**گزارش شهرآرانيوز: آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی در خطبه دوم نماز جمعه 17 اسفند، که همزمان با نخستین جمعه مبارک ماه رمضان بود، به مشکلات همزیستی جوامع دینی و مادی پرداخت. علم‌الهدی اشاره کرد که امروز توسعه ارتباطات جهانی جوامع را به یکدیگر وابسته ساخته و جامعه‌های دینی نیز مجبور به ارتباط با جوامع مادی شده‌اند، با این حال تفاوت‌های ماهوی بین این دو جامعه وجود دارد.**

علی‌لstract بنا به این که جامعه‌ای که بر اساس دین زندگی می‌کند و جامعه‌ای که الهیات را در هیچ‌گاه مطرح نمی‌کند، دو جامعه کاملاً متفاوت هستند، ایشان توضیح دادند: در جامعه‌ای که خدا در زندگی آن حضور دارد، همه چیز به خدای منحصر می‌شود و افراد برای نماذ و روزه‌داری آماده‌اند. در مقابل، جامعه‌ای که خدا را مطرح نمی‌کند، دیگر انگیزه‌هایی مانند پول و قدرت را مطرح می‌کند.

**بهره‌برداری منفعت‌طلبانه از انگیزه‌های انسانی**

علم‌الهدی بیان کرد که انسانی که خدا را نمی‌پذیرد، انجام کارها را بر اساس دوستی یا اخلاق شایسته نیست، مگر آن که این کارها به منفعت خودش بازگردانند. این افراد فقط برای پیشبرد منافع خود عمل می‌کنند و اخلاق و انسانیت برای آن‌ها معنی ندارد.

**استفاده همیشگی دشمن از مشکلات داخلی**

اعضای هیئت حکومتی جوامع مادی، بر اساس شواهد تاریخی، همیشه برای پیشبرد منافع خود از ضعف‌ها و مشکلات داخلی کشورها استفاده کرده‌اند. ایشان اضافه کردند که این برای آمریکا رایج است که در تمام ارتباطات خود، به دنبال کسب قدرت و ثروت است و حتی از دوستان قدیمی‌اش در زمان نیاز برای حفظ منافع خود سر باز زده است.

**تجربه تلخ تاریخی دوستی با آمریکا**

عضو مجلس خبرگان رهبری، با اشاره به تجربه تاریخی دوستی با آمریکا، اظهار داشت که آمریکا پس از شکست انقلاب اسلامی، ظهیرالدین صدام را وادار کرد تا علیه ایران عمل کند. پس از شکست صدام، آمریکا عراق را به تصرف خود درآورد و صدام را به محکومیت رسocus کرد. همچنین اشاره کرد به تجربه مشابهی با معمر قذافی که پس از پذیرش دوستی با آمریکا و تخلیه فناوری هسته‌ای خود، توسط آن‌ها خیانت شد و به حذف کامل از صحنه سیاسی منجر شد.

**نگاه رهبری به مذاکره، عاقلانه و مستدل است**

علم‌الهدی با انتقاد از برخی موضع‌گیری‌های سیاسی، به خصوص برخی از اعضا که از رهبری برای عدم مذاکره با آمریکا مبایزیت می‌کنند، گفت: رهبری بیش از همه بر اساس منافع ملی و تجربیات تاریخی تصمیم‌گیری می‌کند و این موضوع باید با کمال شرافت و عقل در نظر گرفته شود.

**قانون حجاب، نهی از منکر است**

در مورد قانون حجاب، علم‌الهدی اظهار داشت: اجرای این قانون نقش مهمی در محافظت از ارزش‌های اسلامی و هویت ملی ایران دارد. او تأکید کرد که نهی از منکر و اجرای فریضه‌های الهی، وظیفه اholes یک جامعه دینی است و نباید به دلیل مقداری ابزارسازی اجتماعی، از آن سر باز زده شود. ایشان بر اهمیت حفظ ارزش‌های مذهبی در جامعه و پابرازی از اجرای قانون حجاب تأکید کردند.

توسط jahankhabari.ir