سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، در حاشیه جلسه هیات دولت و در پاسخ به سوالات خبرنگاران، به مذاکراتی که مدتی پیش با سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، برگزار شده بود اشاره کرد. او گفت: «آقای لاوروف به ما گزارش تفصیلی در خصوص مذاکرات خودشان با امریکا و کشورهای دیگر منطقه دادند. البته قرار نبود ایشان پیام خاصی حمل می‌کرد. ما در مورد مسائل دوجانبه و منطقه‌ای با هم بحث کردیم.»

عراقچی همچنین درباره مذاکرات اخیر با اروپا، که اخیراً در ژنو با کشورهای اروپایی برگزار شده بود، اtout کرد. او گفت: «مذاکرات ما با اروپا در مورد مسائل هسته‌ای و دیگر موضوعات ادامه دارد، به این ترتیب که سؤالات و نکات متنوعی وجود دارد که باید بررسی شوند.»

به نقل از عراقچی، موضع ایران در مذاکرات احیای برجام مشخص است و این موضع جدیدی نیست. او تاکید داشت: «ما تحت تاثیر فشار حداکثری مذاکره نخواهیم کرد. این فشار که هدف آن تحمیل شرایط به ایران است، نتیجه مثبتی در گذشته نداشته است و احتمالاً هم نخواهد داشت.»

وزیر امور خارجه ایران همچنین ادعا کرد که جمهوری اسلامی ایران برای سال‌ها با تحریم‌های آمریکا نیز ادامه زندگی و پیشرفت را بدون توجه به این تحریم‌ها ادامه داده‌است. او اضافه کرد: «خواه آمریکا با زور و تهدید و تحریم بخواهد ایران را وادار به مذاکره کند، این اتفاق هرگز اتفاق نخواهد افتاد.» عراقچی نیز اظهار کرد که ایران با احترام و کرامت خود پاسخ خواهد داد، همان‌طور که قبلاً نیز اینطور کرده‌است.

در پایان، عراقچی در پاسخ به سؤالی درباره ملاقات با امیر قطر، اظهار کرد که پیام خاصی از او دریافت نشده بلکه گزارشی از وضعیت منطقه و مشورت در مورد مسائل منطقه‌ای انجام گرفته است. او به اشاره کرد که تماسات مستمر با کشورهای منطقه به دلیل پیچیدگی‌های موجود ضروری است. در این زمینه، عراقچی از صحبت‌های خود با دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس، وزیران خارجه کویت و بحرین، و همچنین دبیرکل سازمان ملل یاد کرد.

توسط jahankhabari.ir