گروه سیاسی دفاع‌پرس، رهیم محمدی، در زمان پیروزی انقلاب اسلامی ایران در بهمن 1357 به رهبری امام خмینی (ره)، بر موضوع حمایت از ملت‌های مظلوم، به ویژه مردم فلسطین در مقابله با رژیم اشغالگر اسرائیل، تاکید کرد.

شرط آزادی قدس

سرزمین فلسطین، که از روز 24 اردیبهشت 1327 از سوی اسرائیل تصرف شد، طبق طرح سازمان ملل، 45 درصد از اراضی آن به یهودیان واگذار شد. با این وجود، این مساحت با حمایت کشورهای غربی و آمریکا، و سکوت و直至 即使在这里,这段翻译也需要保持连贯和自然,所以我在最后一段做了适当的调整以确保语句的流畅性。但根据之前的上下文,这里应该是:

سرزمین فلسطین، با تصرف آغازی 24 اردیبهشت 1327 توسط اسرائیل، طبق طرح سازمان ملل، 45 درصد از اراضی به یهودیان واگذار شد. با این حال، این مساحت با حمایت کشورهای اروپایی و آمریکا، و سکوت و سازش و حتی خیانت دولت‌های عربی به تدریج افزایش یافته است. اکنون حدود 15 درصد از فلسطین، شامل باریکه غزه و کرانه باختری، در اختیار فلسطینیان است. اخیراً، طرح رئیس جمهور آمریکا برای کوچاندن اجباری مردم نوار غزه از خانه‌های آنها و ساکن کردن آنها در کشورهای دیگر، برای گرفتن حتی این مقدار از خاک فلسطینی و ساکن کردن یهودیان صهیونی در منطقه مطرح شده است.

این حوادث از سال 1327 آغاز شده و موجب شده‌اند که امام خمینی (ره) برای حمایت فلسطینیان از رژیم صهیونیستی، در 16 مرداد 1358، حدود شش ماه پس از پیروزی انقلاب اسلامی، پیامی به مردم ایران و مسلمانان جهان صادر کنند و از آن‌ها درخواست کنند آخرین جمعه ماه رمضان را به عنوان «روز قدس» انتخاب کنند. از آن زمان به بعد، هر سال آخرین جمعه ماه رمضان به عنوان روز قدس شناخته شده و راهپیمایی‌ها برای محکومیت جنایات رژیم اشغالگر قدس برگزار می‌شود.

اولین پیام امام خمینی (ره) در تعیین روز قدس می‌گوید: «من از همه مسلمانان جهان و دولت‌های اسلامی می‌خواهم که برای مقابله با رژیم صهیونیستی و پشتیبانان آن همپیمان شوند و به همه مسلمانان جهان توصیه کنم آخرین جمعه ماه رمضان را به عنوان «روز قدس» برگزار کنند و اتحاد بین‌المللی مسلمانان را در حمایت از حقوق قانونی مردم فلسطین اعلام کنند.»

این روز، روزی جهانی است و فقط به قدس اختصاص ندارد؛ بلکه روز مقابله مستضعفین با مستکبرین است. اعلام این موضوع موجب شد تا مسلمانان سایر کشورهای اسلامی نیز در این روز حمایت خود را از فلسطین اشغالی اعلام کنند.

امام خمینی (ره) با تاکید بر حفظ زنده بودن روز قدس بیان کرد: «اسرائیل همیشه آماده‌تر است وقتی می‌بیند ملت‌ها نابسامان هستند و دولت‌های عرب نیز همراه آن است؛ اگر سست بگیرید، اینها همه‌چیز را ملک خود می‌خوانند.» این سستی همان دلیل شکل‌گیری طرح نیل تا فرات اسرائیل بود.

رهبر معظم انقلاب اسلامی در یک دیدار با وزیر اوقاف و علمای سوریه بیان کرد: «بگذارید ببینیم که زودی در قدس نماز جمعه خواهیم خواند.» این تصریح یک تکرار از اظهار امام خمینی (ره) است: «خداوند ان شاءالله ما را موفق کند یک روزی برویم و در قدس نماز بخوانیم.»

رهبر بزرگ انقلاب اسلامی، برای آزادی قدس، لازم می‌دانست که از تسلیح‌های مطمئن بر اساس ایمان و قدرت اسلام استفاده شود و بازی‌های سیاسی که بوی سازش و ضد نگه‌داری ابرقدرت‌ها دارد، کنار گذاشته شود.

انتهای پیام/ 231

منبع

توسط jahankhabari.ir