**گزارش سیاسی خبرگزاری رسا**

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، در برنامه گفت و گوی ویژه خبری سیما به امتیازات مهم مجلس در سال 1403 پرداخت. قالیباف در ابتدای بیانیه هایش به شرایط اقتصادی گذشته اشاره کرد و گفت که از سال های هفت تا هشت پیش، کشور با تورم بین 30 تا 40 درصد مواجه بوده است، که برخی عناوین حتی بیش از این افزایش داشته‌اند. این وضعیت بسیار مشکل‌ساز برای مردم بوده است.

قالیباف ادامه داد که در سال 1403 تلاش شد تا تورم از 40 درصد به حدود 30 درصد کاهش یابد، اگرچه برخی عناوین همچنان با چالش‌ها مواجه بودند. او با تاکید بر نقش قانون‌گذاری مجلس، اشاره کرد که مجلس ملزم است مسائل را به صورت درست شناسایی کرده و بررسی‌های لازم را انجام دهد. در مجلس یازدهم نیز قدم‌های مهمی برای کاهش تورم و حمایت از اقشار ضعیف برداشته شد.

به گزارش او، یکی از این اقدامات تصویب قانون کالابرگ الکترونیک بود که از سال 1401 به اجرا در آمد. اما به دلیل عدم آمادگی زیرساخت‌ها، اجرای آن با تأخیر همراه بود. این موضوع در دولت سیزدهم پیگیری شد و اخیراً اجرای آن آغاز شده‌است.

قالیباف تصریح کرد که مجلس همچنین تمرکز بر حل مشکلات معیشتی مردم بوده است. او مثالی از این اقدامات را ارائه کرد: تصویب قانون کالابرگ الکترونیک که از سال 1401 به اجرا در آمد. این طرح تلاش می‌کند بخش عمده‌ای از مشکلات معیشتی اقشار کم‌درآمد، به ویژه سه دهک فقیر جامعه، را با ارائه کالاهای اساسی مانند مواد غذایی، دارو و لوازم خانگی برطرف کند.

در ادامه، قالیباف به برخی از اقدامات مهم مجلس اشاره کرد، از جمله اصلاح قانون بانک مرکزی، توجه ویژه به نظام تأمین مالی، مقابله با قاچاق ارز و کالا و افزایش درآمدهای مالیاتی. او توضیح داد که بسیاری از این قوانین تصویب و ابلاغ شدند، اما برخی هنوز به اجرا نیامده‌اند.

قدم‌های مهمی دیگر نیز در مجلس یازدهم برداشته شد، از جمله تصویب توافقنامه تجارت آزاد بین اتحادیه اقتصادی اوراسیا و ایران. در این توافق، تعرفه‌های بیش از 800 قلم کالا برای تسهیل تجارت با کشورهای عضو اوراسیا کاهش یافت که این اقدام به تقویت تولیدات داخلی و تسهیل تجارت خارجی کشور کمک کناک.

قالیباف تاکید کرد که موضوعات اقتصادی و تورم از مهم‌ترین مسائل مورد توجه مجلس و دولت بوده‌اند. او اظهار داشت که برای کاهش تورم و حمایت از اقشار آسیب‌پذیر جامعه، طرح‌های حمایتی مسئولیت‌ها را بر عهده داشته‌اند.

در پایان، قالیباف به برنامه‌های مجلس چهاردهم اشاره کرد و گفت که در بودجه سال 1404 و برنامه هفتم توسعه، که از تیرماه امسال ابلاغ شده‌است، اقدامات مشخصی برای عقب‌نشینی اهداف اقتصادی و حمایت از اقشار مختلف جامعه در نظر گرفته شده است.

توسط jahankhabari.ir