
سید احمد علمالهدی در جلسه تفسیر آیات قرآن، که در حسینیه دفتر نماینده ولیفقیه در استان خراسان رضوی برگزار شد، بیان کرد: بیستمین آیهی سوره قصص، که مربوط به آیات زندگی است، میگوید که خداوند سعادت اخروی را به کسانی میبخشد که ناخواهان برتریجویی و فساد در زندگیشان هستند.
علیالهدی افزود: این انحرافات اجتماعی متأثر از مفاهیم و افکار منفی در جامعه هستند. در جامعه ما، که با یک نظام اسلامی اداره میشود، دو گروه اقلیتی وجود دارد: اقلیت جهادی که حیات خود را به نفع همت و همراهی در راه خدا تنظیم کردهاند، و اقلیت مادهپرست که فقط به سود اقتصادی فکر میکنند. اکثریت جامعه نیز تحت تأثیر این دو گروه قرار گرفتهاند.
وی ادامه داد: اگر اقلیت جهادی نفوذ بیشتری یابد، جامعه به یک جامعه متعادل و ثابت تبدیل خواهد شد اما اگر اقلیت مادیگرا غالب شوند، جامعه به یک محیط رقابتی و غیر انسانی تبدیل خواهد شد. این شرایط میدان جهاد برای اقلیت جهادی و میدان سودبری برای اقلیت منفعتطلب فراهم میکند.
علیالهدی تأکید کرد: در شرایط موجود، اقتصاد فشرده و بیثبات است و برخی از افراد از این وضعیت برای سود آوری استفاده میکنند در حالی که اقلیت جهادی در تمام حوزههای جامعه به دنبال کمک به افراد آسیبپذیر هستند.
وی پرسش کرد: اگر جامعه میخواهد پیشروی کند، کدام یک از این دو اقلیت باید بیشتر توسعه یابد؟ برای پاسخ به این سوال باید دلیل شکلگیری این گروهها را بررسی کنیم.
علیالهدی اشاره کرد: برخی از افراد بر اساس ایمان و فطرت خود به دنبال کسب رضایت خدا میروند و خود را برتر از دیگران نمیبینند. در مقابل، دیگری تنها به دنبال ثروت و سود هستند و محور زندگیشان بشیء و نفسانیت است.
وی نیز به آیه ۸۳ سوره قصص اشاره کرد: این آیه میگوید که سلامتی اخترای برای کسانی است که ناخواهان برتریجویی و فساد هستند و پایان برای پرهیزکاران خواهد بود. داستان قارون در این سوره نیز نشان میدهد که 籠زگیهای مادی میتواند منجر به گرایشهای منافعطلبانه و قدرتطلبانه شود.
علیالهدی ابراز کرد: قارون با کسب ثروت زیاد احترام و popular بود و مردم خواستند شبیه او بشوند. این زمانی که وی با فکر قدرتطلبی افتاد. این همین الگو را میتوان در جامعهمان دید که هنگامی که شخصی ثروتمند میشود، به دنبال مسئولیتهای دولتی برای کسب قدرت است.