رئیس شورای راهبردی روابط خارجی، سید کمال خرازی، در مورد راهبرد آمریکا در مذاکره با ایران می‌گوید: راهبرد آمریکا برای مذاکره با ایران بر اساس تشدید تحریم‌ها و تهدیدات نظامی است، با هدف دست‌انداختن ایران به مذاکراتی که قواعد آن مشخص نیست و اعتماد به وعده‌ها و تعهدات طرف مقابل وجود ندارد. این راهبرد به نظر می‌رسد که آمریکا سعی دارد خواسته‌های خود را به ایران تحمیل کند، و خرازی این را “تحکم و تهدید” می‌نامد.

وزیر خارجه پیشین ایران، ابراز کرد که ایران همه راه‌ها را برای مذاکره با آمریکا نبسته است، بلکه برای ارزیابی طرف مقابل آماده است. او اضافه کرد که ایران آماده مذاکره غیرمستقیم است تا به شرایط خود اعلام کند و تصمیمات لازم را بگیرد.

در تحلیل رفتار اخیر مسئولین آمریکایی، خرازی گفت: این رفتار به نوعی جنگ روانی تبدیل شده است با القای سیاستی که یا جنگ یا مذاکره است. او بر این باور است که تصريحات متضاد و نامه‌های ارسال شده توسط ترامپ و دیگر مسئولین آمریکایی هدف‌شان ایجاد سردرگمی و فضایی دو قطبی در ایران است. برخی در ایران ممکن است این تصريحات را به عنوان فرصتی برای حل مشکلات تاریخی ایران و آمریکا ببینند، اما خرازی این امر را نمی‌پذیرد و المان‌های مخالف را در ساختار حکومت آمریکا دانسته است.

خرازی ادامه داد که اگر ترامپ با کشور، روحیه و تاریخ ایران آشنا بود، راهبرد متفاوتی دنبال می‌کرد. او به عناوینی مانند احترام به تاریخ و تمدن ایران، مخالفت با تحکم و تهدید، و پذیرش ایران به عنوان یک قدرت منطقه‌ای اشاره کرد. او تأکید کرد که برای مذاکره‌ای موفق، باید بر اصول حاکم بر احترام متقابل و اجتناب از تهدید تأکید شود.

خرازی نتیجه گرفت که مسئولین جدید آمریکا فاقد درک تاریخی روش‌های ناکام گذشته اند و به تکرار آنها ادامه می‌دهند، با این فرض که بتوانند ایران را به مذاکراتی که نتیجه آن از پیش مشخص است بکشانند. با این حال، ایران همچنان همه راه‌ها را برای مذاکره باز نگه داشته و آماده است برای ارزیابی طرف مقابل و تصمیم‌گیری مناسب.

توسط jahankhabari.ir