پس از پایان جنگ اوکراین، انتظار می‌رود که ناتو سریعاً به دستیابی به فناوری‌ها و طراحی‌های پهپادهای اوکراینی بپردازد. برخی از کارشناسان معتقدند مذاکرات صلح فعلی به پایان جنگ منجر نخواهد شد، اما اگر این مذاکرات موفق باشند، چند اتفاق مهم رخ خواهد داد.

همان‌طور که اوکراین برای اولین بار از زمان ورود روسیه به سرزمین خود (در فوریه 2022) بتواند آزادتر تنفس کند، نیروی حافظ صلح بزرگی ممکن است در این کشور مستقر گردد. با توجه به تنش‌های فعلی میان اروپا و آمریکا، این موضوع بسیار جدی خواهد بود. سؤال اینست که آیا ارتش‌های اروپایی آماده‌اند تا بدون یا با کمترین مداخله آمریکا یک نیروی حافظ صلح قوی را در اوکراین مستقر کنند.

یکی از مهم‌ترین د돈های این اتفاقات این است که پهپادهای جنگی پیشرفته و آزموده‌شده اوکراینی ممکن است به‌طور سریع در دسترس ارتش‌های غربی قرار گیرند. اوکراین در سه سال گذشته توانسته است صنعت پهپاد خود را به‌طور چشم‌گیری توسعه دهد و اکنون از پیشگامان این حوزه در دنیا شناخته می‌شود. با وجود حملات مداوم، صنایع دفاعی اوکراین قادرند پهپادها را از مرحله تأمین مواد اولیه تا اجرای حملات بر هداف‌های روسیه تولید کنند.

پهپادهای اوکراینی از کیفیت بالایی برخوردارند، به‌ویژه مدل‌های «دید اول شخص (FPV)» و شهپادهای دریایی که به توجه بسیاری از ارتش‌های جهان دست‌یافته‌اند. بنابراین، ناتو احتمالاً در بلندمدت قراردادهایی برای بهره‌مندی از فناوری‌ها و طراحی‌های اوکراینی منعقد خواهد کرد. تولیدکنندگان سلاح در کشورهای متحد نیز پیشنهادهای مشترک برای تولید و به اشتراک‌گذاری فناوری ارائه خواهند داد تا طراحی‌های اوکراینی را به بازارهای بین‌المللی صادر کنند.

پهپادهایی مانند آنچه در اوکراین مورد استفاده قرار گرفته‌است، قطعاً بخشی از آینده جنگ‌افزارها خواهند بود، اما نقش آنها ممکن است متفاوت از آنچه در اوکراین مشاهده شده است، باشد. تغییرات جوهری در شیوه‌های جنگی معمولاً زمان‌بر هستند و ممکن است روش‌های جدیدی در آینده ایجاد شوند که کارایی پهپادها را تغییر دهند.

اوکراین به‌طور مداوم در حال بهبود و پیچیده‌سازی پهپادهای خود است و فناوری‌های جدیدی مانند استفاده از سیم فیبر نوری برای ارتباط با اپراتورها به کار گرفته است. همچنین، اوکراین از سیستم‌های پهپادی کوچک و ارزان به سیستم‌های پیچیده‌تری تبدیل شده است و طراحی‌هایی مانند بمب‌افکن‌های بدون سرنشینی که بمب‌های 250 کیلوگرمی را حمل می‌کنند و بعد از حمله به هدف باز می‌گردند، معرفی کرده است.

این نوآوری‌ها می‌توانند اوکراین را به شریک استراتژیک ناتو تبدیل کنند و صنعت صادراتی قوی خلق کنند که منجر به ورود ارز خارجی قابل توجهی به این کشور شود. اوکراین، به دلیل کمک‌های مالی گسترده و حمایت‌های دیگری که دریافت کرده است، قدردان این همکاری‌ها خواهد بود و تلاش خواهد کرد تا نقش خود در معماری امنیتی ناتو را برآورد کند.

در حال حاضر، اوکراین حدود 160 میلیارد دلار بدهی دارد، که 60 میلیارد دلار آن در سه سال گذشته تجمع یافته است. بانک مرکزی اوکراین قطعاً از جریان ثابت ارز خارجی به见، به‌ویژه در شرایط گذار به مرحله پرداخت بدهی‌های جنگی، استقبال خواهد کرد.

توسط jahankhabari.ir