به گزارش خبرگزاری شهرآرا؛ یکی از نشانه‌های حضور مردم در نهضت امام خمینی پس از انقلاب اسلامی، در شرکت‌ی در انتخابات تجلی یافت. یک واقایه نادر در کشوری تازه‌پیروز از انقلاب، در دوران انتقال قدرت به دولت موقت، پنج مراحل انتخاباتی در همان سال 1358 انجام شد.

با وجود این حضور تاریخی مردم در فرآیندهای دموکراتیک، روانی از شکوک و شبهات غیرمنطقی از طرف طرف‌داران نظام پهلوی و مFurthermore, despite this remarkable track record of public participation in governance, a wave of orchestrated doubts and unfounded allegations has been leveled against it, both internally and externally. To counter these misrepresentations and distortions, revisiting the events of the 12th of Farvardin is essential.

سال 1358 یک دوره منحصر به فرد در تاریخ ایران پس از سقوط پادشاهی بود و به عنوان سال طلایی برگزاری انتخابات شناخته می‌شود. نظام جدید جمهوری اسلامی، پس از سال‌های سیاه دیکتاتوری، فصل جدیدی از آزادی رای‌گیری را آغاز کرد.

پس از موفقیت درemie-asti واقعیت مشارکت مردم از طریق همه‌پرسی برای تعیین نوع حکومت، هجده ماه بعد، آن‌ها در انتخابات با حماسه‌ای شرکت کردند که بیش از 98 درصد رای را جذب کردند و 97 درصد آرای خود را به جمهوری اسلامی اعطای کردند (روزنامه اطلاعات، 21 فروردین 1358).

برخلاف دعاوی گروه‌های مخالف و ضد انقلاب که این انتخابات را به عنوان یک فرآیند تک‌صدایی نشان می‌دهند، فضای رسانه‌ای ایران در آن زمان اختیار روزنامه‌های تعلق‌دار به نیروهای چپ، ملی و مذهبی بود. این رسانه‌ها به طور آزاد می‌توانستند نظرات مختلفی را منتشر کنند (تاریخ تحولات سیاسی جمهوری اسلامی ایران، صفحات 38-41).

در این مورد، حضرت رهبر هم چنین گفته‌اند:

«خاطره‌ای که فقط اشاره می‌کنم، مخالفت‌هایی که با رأی‌گیری به این شکل وجود داشت. این مخالفت‌ها از سوی جناح‌های مختلف بود. بعداً همه این‌ها خودشان را نشان دادند. جناح‌هایی که بر مطبوعات حاکم بودند، روشنفکران چپ و نیمه‌چپ و لیبرال، این‌ها که روزنامه‌ها و مطبوعات را در دست خود داشتند، بعداً همه خارج شدند. هر چه می‌خواستند می‌نوشتند. این‌ها که از شخصیت‌های مختلف نظر می‌گرفتند برای تأثیرگذاری بر نتیجه انتخابات. هدف آن‌ها این بود که مردم را از یکپارچگی خارج کنند. اما این کار تأثیری نداشت. مردم با تأیید خط امام، که می‌گفت جمهوری اسلامی نه بیش، نه کم، ب>(),
به آن شکل‌ها و روش‌های دیگر رأی ندادند. آن‌ها سعی می‌کردند با شکاف‌زدایی و تقسیم‌بندی رأی‌ها، نتیجه را تغییر دهند، اما در شورای انقلاب ما با این جناح‌ها و مخالفت‌های آن‌ها مواجه بودیم.»

منبع: روزنه

توسط jahankhabari.ir