شب بیست و یکم ماه مبارک رمضان که احتمال زیادی برای بودن شب قدر در آن وجود دارد، دارای افعال ویژه‌ای است که باید در آن انجام شود. به گزارش شفق نا، این شب از شب‌های نورانی است و از اهمیت بیشتری نسبت به شب‌های دیگر این ماه برخوردار است.

برخی از اعمال پیشنهادی برای این شب عبارت‌اند از:
– غسل، احیای شب، و زیارت
– نماز هفت توحید
– قرآن بر سر گرفتن
– نماز صد رکعت
– دعای جشن کبیر و دعاهای دیگر.

از هر کسی توصیه می‌شود که در شب‌های بیست و یکم و بیست و سوم به طور خاص، تلاش کند تا شب قدر یکی از این شب‌ها باشد و عبادت‌های خود را افزایش دهد. توصیه‌های خاصی برای خواندن دعاهای شب‌های دهه آخر ماه رمضان وجود دارد.

امام صادق (علیه‌السلام) در هر شب از دهه آخر ماه رمضان پس از نمازهای واجب و مستحب، دعاهای خاصی را خوانده‌اند. نمونه‌ای از آن‌ها عبارت است از:
– «پناه می‌آورم به عظمت ذات بزرگ‌منش خداوند از اینکه ماه رمضان از من سپری شود یا سپیده این شب طلوع کند و از سوی من نزد تو گناهی یا پی‌آمد منفی کاری مانده باشد که مرا بر آن عذاب نمایی.»

سید ابن طاووس نیز در کتاب «اقبال» از ابن ابی عمیر نقل کرده‌است که امام صادق (علیه‌السلام) در هر شب دهه آخر ماه رمضان دعایی خاص را خوانده‌اند که ماه رمضان و شب قدر را ستایش کرده و از خداوند تقاضای برخورد خاصی دارد.

منابع مذهبی نیز پیشنهاد می‌کنند که در این شب از غسل و اعتکاف استفاده کنید. حضرت رسول (ص) در هر شب این دهه غسل می‌کرد و اعتکاف که در این دهه استحباب بسیار دارد، می‌تواند به معنای دو حج و دو عمره ثواب بیافزاید.

در نهایت، شیخ مفید توصیه می‌کند که در این شب صلوات بسیار فرستیده و در نفرین بر ستم‌کنندگان به آل محمد (صلی‌الله‌علیه و آل‌ه) و در لعن فرستادن بر قاتل امیرالمؤمنین (علیه‌السلام) تلاش کنید.

توسط jahankhabari.ir