مطابق با گزارشهای منتشر شده، نشریه آمریکایی به تمرین مشترک ذوالفقار ۱۴۰۳ ارتش جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و گفت: “زیردریاییهای کلاس غدیر ایران، همچون دیگر تجهیزات نظامی معاصر، چالشهای فنی و تهدیدات جدی را برای آمریکا و تهدیدکنندگان دیگر ایران ایجاد میکنند.”
در هفتهای که این تمرین به استراحت گرما و تمیزی از مناطق سواحل مکران، دریای عمان و شمال اقیانوس هند تا مدار ۱۰ درجه آغاز شد، نیروهای پیادهنظام، زرهی، مکانیزه، دفاعی، دریایی و شناورهای زیرسطحی و سطحی از روزهای قبل حضور یافته و با انجام تمرینات مختلف در مرحله اصلی تمرین مشترک ذوالفقار ۱۴۰۳ عملیات خود را اجرا کردند.
به گزارش بولتن نیوز، نشریه آمریکایی “نشنال اینترست” از توانمندیهای نوین ارتش جمهوری اسلامی ایران در تمرین مشترک ذوالفقار ۱۴۰۳ بهعنوان نشانهای از قدرت نظامی ایران اشاره کرد. در این تمرین، ایران زیردریاییهایی از مدلهای طارق، فاتح و غدیر را مورد استفاده قرار داد و اژدرهای اکسیژنی و الکتریکی را پرتاب کرد. این آزمایشها بهعنوان نشانهای از آمادگی عملیاتی و پیشرفتهای فنی و نظامی نیروی دریایی ایران توصیف شده است.
ناوگان زیردریایی ایران، که شامل بیش از ۲۳ زیردریایی کلاس غدیر است، بهطور فنی بهعنوان پرتعدادترین و قدرتمندترین بخش از نیروی دریایی ایران محسوب میشود. این زیردریاییها با امکان شلیک اژدر و موشک مجهز هستند و قادر به عبور از آبهای کمعمق هستند. بهخصوص در تنگه هرمز، جایی که شرایط آبی برای شناسایی این زیردریاییها دشوار است.
سه نوع زیردریایی ایران، از جمله مدلهای کلاس کیلو، که برای انجام جنگهای ضد سطحی و ضد زیردریایی طراحی شدهاند، نیز قابل توجه است. با این حال، این زیردریاییها بهدلیل نیاز به عمق بیشتر، نمیتوانند در نزدیکی به ۲/۳ خلیج فارس حرکت کنند.
Converts the media content, while maintaining the core information and flow of the article.