گروه بین‌المللی: خروش جسورانهٔ ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، و جی‌دی ونس، معاون اول او، در کاخ سفید، یکی از مهم‌ترین واقعیت‌های این دوره از تاریخ آمریکا و یک درس قابل توجّه برای حکومت‌های جهان است.

بر اساس گزارش بولتن نیوز از خبرآنلاین، گفته شده بود که زلنسکی برای امضای مقرّر تحویل معادن کمیاب اوکراین به آمریکا، در جایگزینی کمک‌های آمریکایی دوران بایدن به اوکراین، به واشنگتن می‌آید. ولی در مذاکرات با ترامپ، زلنسکی به نشانهٔ وفاداری به حرف خود، که پیش از سفر اعلام کرده بود که این کمک‌ها بلاعوض هستند و حتی یک سنت از آن را هم نخواهد پرداخت، بر حرف خود اصرار کرد.

ترامپ و معاونش تلاش کردند تا زلنسکی را ترس‌زده کنند و او را از آیندهٔ مواجهه با پوتین مترّس کنند و وادار به پذیرش پ(attr)یشنهاد صلح خود و پوتین کنند. ولی زلنسکی با رفع پرده از واقعیّت‌های پشت صحنه پوتین، آن‌ها را فریب‌خورده دانست و با یک تحقیر فراوان، از جلسه مذاکره رسمی برخاست و رئیس‌جمهور آمریکا و معاون اولش را بشدت تحقیر کرد.

جدال پرآواز زلنسکی و ترامپ، باعث ایجاد انعکاس‌های گسترده در رسانه‌های جهان و نظر عموم بین‌المللی شد و به سرعت به نخستین خبر جهان تبدیل شد. این مورد قطعاً مشهود است که آثاری مهم در سیاستمداران کشورهای مختلف و نگاه‌ها و جوامع مختلف جهان داشته و خواهد داشت. حتی کشور ایران نیز می‌تواند از این واقعه نتایج بگیرد. در اینجا به برخی از این تأثیرات نگاهی خواهیم کرد.

۱- طبق اینکه رئیس‌جمهور جدید آمریکا جنگ اوکراین را از حساب‌های اروپا جدا کرده، این جنگ چهار طرفه است که شامل روسیه به عنوان شروع‌کننده و حمله‌کننده، اوکراین به عنوان قربانی، اروپا به عنوان حامی اوکراین و آمریکا که پیش از ریاست ترامپ حامی اوکراین بود اما حالا به سراغ منافع خود برخاسته است. باξ نظر به نقش هر کدام از این چهار طرف در آغاز و ادامهٔ جنگ، آمریکای ترامپ به روشنی نشان داد که هیچ‌گاه به جز منافع خود وفادار نخواهد بود. هرچند این موضوع که آمریکای بایدن هم همین بود، تفاوت بین دو رئیس‌جمهور این است که بایدن در می‌گیرد و ترامپ می‌برد.

۲- یکی از مهم‌ترین اقدامات زلنسکی در جدالش با ترامپ، رفع پرده از واقعیت‌های پشت صحنهٔ پوتین بود. او در برابر دوربین‌ها به ترامپ و معاون اولش گفت که پوتین آن‌ها را مخاطب کرده است. هرچند این موضوع برای ترامپ برانگیز بود، ولی واقعیتی است که از بین سایر رهبران کشورها هم جوانبی دارد که باید به نظر بگیرند و به این نتیجه برسند که به هیچ‌یک از توان‌های شرقی یا غربی نمی‌توان اعتماد کرد.

۳- به نظر می‌رسد که آنچه زلنسکی دربارهٔ پوتین گفت و برخوردی که با ترامپ در کاخ سفید داشت، نتیجه تجربیاتش از رفتار این طرف‌ها در جنگ اوکراین است. بسیاری از رهبران کشورها این تجربیات را دارند ولی شجاعت افشاگی آن را ندارند. تفاوت زلنسکی این است که بدون ارگانی، آنچه فهمیده است را گفت و مهم‌تر از آن، آن را در کاخ سفید گفت. این برخورد زلنسکی، او را به یک قهرمان تبدیل کرده است.

۴- هوایی که ترامپ با فش کردن انداخته بود، با برخورد شجاعانهٔ زلنسکی خاموش خواهد شد و اگر سعی کند برای دفعات بعد هم خود را مانند گذشته قهرمان بیافزاید، این نمایش پهلوانی دیگر کاملاً بی‌خرید خواهد بود. فراتر از شخصیت و کارنامهٔ زلنسکی و بدون اینکه نظری بر او بدهیم، برخورد او در این پرونده به عنوان یک موقعیت برتر ثبت شده است و البته اگر بر این موضع پابرجا بماند.

۵- پیروزی زلنسکی در مجادله‌اش با ترامپ در واشنگتن نشان داد که می‌توان حتی با شیطان هم مذاکره کرد و بر او پیروز شد. اینطور نیست که در هر مذاکرهٔ واحد نتیجه‌ای مطلوب به دست آید. مطلوب‌ترین امر این است که حرف خود را در دنیای بین‌المللی و به گوش و نظر عمومی منتشر کنید. این اقدام هم بسیاری از مسائل را راه می‌کند و شما را به هدف خود نزدیک‌تر می‌سازد.

توسط jahankhabari.ir