مهدی فیض

مهدی فیض، فعال فرهنگی و عضو هیئت علمی سازمان جهاد دانشگاهی در گفت‌وگوی خود با ایکنا، در مورد ضرورت افزایش توانمندی‌های فرهنگی و استفاده از پیشرفت‌های نرم‌افزاری جمهوری اسلامی ایران برای مقابله با جنگ نرم و حملات فرهنگی دشمنان، گفت: در حوزه فعالیت‌های فرهنگی، می‌توانیم از دو مسیر مختلف استفاده کنیم. یکی این است که به هر سوژه‌ای که مطرح می‌شود، توجه کنیم. به‌عنوان مثال، اگر موضوع حجاب باشد، بر آن متمرکز‌شده و یا اگر مسئله تحریم‌ها منʺژار کرد، روند تحلیلی خود را در این زمینه شروع کنیم. در این مسیر، ما در مواجهه با تهدیدات طراحی‌شده توسط دشمن، قادر به دفاع از خود خواهیم بود.

او ادامه داد: مسیر دیگر این است که عموم مردم و تمام آنهایی که مسلمان هستند، به‌گونه‌ای تربیت شوند که به‌طور عمیق با قرآن مشغول باشند. انس و مؤانست با قرآن و تدبُر در آیات الهی، فردیت انسانی را تقویت می‌کند و باعث می‌شود که مسلمانان و مردم بتوانند پاسخ سؤالات خود را از روی قرآن بیابند.

فیض بیان کرد: دشمن به‌طور مستمر تلاش می‌کند تا شبهات مختلفی را ایجاد کند و جامعه ایران را از انس و تلا_role=呈现 متفکر با قرآن دور کند. دشمن مثلاً مدام سؤال‌ها و شبهاتی در مورد حجاب و ضرورت رعایت آن در جامعه مطرح می‌کند، اما اگر جامعه‌ای قرآنی و به‌گونه‌ای که با قرآن انس داشته‌است، مواجهه‌اش با این مسائل به‌راحتی حل می‌شود.

او ادامه داد: فردی که با دین و قرآن مؤانست دارد، پاسخ‌های این سؤالات و شبهات را پیدا خواهد کرد. این فرد درک می‌کند که چرا دشمن برای تهاجم فرهنگی فشارهای اقتصادی را تحریم می‌کند و چرا مقادیر اسلامی را زیر سؤال می‌برد. مهم‌ترین ابزار در مقابله با حملات جنگ نرم و تاکتیک‌های نرم‌افزاری دشمن، تحکیم انس و مؤانست با قرآن و تدبُر در آیات الهی است.

در ادامه، مهدی فیض با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران پرچمدار نظام نوین اسلامی است، افزود: برای حفظ و نگهداری این مردمه، باید توانمندی‌های اسلامی و فرهنگی جمهوری اسلامی به کل جامعه معرفی شود و همیشه آماده آن باشیم که با چالش‌های جدید رو به رو شویم. از مهم‌ترین جهاد‌ها، انس و تدبُر با قرآن است.

توسط jahankhabari.ir