گرفت.
یورونیوز فارسی را در ایکس دنبال کنید
در همان روز، سرویس مخفی همچنین کاروانی فریبگر از خودروها ترتیب داد، بهطوری که ترامپ در یکی از آنها بود و کارکنانش در خودروی دیگر.
اشاره کمتر به صدور فرمان کشتن قاسم سلیمانی
با این حال، نگرانیها درباره امنیت ترامپ همچنان افزایش یافت. سرویس مخفی ظاهراً پس از گردهمایی ۱۸ سپتامبر (۲۸ شهریور) در لانگ آیلند نیویورک، به مقامات کارزار ترامپ هشدار داد که ممکن است کسی قصد تیراندازی به کاروان او را داشته باشد.
مأموران سرویس مخفی آمریکا در جریان سفر ترامپ به پنسیلوانیا در هفته بعد آن متوجه یک پهپاد شدند که کاروان خودرویی ترامپ را دنبال میکرد. یکی از مأموران سقف خودرو را باز کرد و با یک اسلحه الکترومغناطیسی به پهپاد شلیک کرد و آن را از کار انداخت.
با افزایش نگرانیها درباره امنیت نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، برخی از افراد نزدیک به کارزار انتخاباتی گفتند که آقای ترامپ بیشتر از آنچه در ملأعام نشان میداد، نگران تهدید ایران شده بود.
چنانچه که آقای ترامپ در گردهماییهای انتخاباتی خود دیگر کمتر به ترور قاسم سلیمانی در ژانویه ۲۰۲۰ اشاره میکرد و به گفته نزدیکان او، درباره نحوه برگزاری رویدادهای انتخاباتی خود نگرانی داشت.
گفته میشود ترامپ همچنین نگران این بود که رأیدهندگان دچار «خستگی از ترور» شوند و نخواهند به رئیسجمهوری رأی بدهند که دائماً تحت تهدید است.
در نهایت، او در پلتفرم تروث سوشال خود فاش کرد که هدف تلاشهایی برای ترور از سوی مقامات ایرانی قرار گرفته است. آقای ترامپ نوشت: «تهدیدهای بزرگی علیه جان من از سوی ایران صورت گرفته است. کل ارتش ایالات متحده حواسشان هست و مراقب هستند. ایران قبلاً اقداماتی انجام داده بود که نتیجه نداد، اما آنها دوباره تلاش خواهند کرد.»
به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
بعداً یک شهروند پاکستانی به اتهام «اجیر شدن برای انجام قتل» برای ترور یک سیاستمدار یا مقام دولتی متهم شد. کریس ری، رئیس افبیآی گفت این طرح «مستقیماً از کتابچه راهنمای رژیم ایران» آمده بود.
تا اینکه در ماه نوامبر، یک تبعه ۵۱ ساله افغان به نام فرهاد شاکری نیز توسط افبیآی بهعنوان «مهره سپاه پاسداران انقلاب اسلامی» توصیف شد. آقای شاکری همچنین به همراه دو نیویورکی به نامهای کارلایل ریورا ۴۹ ساله، و جاناتان لودهولت ۳۶ ساله، متهم به هدف قرار دادن یک فعال ایرانی-آمریکایی بودند و گفته میشود که برای کشتن دو تاجر یهودی مقیم ایالات متحده ۵۰۰ هزار دلار به آنها پیشنهاد شده بود.
هشدار ترامپ به ایران: دستورات لازم را دادهام
با این حال، ترامپ به ایران هشدار نگرانکنندهای داده است. او هفته گذشته در دفتر بیضیشکل کاخ سفید یک دستور اجرایی امضا کرد که جزئیات کارزار «فشار حداکثری» بر ایران را شامل میشد.
رئیس جمهوری آمریکا هنگام امضای این دستور گفت که حس خوبی ندارد که این کار را انجام میدهد؛ که بلافاصله یک خبرنگار میپرسد وقتی رهبران ایرانی تهدید به ترور او کردهاند، پس چرا او همچنان مردد است.
ترامپ پاسخ داد: «اگر این کار را بکنند، نابود خواهند شد. من دستوراتی گذاشتهام. اگر این کار را کنند، نابود میشوند، هیچ چیزی از آنها باقی نخواهد ماند.»
وقتی از او خواسته شد تا اظهاراتش را روشن کند، رئیسجمهور همان تهدید را تکرار کرد. ترامپ گفت: «این به نام نابودی کامل خواهد بود.» سپس اضافه کرد: «نمیتوانم تصور کنم که آنها چنین کاری بکنند.»
یک مقام آمریکایی روز ۱۴ اکتبر (۲۳ مهر) گفته بود که دولت وقت جو بایدن به ایران هشدار داده است که تمام توطئهها علیه دونالد ترامپ که در آن زمان نامزد انتخابات بود را متوقف کند. این مقام که نخواست نامش فاش شود به خبرگزاری رویترز گفت: «به ایرانیها گفته شده که اگر تلاشی علیه جان ترامپ انجام شود، واشنگتن آن را به عنوان یک اقدام جنگی تلقی خواهد کرد.»
یک رسانه آمریکایی در روز ۱۵ نوامبر گزارش داد که ایران ماه اکتبر در جریان تبادل پیام با واشنگتن تضمین کتبی داده است که به دنبال کشتن دونالد ترامپ نیست.
ایران در ماه نوامبر نیز «با اشاره به طرح اتهامهای مشابه در ادوار گذشته که مؤکداً از سوی تهران رد و نادرستی آنها اثبات شده است» طرح دوباره چنین ادعایی را «توطئهای مشمئزکننده» از سوی «محافل اسرائیلی و ضدایرانی» دانست تا به این ترتیب مسائل میان ایران و ایالات متحده «پیچیدهتر» شود.
source