**پزشکیان: مشکل تغییر افراد نیست، باید ساختار‌ها را اصلاح کنیم | امید ما به نخبگان است**

مسعود پزشکیان در سفر سومین مرحله از پنجمین دوره سفر‌های استانی خود، پنجشنبه ۱۶ اسفند ۱۴۰۳، به شهرستان‌های پردیس، فیروزکوه و دماوند رهسپار شد. در نشست فناوری و نخبگان دانش‌بنیان شرق استان تهران، او با حضور همکاران، اظهار داشت: “هر کسی که بتواند کارشناسی و علمی به رفع ناترازی‌ها کمک کند، دستش را می‌بوسیم.”

پزشکیان تاکید کرد که راه‌حل‌های متنوعی برای حل مشکلات وجود دارد، اما استانداردی برای اجرای کارها و بهره‌گیری از دستاوردهای علمی نیاز است. او اشاره کرد: ” bezpieczeńst داریم به افرادی که دارای علم، مهارت و انگیزه اند، اما تعداد کافی از این افراد وجود ندارد.”

به نظر می‌رسد که ساختار اداری کشور فریز شده است. افراد از صبح تا ظهر کار می‌کنند و یاد گرفته‌اند به همه چیز با یک نگاه مشترک نگاه داشته باشند و خلاقیت را در نظر نگرفته‌اند. پزشکیان افزود: “مشکل از سطح بالاتر نیز وجود دارد؛ ساختاری مشخص برای تحریک خلاقیت نداریم و از راه‌حل‌های نوآورانه بهره‌مند نمی‌شود.”

پزشکیان ادامه داد: “با اعطاء اختیارات بیشتر به استانداران، امیدواریم مسائل بهبود یابد، نه این که بدتر شود. قانون اختیار استان‌ها به استانداران منتقل شده است، اما عملکرد افراد به طوری بوده که همه چیز در هم خورده است. با دستورهایی که داده شده، باید به گونه‌ای عمل کرد که بتوان از راه‌حل‌های توسعه‌ای و کاربردی بهره برد، اما این اتفاق نیفتاده است.”

در ادامه، پزشکیان به تک‌جانه‌گی و تک‌رشته‌بودن دانشگاه‌های گذشته اشاره کرد و گفت: “امروزه دانشگاه‌ها به صورت چند بعدی تکامل یافته‌اند، اما ما همچنان در بستر‌های قبلی راه می‌رویم. اختیار دادن به افراد و استان‌ها به معنای رفتار دلخواهانه آنها نیست؛ بلکه به راه‌حل‌های اساسی برای بهبود و احیای وضعیت‌ها اشاره دارد. مشکل از تغییر افراد و هوشیاری آنها نیست؛ بلکه اصلاحات در ساختارها و اجرای قوانین به درستی مورد نیاز است.”

او تاکید کرد: “وقتی از کشورها به استان‌ها سرمایه‌گذاری می‌کنیم، به روش‌ها و الگوهای قدیمی سر می‌زنند، در حالی که اگر آن روش‌ها کارساز بودند، امروز با این مشکلات مواجه نبودیم. برای رفع ناترازی‌ها راه‌حل‌های علمی و آزمون‌شده وجود دارد، اما نحوه اجرای آنها مهم است. با بزرگ شدن شهر‌ها، باید به فکر خدمات شهری، آب و برق باشیم. اگر تعادل بین منابع و مصارف رعایت نشود، در آینده مشکلات جدی رخ خواهد داد.”

در مثالی از دوره دانشجویی خود، پزشکیان گفت: “در دوره میکروبیولوژی، می‌آموختیم میکروب‌ها یکباره مواد غذایی را می‌خورند و رشد می‌کردند، اما با تمام شدن غذا، همه مردند. اکنون همچین مشکلی را داریم. همکاری‌ای که بین ما وجود دارد، کمک به توسعه‌ی شماست و وظیفه‌ی ما بسترسازی و تقویت آینده‌نگری شماست.”

پزشکیان به تلاش‌های توسعه منطقه مکران اشاره کرد: “امکانات توسعه در این منطقه به دلیل شرایط دریایی خوب است، و تلاش می‌کنیم آن را بهتر کنیم تا بتوان به راحتی از آن برای شهرسازی، واردات و صادرات و حتی مراکز اقتصادی استفاده شود.”

او تذکر داد: “نداشتن واکنش‌های مناسب از سوی مقامات بالایی منجر به بی‌تفاوتی می‌شود. تلاش می‌کنیم نگاه مدیران ارشد را اصلاح کنیم. به عنوان مثال، در دوره دانشجویی، تمام تلاش به درمان بیماران می‌گذاشتم، اما با گذشت زمان و عدم توجه مقامات، بی‌تفاوتی پیدا کردم.”

پزشکیان در نهایت تاکید کرد: “باید سیستمی ایجاد کنیم که همه ایرانیان در سراسر کشور خدمات برتر دریافت کنند. ساختن بیمارستان یا مرکز درمانی در یک شهر جنبه‌ای از حل مشکلات است، اما باید بر ساختار‌ها کار کرد. معیوب‌های سازمانی را شناسایی کنید و همکاری‌تان با وزارت بهداشت به حل مشکلات کمک کند.”

توسط jahankhabari.ir