تاریخ انتشار به روز شده در

ترجمه شده از زبان: انگلیسی

نگرانی فلسطینیان در نوار غزه از تشدید بحران انسانی با توقف ورود مواد غذایی و سایر کالاهای اساسی توسط اسرائیل، رو به افزایش است.

آگهی

گویی نخوردن و نیاشامیدن تا غروب آفتاب کافی نیست، حالا فلسطینیان در غزه نگرانند که در کل چیزی برای خوردن نداشته باشند.

همزمان با آغاز ماه رمضان و پایان مرحله اول آتش‌بس با حماس، اسرائیل تصمیم گرفته است ورود کلیه کمک‌های غذایی و سایر کالاها به غزه را متوقف کند.

توقف ورود کمک‌های غذایی و کالاها از جمله سوخت توسط اسرائیل با هدف فشار بر حماس برای پذیرش پیشنهاد جدیدش جهت تمدید آتش‌بس صورت گرفته است.

اما اکنون، با عدم حصول توافق برای تمدید آتش‌بس، نگرانی‌ها در غزه رو به افزایش است. تصمیم اسرائیل برای توقف کمک‌ها می‌تواند شرایط وخیم ناشی از بیش از ۱۵ ماه جنگ را برای ۲ میلیون نفر جمعیت غزه که اکثراً به کمک‌های بشردوستانه وابسته‌اند، به مراتب دشوارتر کند.

این اقدام اسرائیل با محکومیت جامعه جهانی روبرو شده و حماس آن را «جنایت جنگی» و «نقض آشکار» مذاکرات آتش‌بس خوانده است.

یحیی الشریف، یک آواره فلسطینی از رفح می‌گوید «بستن گذرگاهها اوضاع را از آنچه هست نیز بدتر خواهد کرد. وضعیت اکنون که گذرگاهها باز است هم خوب نیست، پس اگر گذرگاهها را ببندند چه خواهد شد؟»

محمد ابو شلهوب، یکی دیگر از آوارگان فلسطینی در رفح این تصمیم را «جنایتکارانه» خواند و گفت: «این یک تصمیم برای نسل‌کشی است. سازمان‌های مدافع حقوق بشر در سراسر جهان ما را زیر نظر دارند.»

این تصمیم در حالی از سوی اسرائيل اتخاذ شده است که مرحله نخست آتش‌بس با افزایش کمک‌های بشردوستانه همراه بود؛ حال ‌آنکه توقف این کمک‌ها نگرانی‌ها نسبت به تشدید بحران انسانی در غزه را افزایش داده است.

سازمان ملل و دیگر نهادهای بشردوستانه تصمیم اسرائیل برای قطع ارسال کمک‌ها را محکوم کرده و زنگ خطر را به صدا درآورده‌اند؛ فعالان حقوق بشر همچنین اعلام کردند که حتی پیش از این، میزان کمک‌ها با توجه به گستردگی نیازهای انسانی در کافی نبود.

تام فلچر، معاون دبیر کل سازمان ملل در امور بشردوستانه این تصمیم اسرائیل را «نگران‌کننده» خواند و تأکید کرد که حقوق بین‌المللی بشردوستانه به‌صراحت دسترسی به کمک‌ها را ضروری می‌داند.

سران اتحادیه عرب تصمیم اسرائیل را بررسی می‌کنند

حماس اسرائیل را متهم کرد که با این اقدام تلاش دارد مرحله بعدی آتش‌بس را مختل کند. این گروه تصمیم اسرائیل برای قطع کمک‌ها را «جنایت جنگی و نقض آشکار» مذاکرات آتش‌بسی خواند که از اواسط ژانویه به اجرا درآمده است.

اسرائیل اعلام کرد که تصمیمش برای کاهش کمک‌ها پاسخی به امتناع حماس از پذیرش تمدید موقت آتش‌بس تا اواسط آوریل است.

میانجی‌های مصری و قطری نیز ضمن متهم کردن اسرائیل به نقض توافق آتش‌بس و حقوق بین‌المللی بشردوستانه تاکید کردند که اسرائیل از گرسنگی به‌عنوان سلاح استفاده می‌کند.

کشورهای عربی قرار است روز سه‌شنبه ۴ مارس طی نشست سران اتحادیه عرب که در قاهره برپا شده است در خصوص این تصمیم مناقشه برانگیز اسرائیل بحث و گفتگو کند.

یورونیوز فارسی را در ایکس دنبال کنید

source

توسط jahankhabari.ir