
خبرآنلاین: محمد هاشمی رفسنجانی، رئیس سابق سازمان صدا و سیما:
یک روز آقای صادق طباطبایی به من تلگراف زد و گفت که میخواهد به دیدار بیاید. او گفت که یکی از دوستان خود را هم همراه بر میآورد. وقتی به جلسه رسیدند، دیدم همراه آقای شجریان است. آقای شجریان در همین هنگام، از سازمان صدا و سیما حمایت کرد و گفت که سازمان به موسیقی ایرانی رونق زده و از موسیقیهای ناپاک دست برداشته است. او ابراز شادمانی کرد که اکنون موسیقیهای پخشی در تلویزیون اصیل ایرانی هستند و خودش نیز در آن سبک فعالیت میکند. او بیدرنگ اجازه پخش ربنایش را از تلویزیون مطرح کرد.
(گفته میشود که از سریال «هزار دستان» بیش از ۱۰ قسمت حذف شدهاست.) بیش از آن، به حدود ۳۰ قسمت رسید. شورای طرح و برنامه که آقای فخرالدین انوار رئیس آن بود، تخ زنیهای سناریو را بررسی کرد. بخشهای مرتبط با رضا شاه و محمدرضا شاه، به خاطر تبلیغگری تازی و تطهیر کننده، حذف شدند. پس از این تغییرات، از ۳۶ قسمت سناریو، تقریباً ۳۰ قسمت کنار گذاشته شدند. ماندهای که باقی ماند، داستان «شش انگشتی» بود که در نهایت ساخته شد و از تلویزیون پخش گردید.
(آیا تقریباً ۳۰ قسمت از سریال حذف شد؟) بله، دلیل حذف این بود که محتوای آنها با نگاه رسمی جمهوری اسلامی همخوانی نداشت. این سریال ابتدا توسط آقای حاتمی برای دوره شاه نوشته شده بود، اما پس از انقلاب نمیتوانست با همان روند ساخته شود. پس از مورTHENچههای امضایشده، سریال ساخته شد و پخش گردید.
(پیدا کردن هنرمندان قدیمی دشوار بود؟) بسیار دشوار بود. ما مجموعی از حدود ۱۶۰ تا ۲۰۰ هنرمند داشتیم؛ از خوانندگان و نوازندگان تا سرایندگان و تهیهکنندگان. افرادی همچون مرضیه، گوگوش، پوران، سیما بینا، ایرج، گلپایگانی و بسیاری دیگر در این فهرست قرار داشتند. برخی از این هنرمندان پیدا شدند، اما برخی دیگر از ایران دور شده بودند.
(آیا با گوگوش نیز حساب و کتاب را هماهنگ کردید؟) بله، در یک روز گوگوش با یک چادر مشکی به دفتر ما آمد تا پولش را بگیرد. وقتی چک را گرفت، بسیار خوشحال شد و پیشنهاد داد برای ما یک ترانه بخواند، که قبلاً برای امام خمینی خوانده بود. ما از شما تشکر کردیم اما اجازه خواندن را نگذاریم.