نماینده ای از پارلمان ترکیه در یک سخنرانی انتقادی، به حمایت مخفی دولت اردوغان از اسرائیل اشاره کرد. او ادعا کرد که خلبانانی که بمباران غزه و فلسطین می‌کنند، آموزش دیده‌اند در قونیه، و سوخت هواپیماهای اسرائیلی از اسکنادره تأمین می‌شود. همچنین، غذای سربازان اسرائیلی از آلانیا به آن‌ها ارسال می‌شود و آب مورد نیاز آن‌ها از ماناوگات تأمین می‌گردد.

وی افزود که تجارت بین ترکیه و اسرائیل همچنان ادامه دارد و حجم آن به حدود ۲۰ میلیارد دلار می‌رسد، از جمله صادرات فولاد و آهن. او گفت که حتی سلاح‌های اسرائیل نیز ممکن است با حمایت ترکیه تأمین شود و دست/text به دولت ترکیه برای متوقف کردن حمایت از اسرائیل کشید.

نماینده پارلمان برای دولت ترکیه گفت: «اگر جرأت دارید، بیایید حقیقت را بیان کنید.» او از مردم ترکیه خواست تا در قیام توانomain کنند و از حمایت از فلسطین پشتیبانی کنند. این نماینده پرسید که آیا دولت ترکیه قرار است فقط با متن‌های توییتری، شعارهای خشونت‌بار و محکومیت‌های کلامی ادامه aute دهد؟ یا اینکه حمایت از فلسطین را جزو برنامه‌های بلندمدت خود مانند پروژه‌های ۲۰۵۳ و ۲۰۷۱ قرار دهد؟

وی از ارسال پهپادها به اوکراین و سلاح به آذربایجان یاد کرد و در مورد فلسطین افزود: «آیا تنها به دعا و امیدها سنده خواهید داشت؟» دوباره از دولت ترکیه تقاضا کرد که حمایت از اسرائیل را متوقف کند و گفت که اقدام‌های انسانی و ارسال مواد غذایی نیز کافی نیست. او تأکید کرد: «باید حمایت خود را از اسرائیل متوقف کنید و در این زمینه گام‌های جدی بردارید.»

این سخنرانی واکنش‌های متنوع و گسترده‌ای در ترکیه و منطقه ایجاد کرده است.

توسط jahankhabari.ir