اتحادیه اروپا در روز پنج‌شنبه اعلام کرد که این کنفرانس ۲۷ کشوری، بر خلاف مدعی‌های دونالد ترامپ، قصد تضعیف ایالات متحده را ندارد، بلکه به عنوان بزرگترین بازار آزاد جهان، فرصت‌های مالی قابل توجهی برای شرکت‌های آمریکایی که در این قاره فعالیت می‌کنند، ایجاد کرده است.

این اتحادیه دوباره خود را در مورد مقابله با تعرفه‌های ۲۵ درصدی که بر کالاهای صادراتی اروپا به آمریکا اشاره شده، متعهد کرد. واکنش اتحادیه اروپا به تسلیمی که ترامپ در جلسه اول م igen حکومتی خود در دور دوم ریاست جمهوری اعلام کرد به این معنی بود که: “اتحادیه اروپا برای مختل کردن ایالات متحده تشکیل شده و تا به حال موفق به آن شده است.”

ترامپ همچنین اعلام کرد که این وضعیت در دوره ریاست جمهوری او متوقف خواهد شد و تعرفه‌های جدید بر خودروها و سایر کالاهای اروپایی اعمال خواهد شد. او همچنین افزود که سیاست‌های دیگر کشورها برای تلافی این تحریم‌ها موفق نخواهد بود، زیرا منجر به عدم خرید کالاهای آنها که در نهایت به تقویت ایالات متحده خواهد انجامید.

پس از اعلام تعرفه‌های ترامپ، اتحادیه اروپا برای رفع اثرات آن نسبت به صنایع برجسته آمریکایی مانند ویسکی بوربون، شلوار جین و موتورسیکلت‌ها، تحریم‌های پاسخی انجام خواهد داد. اولوف گیل، سخنگوی تجاری کمیسیون اروپا، اعلام کرد که اتحادیه اروپا فوراً و به‌شدت به موانع غیرقابل توجیه در تجارت آزاد واکنش‌های خواهد داد و از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان خود محافظت خواهد کرد. او ادامه داد که اتحادیه اروپا بزرگترین بازار آزاد جهان است که برای صادرکنندگان آمریکایی فرصت‌های قابل توجهی فراهم آورده و هزینه‌ها را کاهش داده است.

بر اساس برآوردهای اروپا، حجم معاملات بین دو طرف حدود ۱.۵ تریلیون دلار است که حدود ۳۰ درصد تجارت جهانی را شامل می‌شود. ترامپ از کسری تجاری با اتحادیه اروپا شکایت کرده‌است، اگرچه این کشورها مازاد صادرات قابل توجهی در بخش کالا دارند، اما این مازاد تا حدودی با مازاد تجاری آمریکا در بخش خدمات جبران می‌شود.

برآوردها نشان می‌دهند که میزان تجارت کالا میان دو طرف در سال ۲۰۲۳ به حدود ۸۵۱ میلیارد یورو (۸۷۸ میلیارد دلار) رسیده و مازاد تجاری برای اتحادیه اروپا ۱۵۶ میلیارد یورو (۱۶۱ میلیارد دلار) بوده است. ارزش تجارت خدمات نیز حدود ۶۸۸ میلیارد یورو (۷۱۰ میلیارد دلار) بوده و کسری تجاری برای اتحادیه اروپا ۱۰۴ میلیارد یورو (۱۰۷ میلیارد دلار) بوده است.

اتحادیه اروپا تاکید کرد که ارقام معاملات بین دو طرف آنقدر بزرگ هستند که اجتناب از جنگ تجاری “یک ضرورت” است. اولوف گیل همچنین اضافه کرد: “ما باید با هم کار کنیم تا این فرصت‌ها را برای مردم و تولیدکنندگان خود حفظ کنیم، نه علیه یکدیگر. اروپا طرفدار گفتگو، گشاده‌رویی و همکاری است. اگر قوانین را رعایت کنید، ما آماده هستیم با شما همکاری کنیم.”

توسط jahankhabari.ir