سرخط‌های خبر‌ها، مهم‌ترین رویدادهای ایران و جهان را مرور می‌کنند. در این بخش به موارد زیر پرداخته خواهد شد:

– سفر ولودیمیر زلنسکی به لندن و اختصاص وام بریتانیا به اوکراین
– پوشش مشاجره لفظی شدیدی بین دونالد ترامپ و زلنسکی در کاخ سفید از سوی رسانه‌های اروپایی
– موافقت اسرائیل با آتش‌بس حماس در غزه
– منافع عراق در قطع واردات انرژی از ایران

کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا، در دیدار با ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اکراین، همچنین که یک روز پس از مشاجره لفظی شدید دونالد ترامپ و زلنسکی در کاخ سفید برگزار شده بود، به زلنسکی گفت: «همان‌طور که از ه使え تشویق‌ها در خیابان‌ها بیرون شنیدید، شما حمایت کامل بریتانیا را دارید. ما تا زمانی که لازم است، با شما و اکراین خواهیم ایستاد.»

پس از این ملاقات، بریتانیا اعلام کرد که یک وام ۲.۲۶ میلیارد پوندی (معادل ۲.۶ میلیارد یورو) به کی‌یف برای تأمین خریدهای نظامی ارائه خواهد کرد.

زلنسکی کاخ سفید را بدون امضای هیچ توافقی ترک کرد، زیرا رئیس‌جمهور آمریکا و معاونش، او را به بی‌احترامی متهم کرده بودند. این تنش دیپلماتیک که در سطح بین‌المللی پخش شد، واکنش‌های گسترده‌ای در رسانه‌های اروپایی به همراه داشت. تصاویر از این ملاقات که در سراسر جهان پخش شد، واکنش‌های فراگیری از سیاستمداران اروپایی و جهانی به همراه داشت و در روز شنبه یکم مارس (۱۱ اسفند) تیتر اول روزنامه‌های اروپا شد.

یک روزنامه‌ی پر مخاطب یونانی نیز بررسی روزنامه‌های مختلف اروپایی را انجام داد و به سه سناریوی محتمل در آینده پرداخت.

نخست‌وزیر اسرائیل در ۲ مارس (۱۲ اسفند) اعلام کرد که این کشور با پیشنهاد استیو ویتکوف، فرستاده رئیس‌جمهور آمریکا، برای برقراری آتش‌بس موقت در غزه در طول ماه‌های رمضان و تا موعد عید پاسخ موافقت کرده است. این اعلامیه ساعاتی پس از انقضای مرحله اول آتش‌بس قبلی صادر شده‌است. بر اساس این طرح، در روز اول آتش‌بس، نیمی از گروگان‌های نگهداری‌شده در غزه، هم‌زنانده و کشته شده، آزاد خواهند شد. بنا بر اطلاعات، گروگان‌های باقی‌مانده نیز پس از توافق بر سر آتش‌بس دائمی آزاد خواهند شد.

واردات انرژی عراق از ایران همواره با انتقاد دولتمردان آمریکایی روبرو شده است، در حالی که بغداد قادر به تأمین برق مورد نیاز خود نیست. دولت آمریکا با توجه به مشکلات صنعت انرژی عراق، معافیتی برای واردات انرژی عراق از ایران در نظر گرفته بود. اوایل هفته گذشته، ویدانت پاتل، سخنگو وزارت خارجه آمریکا، اعلام کرد که مارک روبیو در گفت‌وگو با محمد شیاع السودانی در خصوص مسائل مختلف، شامل کاهش نفوذ ایران در عراق، صحبت کرده است.

عراق نیز به‌طور فعال در حال بررسی چندین منبع انرژی جایگزین برای کاهش وابستگی به واردات انرژی از ایران است. این کشور واردات برق از ترکیه و اردن را آغاز کرده و تکمیل اتصال به شبکه برق شورای همکاری خلیج فارس تا پایان سال ۲۰۲۵ نیز در دستور کار قرار دارد.

توسط jahankhabari.ir